Προβολές
Σάββατο 1/2
Δικτατορίες και πόλεμοι, διωγμοί, βασανισμοί, φυλακές και εξορίες: οι πληγές που συνθέτουν την πρόσφατη κοινωνική και πολιτική ιστορία της Ελλάδας, αποτυπώνονται στις ταινίες ενός αφιερώματος στον κινηματογράφο-φορέα της ιστορικής μνήμης με τον γενικό τίτλο Κινηματογραφώντας ενάντια στη λήθη. Θα προβληθούν οι ταινίες Επισκεφθείτε την Ελλάδα (1969) του Φώτη Λαμπρινού και Η ηλικία της θάλασσας (1978) του Τάκη Παπαγιαννίδη. Θα ακολουθήσει συζήτηση με τη συμμετοχή των σκηνοθετών. Στις 20:30, Αγαθουπόλεως 65 & Αχαρνών.

Σάββατο 2 Κυριακή 3/2
Στο πλαίσιο του αφιερώματος Οι τέχνες συναντούν τη βιομηχανία που διοργανώνει η Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων θα προβληθούν οι ταινίες Η Καγκελόπορτα (Σάββατο) και Η Κατάληψη (Κυριακή). Στις 18:00 στην Τεχνόπολις Δήμου Αθηναίων (Αμφιθέατρο Ρ/Σ 9,84), Πειραιώς 100, Γκάζι, τηλ.: 210-3475518.

Τρίτη 5/2
Συνεχίζονται οι προβολές των βραβευμένων ταινιών του 35ου Φεστιβάλ Δράμας. Θα προβληθούν οι ταινίες: Der Spiegel Des Lord (13’) της Ελίνας Πάνικ, Καθαρό Ραδιόφωνο (14’) του Γιώργου Τελτζίδη, Μακαρισμοί (16΄) του Αριστοτέλη Μαραγκού και Χαμομήλι (15’) της Νεριτάν Ζινζιριά. Στις 20:30 στο Beton7cafe, Πύδνας 7, Βοτανικός (στάση μετρό Κεραμεικός). Τηλ.: 210-7512625.

Θέατρο
Παρασκευή 8/2
Ανιχνεύοντας τον Τζόρνταν. Μια σπουδή για τρεις ηθοποιούς πάνω στο έργο των Ανν Ρέινολντς και Μόιρα Μπουφίνι. Μια Ελληνίδα μια Αγγλίδα και μια Αλβανή σκοτώνουν το παιδί τους από αγάπη… Πώς συμπεριφέρεται η κάθε μια από αυτές, σύμφωνα με την καταγωγή της; Οι παραστάσεις είναι σε τρεις γλώσσες ταυτόχρονα, ελληνικά, αγγλικά και αλβανικά με ελληνικούς υπότιτλους. Κάθε Παρασκευή στις 21:00 (έως 29/3) στο Θέατρο Άλεκτον, Σφακτηρίας 23, Μεταξουργείο, τηλ.: 210-3420419.

Διάφορα
Κυριακή 3/2
Ανάγνωση-Πολιτική-Τέχνη. Δεύτερη συζήτηση του κύκλου που διοργανώνουν το περιοδικό Unfollow, σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Τόπος και το περιοδικό σύγχρονης τέχνης Kaput. Συμμετέχουν: Κωστής Βελώνης (εικαστικός), Μάριος Σπηλιόπουλος (εικαστικός), Τίνα Μανδηλαρά (δημοσιογράφος), Θάνος Σταθόπουλος (συγγραφέας), Θεόφιλος Τραμπούλης (Unfollow). Στις 15:00 στο Camp: Eυπόλιδος 4 και Απελλού, Πλατεία Κοτζιά.

Μουσική
Κυριακή 3/2
Live gipsy jazz trio. Ο Γιάννης Λουκάτος (κιθάρα), ο Κώστας Λιάγκουρας (Kιθάρα) και ο Γιώργος Γεωργιάδης (μπάσο) παίζουν gipsy jazz με πιο bebop διάθεση στο έκτο Jazz Café Afternoon. Στις 19:00 στο Beton7, Πύδνας 7, Βοτανικός (στάση μετρό Κεραμεικός).

Εκθέσεις
Έως Τετάρτη 13/2
Η κεντρική ιδέα της έκθεσης Ο τυφλός φωτογράφος, του Δημήτρη Θεοδόση βασίζεται στην παρουσίαση μιας σειράς φωτογραφιών τραβηγμένων «στα τυφλά». Μια προσπάθεια πειραματισμού με απρόβλεπτα αποτελέσματα με τη χρήση διαφόρων τεχνικών. Στο Ι.Ρ.Ρ.Ο. Bar, Θησέως 11, κάτω από την Πλατεία Συντάγματος (κάθετος στην Καραγιώργη Σερβίας, περίπου 200 μέτρα από την πλατεία).

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!