Τα καταστροφικά αποτελέσματα δεν μπορούν να κρυφτούν

 
 
Νέα σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε το Αθλητικό Τμήμα του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την απάντηση του υφυπουργού πολιτισμού και αθλητισμού, Γιάννη Ανδριανού, σε σχέση με το θέμα που γράφαμε την περασμένη εβδομάδα για την πολιτική της κυβέρνησης στον αθλητισμό και τις αντιδράσεις που υπάρχουν από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Γιάννης Ανδριανός, είχε τονίσει μεταξύ άλλων πως «ούτε σε ό,τι αφορά τον αθλητισμό μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να ξεφύγει από την ανέξοδη όσο και ανεύθυνη πρακτική να τάζει τα πάντα στους πάντες – γιατί αυτό, και μόνο αυτό, σημαίνουν τα περί δήθεν σχεδίου τους “για τη διάσωση και τη ριζική μεταρρύθμιση του ελληνικού αθλητισμού”. Απέναντι στο λαϊκισμό, την αοριστολογία και τη διαστρέβλωση, η κυβέρνηση απαντά με το έργο της: Δίνουμε οριστική λύση στο χρόνιο πρόβλημα των αυθαίρετων αθλητικών εγκαταστάσεων, προχωράμε στην ενίσχυση του θεσμικού μας οπλοστασίου με την προετοιμασία νέου αθλητικού νόμου και – ναι, όσο κι αν αυτό ενοχλεί τον ΣΥΡΙΖΑ – δείχνουμε απόλυτο σεβασμό μέχρι και στο τελευταίο ευρώ που προέρχεται από το υστέρημα του Έλληνα φορολογούμενου».
Άμεση, όμως, αλλά κι αποστομωτική ήταν η απάντηση από το Τμήμα Φυσικής αγωγής και Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ:
«Σε μια απέλπιδα προσπάθεια να κουκουλώσει τα καταστροφικά αποτελέσματα της πολιτικής των μνημονίων στον αθλητισμό, ο υφυπουργός Αθλητισμού της συγκυβέρνησης κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για “ανεύθυνη πρακτική και λαϊκισμό και στον αθλητισμό”, υποκρινόμενος ότι ο ίδιος δείχνει “απόλυτο σεβασμό μέχρι και στο τελευταίο ευρώ που προέρχεται από το υστέρημα του Έλληνα φορολογούμενου”. Επί τον τύπον των ήλων, λοιπόν:
  • – Από τις επίσημες απαντήσεις των αρμόδιων υπουργείων στις συνεχείς κι επίμονες ερωτήσεις του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή, γνωρίζουμε ότι τα χρέη των ΠΑΕ και ΚΑΕ προς το Ελληνικό Δημόσιο ήταν 80,3 εκατ. ευρώ το 2009 και αυξήθηκαν σε 222 εκατ. ευρώ το 2010.
  • – Επίσης, εντός του 2011 βεβαιώθηκαν ληξιπρόθεσμες οφειλές 26 εκατ. ευρώ από τις οποίες εισπράχθηκαν μόνο 3 εκατ. ευρώ, ενώ βεβαιώθηκαν πρόστιμα εις βάρος των ΠΑΕ και ΚΑΕ για διάφορες αιτίες της τάξης των 23,3 εκατ. ευρώ.
Ας απαντήσει ο λαλίστατος υφυπουργός Αθλητισμού ή όποιος άλλος μνημονιακός παράγοντας της συγκυβέρνησης Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ μπορεί, τι μέτρα πήραν για να εισπράξει το Ελληνικό Δημόσιο τα χρήματα που χρωστούν οι μεγαλοφειλέτες των ΠΑΕ, συνιδιοκτήτες γνωστών ΜΜΕ που συναπαρτίζουν τα πρωθυπουργικά τζάκια, σε αντίθεση με τον στραγγαλισμό που επιφέρουν στους εργαζόμενους και τους μικρομεσαίους. Και τι αποτέλεσμα είχαν. Πόσα από τα οφειλόμενα εκατομμύρια εισπράχθηκαν;
Ας απαντήσουν, γιατί χαρίζουν τα εκατομμύρια του υπόδικου Ψωμιάδη, τη στιγμή που για τη Φυσική Αγωγή σε όλα τα σχολεία της επικράτειας το 2013 δεν διέθεσαν πάνω από 1,3 εκατ. ευρώ; Γιατί στέρησαν τον ελληνικό αθλητισμό από τα έσοδα που ΟΠΑΠ;
Όλοι γνωρίζουν πια, ότι η συγκυβέρνηση Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ δείχνει απέραντο σεβασμό μόνο στα συμφέροντα που λυμαίνονται τον αθλητισμό, στους μεγάλους φοροφυγάδες, σε όσους “φεσώνουν” τα ασφαλιστικά ταμεία και σε όσους μεγαλοϊδιοκτήτες των ΠΑΕ και ΚΑΕ κλέβουν τον ΦΠΑ, και την ίδια στιγμή εγκαταλείπει στην απόγνωση τους φορείς και τους ανθρώπους που πασχίζουν καθημερινά για τον σχολικό, σωματειακό και μαζικό αθλητισμό».
 
Β.Γ.
 
Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!