Διάφορα
Σάββατο 11/6
To Terra Nueva Project διοργανώνει μια γιορτή του Graffiti, με σκοπό να φέρει σε επαφή το κοινό των Δυτικών Προαστίων κι όχι μόνο με τη γενικότερη έννοια της Street Κουλτούρας. Eννέα street artists αναλαµβάνουν να κάνουν ένα live painting performance. Θα ακολουθήσει πάρτι. Από τις 4μ.μ. στον Πολυχώρο Terra Petra @ Αίθριο (Level 4), Θέατρο Πέτρας, Πετρούπολη.
Έως Κυριακή, 19/6.
Το Ινστιτούτο Θερβάντες και το περιοδικό Sol Latino διοργανώνουν το 3ο Ιβηροαμερικανικό Φεστιβάλ Λογοτεχνία Εν Αθήναις. Στη διάρκεια του φεστιβάλ που θα πραγματοποιηθεί στο Ινστιτούτο Θερβάντες (Μητροπόλεως 23), θα γίνουν βιβλιοπαρουσιάσεις, συναυλίες, παραστάσεις χορού, κινηματογραφικές προβολές, έκθεση με βιβλία και καλλιτεχνήματα από την Ισπανία, την Πορτογαλία και τις χώρες της Λατινικής Αμερικής. Προσκεκλημένοι θα είναι σημαντικά ονόματα του ιβηροαμερικανικού πολιτισμού, ανάμεσά τους ο Χιλιανός συγγραφέας Λουίς Σεπούλβεδα που θα συναντηθεί με το κοινό στις 16/6 στις 20.30. Αναλυτικό πρόγραμμα στην σελίδα www.lea-festival.com & www.solatino.gr

Εκθέσεις
Έως Τετάρτη 15/6
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παιδικής Εργασίας, 30 εικαστικοί ενώνουν τις φωνές τους σε ένα Αθώο Βήμα Τέχνης. Βήμα το οποίο αποσκοπεί να δώσει το λόγο στην παιδική ύπαρξη, ώστε να γίνει ευρύτερα γνωστό το πρόβλημα της Εργασίας Ανηλίκων και να βοηθήσει να γίνει ένα πρώτο, νηπιακό, Βήμα έστω για ένα κόσμο που τα παιδία μόνο… παίζει, όπως ακριβώς προστάζει η φύση τους! Στον Ελληνογαλλικό Σύνδεσμο (Πλ. Κολωνακίου 2, 4ος όροφος) Ώρες λειτουργίας: 11π.μ.-1μ.μ. & 6-9μ.μ.

Έως Σάββατο 18/6
Άσημοι ήρωες-Διάσημοι ήρωες. Την καινούργια δουλειά του Δημήτρη Μεράντζα παρουσιάζει η γκαλερί Elika (Ομήρου 27). Κατεστραμμένα πιστόλια, που έχουν παραμορφωθεί βίαια, ποζάρουν ως ανθρώπινα θύματα πολέμου. Οι ήρωες που δεν ξαναγύρισαν πίσω. Κάποιοι, οι άσημοι, έμειναν άταφοι κάτω από το δυνατό λυτρωτικό φως του ήλιου. Άλλοι, οι διάσημοι, αναπαύονται με τιμές ταφικές, ξαπλωμένοι στο χώμα. Ώρες λειτουργίας: Τρ. – Παρ. 12-8μ.μ., Σάβ. 12-4μ.μ.

Έως Σάββατο 18/6
Στο πλαίσιο του γερμανικού φόρουμ με τίτλο Κλιματικές αλλαγές-ανανεώσιμες πηγές ενέργειας η αίθουσα τέχνης «Καπλανών 5»  (Καπλανών 5 & Μασσαλίας, τηλ.: 210-339046) παρουσιάζει την έκθεση με τίτλο Αephoria. Οκτώ καλλιτέχνες (Ingo Dünnebier, Άρις Γεωργίου, Γιώργος Πολίτης, Mανόλης Γιανναδάκης, Αλεξάνδρα Μαράτη, Ruud Matthes, Bernhard Quade & Γιώργος Τσακίρης) προβληματίζονται πάνω στο θέμα, με τις διαφορετικές προεκτάσεις του, είτε πρόκειται για ανανεώσιμες πηγές όπως είναι τα φωτοβολταϊκά, είτε για τη μόλυνση από ραδιενέργεια ή άλλες αιτίες όπως πετρελαιοκηλίδες ή την καταστροφή του περιβάλλοντος και των φυσικών πόρων. ‘Ωρες λειτουργίας: Τρ. Πέμ. Παρ. 11π.μ.-3 μ.μ. & 6-9μ.μ., Τετ. Σάβ. 11-3μ.μ.

Μουσική
Κυριακή 12/6
Στις 9.30 μ.μ. στο Six d.o.g.s. (Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι) ο ποιητής Δημοσθένης Αγραφιώτης σε μια performance τζαζ και ποίησης με το γκρουπ Moussas Farm. Είσοδος ελεύθερη. Υπάρχει χρέωση για το ποτό σας.

Τρίτη 14/6
Η Ιρλανδοαμερικανή τραγουδοποιός Jessica Kilroy επιστρέφει στην Αθήνα για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, πιάνει την κιθάρα της και μας παρουσιάζει τις country/folk και γεμάτες ψυχή μελωδίες της. Συμμετέχουν οι Μ. Φάμελλος, Σ. Δρογώσης, Δ. Λάμπος. Στις 22:30 στο K44, Κωνσταντινουπόλεως 44, Γκάζι, τηλ.: 210-3423560. Είσοδος ελεύθερη. Υπάρχει χρέωση για το ποτό σας.

Βιβλίο
Τρίτη 14/6
Silvia Okaliova – Maria Bidelnicova. Παρουσίαση βιβλίου και εγκαίνια έκθεσης. Η Ελλάδα στα μάτια δύο καλλιτέχνιδων από την Σλοβακία. Για την συγγραφέα Silvia Okaliova (Sissi Soko), η οποία γράφει στα ελληνικά και τη ζωγράφο Maria Bidelnicova θα μιλήσει ο Πρέσβης της Σλοβακίας στην Ελλάδα, Jan Voderadsky. Το βιβλίο της S.OK. Αγκαλιά με τον Ήλιο-πρέπει και θέλω θα παρουσιάσουν η δημοσιογράφος Ματίνα Παπαχρηστούδη και η συγγραφέας Αναστασία Καλλιοντζή. Στις 19:00 στον «Ιανό», Σταδίου 24.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!