της Άννας Στεργίου
ΑΣΥΛΙΑ: Το «Σήμερον κρεμάται επί ξύλου», παίχτηκε αντί για τη Μεγάλη Εβδομάδα σε ζωντανή μετάδοση από τη Βουλή, την περασμένη Τετάρτη.
ΣΑΣΠΕΝΣ: Η άρση ασυλιών εξελίχθηκε σε: «Αμάρτησα για τον αγροτοκτηνοτρόφο μου». Με το «χεράτα» θ΄ ασχοληθούν μόλις κλείσει ο τωρινός κύκλος, για να μη μπουκώσουν τα επεισόδια.
ΑΠΟΝΗ ΖΩΗ: Λίγο έλειψε ν’ αρχίσουν να τραγουδούν ομαδικώς οι 13 βουλευτές της ΝΔ, το: «Άπονη (Λάουρα) μας πέταξες στου δρόμου την άκρη, μας αδίκησες, ούτε μία στιγμή δεν είπες να μας διώξεις το δάκρυ, μας κυνήγησες».
ΑΔΩΝΙΣ: Αλλά εντάξει δεν έχουν ανάγκη οι βουλευτές, γιατί τους υποστηρίζει ο Άδωνις. Η Σοφία Βούλτεψη μάλλον κάνει τα ρεπό του, μην και πάθει τίποτα, που κοκκίνισε ο αντιπρόεδρος την άλλη φορά.
ΤΣΙΑΡΑΣ: Πήρε τον λόγο κι ο τέως υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστας Τσιάρας, τι να πει κι αυτός. Δεν έχει μία πρωτιά. Προηγήθηκαν βλέπεις, ο Βορίδης, ο Αυγενάκης, τώρα ο Σπήλιος Λιβανός. Καρέκλα στην Αχαρνών και δικογραφία! Τέταρτος και καταϊδρωμένος. Ένας τη γλίτωσε ο Γεωργαντάς και ακούγεται πως του υποσχέθηκαν προτομή.
ΕΠΙΔΟΜΑ: Ο Κυριάκος σκέφτηκε να συνεχίσει τη γνωστή τακτική αλά Αλίκη Βουγιουκλάκη, συγγνώμη ήταν τυχαίο, που την ίδια μέρα με τις άρσεις ασυλιών, άρχισε να μοιράζει επιδόματα παιδιού.
ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ: Κι έτσι στο Μαξίμου τα βάφτισαν επιδόματα με κωδικό ΟΠΕΚΕΠΕ – Δικογραφία 1, ΟΠΕΚΕΠΕ – Δικογραφία 2, ΟΠΕΚΕΠΕ – Δικογραφία 3, επίδομα πτυχίου Λαζαρίδη.
ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ: Ευλογημένος να΄ ναι ο βουλευτής Καβάλας κι έτσι θα δουν και οι συνταξιούχοι λεφτά, ένεκα που έβαλαν σε δόσεις το αρνί του Πάσχα. Σ΄ ένα εξάμηνο θα το έχουν αποπληρώσει, άμα βάλει το επίδομα Λαζαρίδη ο Κυριάκος.
ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ: Το πήρε πολύ βαριά, λένε οι συνεργάτες του πρωθυπουργού, το πτυχίο από το Southeastern – Κουζίνα. Χρόνια φίλος με τον Λαζαρίδη, ποτέ δεν του είπε το μυστικό του. Τον τσάκισε τον Κυριάκο, αυτή η προδοσία. Παραμιλά, λένε στον ύπνο του: «Σε πότισα ροδόσταμο, με πότισες Southeastern».
ΛΕΦΤΑ Ι: Πληροφορίες λένε πως υπνοβατεί ο Κυριάκος και μουρμουρίζει τη λέξη ΟΠΕΚΕΠΕ. Κι άμα σηκωθεί κανονικά από το κρεβάτι, παθαίνει το σύνδρομο του Παβλόφ. Χαλά τον κόσμο και θέλει ν΄ αρχίσει να μοιράζει λεφτά.
ΒΙΛΑ: Με το ζόρι τον κρατάνε στο Μαξίμου να μη δώσει και τη βίλα με τις σούπερ ντούπερ τουαλέτες στα Χανιά. Βλέπει τις κρυφές δημοσκοπήσεις, και τρέχει με το σκυλί στον κήπο του Μαξίμου και τους παρακαλά να δώσει κι άλλα. Έτσι, μάλλον την έσκασε και τη Μαρέβα κι έτρεχε η έρμη στους γιατρούς.
ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ: Τον πρωθυπουργό δεν τον αφήνουν μόνο του στο Μαξίμου, γιατί είναι ικανός να δώσει στους συνταξιούχους και το εξοχικό στα Ζαγοροχώρια. Περιουσία μίας ζωής κι είναι έτοιμος να τη θυσιάσει για την τρίτη θητεία.
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ: Ανέλαβε δράση η αδερφή Ντόρα και τον παραίτησε τον Λαζαρίδη με συνοπτικές διαδικασίες. Σου λέει, από τις αγριοφωνάρες του αδελφού μου, έχει μαζευτεί όλη η Ηρώδου του Αττικού και θέλουν να μας διώξουν.
ΔΩΡΟ: Για δώρο ακούγεται πως του έφερε ένα καινούργιο στερεοφωνικό, μπας και σταματήσει ν΄ ασχολείται με το γιαλαντζί πτυχίο Λαζαρίδη. Ούτε η κοτσάνα του βουλευτή Μαρκόπουλου με το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο δεν τον παρηγόρησε.
ΒΙΝΥΛΙΑ: Του υποσχέθηκαν βινύλια, που ξαναβγήκαν στη μόδα, για να μην ακούν τις φωνές του. Έχει νιώσει τέτοια απογοήτευση, που αντί για Ουίλιαμς και Μπέσσυ Αργυράκη, έφτασε στο στάδιο ν΄ ακούει: «Φωτιά με φωτιά» του Κιάμου. Ούτε καν Κάνιε Γουέστ.
ΒΙΝΥΛΙΑ ΙΙ: Το «Θα τα κάψω τα ρημάδια τα λεφτά μου», δεν τον αφήνουν να το ακούσει, γιατί του θυμίζει τη Λάουρα Κοβέσι. Λένε, πως του έβαλαν απαγορευτικό, όπως στα 15χρονα, μέχρι να συνέλθει.
ΛΕΦΤΟΔΕΝΤΡΑ: Αλλά μπορεί οι αγρότες να μην πήραν λεφτά αλλά χάρη στον ΟΠΕΚΕΠΕ και τον Λαζαρίδη θα δουν χαρά οι συνταξιούχοι.
ΛΕΞΕΙΣ: Τρεις λέξεις τον πειράζουν τον πρωθυπουργό: ΟΠΕΚΕΠΕ, Τέμπη και Λαζαρίδης κι αρχίζει και ξεδιπλώνει όλο το ταλέντο του στις φωνητικές χορδές.
ΜΑΞΙΜΟΥ: Αλλά τους το έχει εξηγήσει και ο γιατρός τα νεύρα του πρωθυπουργού είναι πολύ τσιτωμένα αυτό το διάστημα. Θέλει τουλάχιστον δέκα μέρες αναρρωτική άδεια στο Ντουμπάι για να συνέλθει.
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ: Δεν θέλει να βλέπει κανέναν, μήτε τον Ανδρουλάκη, μήτε τη Ζωίτσα στη Βουλή. Και έχουν ειδοποιήσει όλους να λένε ψιθυριστά τα επώνυμα Τσίπρα και Καρυστιανού.
ΕΚΠΤΩΤΙΚΑ: Δεν αντέχει άλλο ο Κυριάκος αυτή τη σαπίλα του μικροαστισμού, που δεν ανέχεται τις πολιτικές εξυπηρετήσεις και τις βαφτίζει σκάνδαλο. Αλλά καλού – κακού ρώτησαν από το Μαξίμου μήπως υπάρχει διαθέσιμη ξεματιάστρα μπας και γλιτώσει από το μάτι του Αντωνάκη.




































































