Με φανατισμό, ύβρεις και απροκάλυπτες διχαστικές εκκλήσεις το πολιτικο-μιντιακό σύστημα κλιμακώνει από χθες την πολιτική ένταση.

«ΠΟΛΕΜΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ» έγραψε κάποιος στο νέο “event” στο facebook για την αυριανή συγκέντρωση των “Μένουμε Ευρώπη” στο Σύνταγμα. Δεν ήταν ο μόνος. Στο ίδιο μήκος κύματος είχε κινηθεί ο αρχιφιλελεύθερος Θ. Τζήμερος σε ανάρτησή του στο ίδιο μέσο δικτύωσης, όπου κατέληγε ως εξής: «Γι’ αυτό δεν πρόκειται να αφήσουμε τους εγκληματίες να χρεοκοπήσουν οριστικά τη χώρα. ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ! Θα περιμένουμε μέχρι την Παρασκευή 8:30 το πρωί, που θα καταθέσουν την τελευταία τους πρόταση. Αν μάθουμε ότι είναι ακόμα μια απάτη, κατεβαίνουμε στον δρόμο, (θα ειδοποιηθείτε για το πού και ποια ώρα) μπαίνουμε στο Μαξίμου, στα Υπουργεία της Εθνικής Μειοδοσίας και τους πετάμε έξω με τις κλωτσιές.» Αργά σήμερα το μεσημέρι ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών, Ισίδωρος Ντογιάκος, διέταξε διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής έρευνας για όσα έγραφε χθες στο Facebook ο Θ. Τζήμερος, αλλά είναι σαφές πως, πέρα από το …γελοίον του πράγματος, η κατάσταση έχει αρχίσει να ξεφεύγει.

Είχε προηγηθεί η τοποθέτηση του βουλευτή Χίου της Νέας Δημοκρατίας, Νότη Μηταράκη, ο οποίος έκανε λόγο σε ανάρτησή του στο twitter για εσχάτη προδοσία: «Αν ως την Κυριακή δεν έχουμε συμφωνία και πάμε σε δραχμή μιλάμε για εσχάτη προδοσία». Το επανέλαβε αργότερα στην τηλεοπτική εκπομπή του Mega “Ελλάδα Ώρα Μηδέν”, για να το πάρει πίσω μετά από λίγο και έπειτα από τις αντιδράσεις που προκάλεσε.

Σήμερα όμως τα πράγματα πήραν άλλη διάσταση, αφού τη σκυτάλη πήρε ο Στ. Θεοδωράκης, ένας εκ των πολιτικών αρχηγών που συμμετείχαν στο συμβούλιο της Δευτέρας, το οποίο κατά τα άλλα συνεδρίασε σε κλίμα πρωτοφανούς εθνικής ομοψυχίας και συναίνεσης… Ο αρχηγός του ποταμιού, λοιπόν, έκανε επίσης λόγο για προδοσία σε δήλωσή του προς την εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Οι Έλληνες θέλουν λύση», είπε. «Η κυβέρνηση πρέπει να καταθέσει την πρότασή της που θα μας κρατήσει στην ΕΕ. Κάθε άλλη πράξη είναι προδοσία και θα αντιμετωπισθεί ως προδοσία από τον ελληνικό λαό».

Γίνεται σαφές πως όλα τα παραπάνω δεν είναι ψυχολογικά ξεσπάσματα κάποιων από το μνημονιακό πολιτικό και δημοσιογραφικό προσωπικό (που θα μπορούσαν τώρα να είχαν βρει την ευκαιρία να “επιστρέψουν” τις κατηγορίες που εισπράττουν εδώ και πέντε χρόνια από τους αγανακτισμένους πολίτες). πρόκειται ξεκάθαρα για απόπειρα διχασμού του λαού. Προφανής στόχος είναι είτε ο εκβιασμός για πλήρη συμμόρφωση της κυβέρνησης είτε η ανατροπή της, και μαζί η ακύρωση του ΟΧΙ και η ανακοπή του λαϊκού ριζοσπαστισμού. Σε κλίμα ομοψυχίας πάντα με τους “θεσμούς” του εξωτερικού και τις συνεχείς επιθέσεις τους. Προκειμένου να το πετύχουν, προσπαθούν με κάθε τρόποτις πραγματικές αντιθέσεις που σήμερα εκδηλώνονται, να τις μετακυλήσουν μέσα στους κόλπους του λαού. Προσπάθεια που πρέπει οπωσδήποτε να αντιμετωπιστεί και να πέσει στο κενό.

 

Εδώ ολόκληρη η ανάρτηση του Θ. Τζήμερου στο Facebook

Εδώ ολόκληρη η δήλωση του Στ. Θεοδωράκη στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!