Για το αποτέλεσμα του ελληνικού δημοψηφίσματος, ο κορυφαίος γάλλος φιλόσοφος Αλέν Μπαντιού παραχώρησε την παρακάτω δήλωση στην Ιωάννα Κλεφτόγιαννη και το popaganda.gr:

Το  αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος  είναι μια μορφή  πραγματικού Συμβάντος (με το νόημα που έχει η έννοια στη φιλοσοφία μου). Πιθανότατα οι συνέπειες αυτής της νέας αρχής  να δρομολογήσουν μια νέα πολιτική αλήθεια, για πρώτη φορά στην Ευρώπη από τη δεκαετία του ‘70. Ο ελληνικός λαός και η κυβέρνησή σας αποδείχτηκαν θαρραλέοι και διαυγείς απέναντι στην τερατώδη, επιθετική και ωμή προπαγάνδα  των θεσμικών και οικονομικών υπηρετών  της πλανητικής ολιγαρχίας. Το ΟΧΙ είναι μια όμορφη υπόσχεση για όλους τους ανθρώπους στον παθογενή κόσμο μας! Ελευθερώστε την Ελλάδα για πάντα!

Πηγή: popaganda.gr

 

 

Δείτε ακόμα την πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση σε διαδικτυακή εκπομπή του Αλέν Μπαντιού με το Στάθη Κουβελάκη για το ελληνικό ζήτημα που μετέφρασε και παρουσίασε πριν τρεις περίπου μήνες ο Δρόμος.

Θυμίζουμε τέλος ότι σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει τον Φεβρουάριο του 2014 ο Γάλλος διανοητής και πάλι στην Ι.Κλεφτόγιαννη για την Ελευθεροτυπία προέβλεπε ότι η «κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μόνο μαζί με ένα μεγάλο λαϊκό κίνημα» μπορεί να  υπάρξει και να επιβιώσει”, ότι η «Αριστερά δεν μπορεί να είναι ταυτόχρονα ενάντια στο status quo και μέρος του», καθώς και ότι οι εξεγερμένες εστίες του κόσμου  είναι καρπός της «επανάστασης της μεσαίας τάξης».

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!