Γράφει ο Σχολιαστής του Δρόμου

 

«Πρότεινα να μη δοθούν τα επίσημα πρακτικά της συνάντησης στη δημοσιότητα μέχρι να λήξει ο κόκκινος συναγερμός. Συμφωνήσαν όλοι. Θα δοθούν αφού έχουμε ξεπεράσει τον κίνδυνο και αφού έχουμε συνάψει συμφωνία»

Αυτά δήλωσε, μεταξύ άλλων ο Στ. Θεοδωράκης εξερχόμενος από το προεδρικό μέγαρο μετά τη συνάντηση των αρχηγών των κομμάτων.

Κωμική και τραγική μαζί η δήλωση του αρχηγού του Ποταμιού.

Κωμική γιατί ο άνθρωπος που διατηρώντας ένα κόμμα του 6% έτρωγε τις προηγούμενες μέρες με τους μισούς πρωθυπουργούς και παράγοντες της Ε.Ε. και συντάχθηκε με τον πιο ανοιχτό και απροκάλυπτο τρόπο με τους εκβιασμούς και την τρομοκρατία τους, εμφανίζεται σήμερα ως άγρυπνος φρουρός των “μυστικών” της διαπραγμάτευσης!

Αλήθεια, υπάρχει ένας Έλληνας που πιστεύει ότι όσοι στο εξωτερικό ενδιαφέρονται να μάθουν οτιδήποτε ειπώθηκε στη χθεσινή σύσκεψη, δεν τα γνωρίζουν σήμερα όλα κατά γράμμα;

Είναι όμως και τραγικό. Γιατί “συμφώνησαν όλοι”! Γιατί σήμερα, λίγες ώρες μετά στο συντριπτικό και καθολικό ΟΧΙ, ο εκλεκτός του Μπόμπολα και της διαπλοκής έχει περισσότερα δικαιώματα στην ενημέρωση και την αλήθεια απ’ όσα τα εκατομμύρια των ανθρώπων που αντιστάθηκαν στους εκβιασμούς μέσα σε απίστευτες συνθήκες. Γιατί ο Σταύρος Θεοδωράκης λογαριάζεται ως σημαντικότερος παίκτης και παράγοντας των εξελίξεων, ενώ ο λαός υπάρχει στο πολιτικό παιχνίδι μόνο για να γέρνει την πλάστιγγα ή σαν “σωσίβιο” σε δύσκολες στιγμές και ποτέ ως ο πραγματικός «ρυθμιστής».

Αυτή η καταστροφική τακτική πρέπει να τελειώσει. Για μήνες ο ελληνικός λαός έμεινε θεατής των προτάσεων, των συζητήσεων, των τηλεφωνημάτων και των αποφάσεων στις κλειστές αίθουσες και τα γραφεία των ευρωπαϊκών τοκογλύφων. Αυτό από μόνο του συνιστά σημαντικό πρόβλημα. Το επιχείρημα για την ανάγκη μυστικής διπλωματίας, κανόνων, ελιγμών και τεχνικών χειρισμών ακούγεται αφελές και υποκριτικό μπροστά στη δύναμη που θα έδινε στη διαπραγμάτευση μια απλή κίνηση: Όλη η αλήθεια στο λαό. Τι και ποιους είχε να αντιμετωπίσει η ελληνική ομάδα. Τι εκβιασμούς δέχτηκε και δέχεται. Ποια σενάρια προτείνονται.

Ο λαός έδειξε, μόλις προχθές, την αποφασιστικότητα και την ωριμότητά του. Εθνική ενότητα μπορεί να υπάρξει μόνο μαζί του και όχι με τα ρετάλια που εκείνος καταδίκασε.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!