Σκληρή ανακοίνωση του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PFLP)

 

Δύο σημαντικές ανακοινώσεις για ειδήσεις που συνδέουν την Ελλάδα με την Παλαιστίνη ήρθαν στην επικαιρότητα αυτήν την εβδομάδα. Η πρώτη ανακοίνωση, δυσοίωνη, προέρχεται από το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PFLP). Το μεγαλύτερο κίνημα της Παλαιστινιακής Αριστεράς καταγγέλλει (για πρώτη φορά με τόσο σκληρή γλώσσα…) τις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις ΗΠΑ/Ισραήλ/Ελλάδας και καλεί το λαϊκό κίνημα της Ελλάδας να αναλάβει δράση εναντίον τους.

Η δεύτερη ανακοίνωση, πολύ πιο ευοίωνη, προέρχεται από την οργανωτική επιτροπή του φετινού Resistance Festival και αναγγέλλει μια χαρμόσυνη είδηση: τη συμμετοχή σε αυτό της Λεϊλά Χάλεντ, της γυναίκας-συμβόλου της Παλαιστινιακής Αντίστασης!

Φωτογραφία που δημοσίευσε το «Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων» του ισραηλινού κατοχικού στρατού, με χειραψία μεταξύ Έλληνα και ισραηλινού αξιωματικού σε ΝΑΤΟϊκή βάση στην Ελλάδα πριν την έναρξη κοινής άσκησης με το ναυτικό των ΗΠΑ…
Φωτογραφία που δημοσίευσε το «Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων» του ισραηλινού κατοχικού στρατού, με χειραψία μεταξύ Έλληνα και ισραηλινού αξιωματικού σε ΝΑΤΟϊκή βάση στην Ελλάδα πριν την έναρξη κοινής άσκησης με το ναυτικό των ΗΠΑ…

 

Το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης καταγγέλλει την κοινή στρατιωτική άσκηση των ναυτικών δυνάμεων της ισραηλινής κατοχής, των ΗΠΑ και της Ελλάδας με εφαλτήριο NATOϊκή βάση, ως ενέργεια που συνιστά απειλή για τον Παλαιστινιακό λαό και για ολόκληρο τον Αραβικό κόσμο. Στην απειλή αυτή πρέπει να εναντιωθούν όλες οι προοδευτικές δυνάμεις στην Ελλάδα, καθώς και τα κινήματα αλληλεγγύης με την Παλαιστίνη στις ΗΠΑ.

Η σημερινή κυβέρνηση της Ελλάδας είχε υποσχεθεί πως θα τερμάτιζε τη στρατιωτική συνεργασία με το Ισραήλ. Όμως, την ώρα που το Ισραήλ συνεχίζει την επέκταση των εποικισμών, τις δημεύσεις γης, τις κατεδαφίσεις σπιτιών, την πολιορκία της Γάζας, τις μαζικές συλλήψεις και τις εν ψυχρώ εκτελέσεις Παλαιστινίων, το ελληνικό ναυτικό συμμετέχει σε «κοινές εκπαιδευτικές» ασκήσεις με τον ίδιο ισραηλινό κατοχικό στρατό που ευθύνεται για την καταστροφή των παλαιστινιακών εδαφών και ζωών.

Η άσκηση συμπεριλαμβάνει «εκπαιδευτικές» επιθέσεις σε πλοία σε ανοιχτή θάλασσα. Δεν ξεχνάμε ότι τα τελευταία χρόνια ο ισραηλινός στρατός επιτέθηκε σε πλοία πολιτών που ήθελαν να σπάσουν τον άδικο και παράνομο αποκλεισμό των Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας, κάποια από τα οποία είχαν αποπλεύσει από την Ελλάδα. Το 2010, το ισραηλινό ναυτικό σκότωσε δέκα διεθνείς ακτιβιστές που έπλεαν ενάντια στον αποκλεισμό. Η δύναμη του ελληνικού κινήματος είναι να στέλνει πλοία που σπάνε τον αποκλεισμό της Γάζας, όχι πλοία που τον εντείνουν.

 

Τι επιδιώκουν με αυτές τις κοινές ασκήσεις

Ο σκοπός αυτών των κοινών ασκήσεων είναι να ενισχύσει τη δύναμη του βορειοαμερικανικού ιμπεριαλισμού και του σιωνιστή συνεργάτη του στην περιοχή μέσω της επίδειξης της στρατιωτικής υπεροπλίας. Πρόκειται για μια χειρονομία εχθρική προς όλους τους λαούς της περιοχής. Είναι αποκρουστικό το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση συνεχίζει να συμμετέχει ενεργά και να φιλοξενεί αυτές τις ασκήσεις, δείχνοντας ξανά πως έχει γυρίσει την πλάτη της στην λαϊκή εντολή, που την έφερε στην εξουσία για να απορρίψει την λιτότητα.

Επίσης γνωρίζουμε πολύ καλά ότι αυτές οι ασκήσεις είναι μέρος μιας διαρκούς στρατηγικής της σιωνιστικής κατοχής, των ευρωπαϊκών χωρών και των συμμάχων τους, που στοχεύουν στη λεηλασία και διαρπαγή των κοιτασμάτων φυσικού αερίου που ανήκουν στους λαούς της περιοχής, περιλαμβανομένου του Παλαιστινιακού λαού.

 

Τι οφείλουν να κάνουν τα κινήματα

Το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης καλεί το ελληνικό κίνημα για δικαιοσύνη να αναλάβει δράση ενάντια στη στρατιωτικοποίηση και, σε ένδειξη αλληλεγγύης με τον Παλαιστινιακό λαό, να εναντιωθεί σε αυτές τις απειλητικές, βίαιες ασκήσεις που εκπαιδεύουν τον κατοχικό στρατό και ναυτικό σε ακόμα πιο αποτελεσματικούς τρόπους θανάτου, καταδυνάστευσης και κατοχής. Καλούμε τα προοδευτικά κινήματα –που εμπόδισαν ένα ισραηλινό πλοίο από το να εξοπλιστεί στην Ελλάδα το 2009, κατά τη διάρκεια του αιματηρού σιωνιστικού πολέμου στη Γάζα– να θέσουν τέλος σ’ αυτές τις στρατιωτικές εκπαιδευτικές ασκήσεις και τη χρησιμοποίηση της Ελλάδας ως κέντρου επιχειρήσεων και άσκησης των κατοχικών όπλων ενάντια στον Παλαιστινιακό λαό.

Επιπλέον, καλούμε το κίνημα αλληλεγγύης με την Παλαιστίνη και όλες τις προοδευτικές δυνάμεις στις ΗΠΑ, την ηγέτιδα ιμπεριαλιστική δύναμη του κόσμου και σημαντικό συνεργάτη του σιωνιστικού κατοχικού κράτους, στο οποίο παρέχει ετησίως στρατιωτικό εξοπλισμό αξίας 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, να εντείνουν τον αγώνα ενάντια σ’ αυτές τις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις, που εκπαιδεύουν επίσης τις βορειοαμερικανικές δυνάμεις για ιμπεριαλιστικές επιθέσεις σε όλο τον κόσμο.

 

Πρόκειται για άμεση εμπλοκή στον πόλεμο κατά της Παλαιστίνης

Παλαιστινιακές οργανώσεις, δυνάμεις και κινήματα ενωμένα καλούν σε οικονομικό, στρατιωτικό, ακαδημαϊκό και πολιτιστικό μποϋκοτάζ του σιωνιστικού κράτους. Η συμμετοχή σε κοινές στρατιωτικές ασκήσεις με το κατοχικό ναυτικό δεν προδίδει μόνο τον Παλαιστινιακό λαό, αλλά αποτελεί ταυτόχρονα άμεση εμπλοκή στον πόλεμο ενάντια στην Παλαιστίνη.

Πρέπει να τονίσουμε ότι αυτά τα παιχνίδια πολέμου είχαν ως εφαλτήριο μια βάση του ΝΑΤΟ, της στρατιωτικής συμμαχίας που έφερε μεγάλες καταστροφές στον αραβικό κόσμο, από το Ιράκ μέχρι τη Λιβύη και τη Συρία. Κάθε προοδευτικό κίνημα στις χώρες του ΝΑΤΟ πρέπει να απαιτήσει την αποχώρηση από αυτή τη στρατιωτική συμμαχία που απειλεί την ασφάλεια και την ειρήνη των λαών σε όλο τον κόσμο.

Η εναντίωση στις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις συνιστά αμφισβήτηση της στρατιωτικής συμμαχίας του σιωνισμού και του ιμπεριαλισμού, η οποία καθημερινά απειλεί τις ζωές των Παλαιστίνιων, και είναι ευθύνη των προοδευτικών κινημάτων στην Ελλάδα και τις ΗΠΑ.

 

* Πηγή: pflp.ps και r-freepalestine.blogspot.gr (18 Μαΐου 2016).

Μετάφραση: Ιωάννα Ραδαίου

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!