Resistance Festival 2015
Τελικός προορισμός: Ελευθερία
8η Διεθνής Συνάντηση Κινημάτων, 19-20-21 Ιουνίου, Γεωπονική Σχολή
Διοργάνωση: Δρόμος της Αριστεράς

 

Εντυπωσιακή η δέυτερη μέρα του Resistance, το Σάββατο, αφού σχεδόν 10.000 κόσμος “βούλιαξε” τη Γεωπονική και συμμετείχε στις πολιτικές εκδηλώσεις, τις θεματικές συζητήσεις και τις συναυλίες του φεστιβάλ. Η μεγάλη κινηματική γιορτή συνεχίζεται και ολοκληρώνεται σήμερα. Δείτε το σημερινό αναλυτικό πρόγραμμα.

 

Στις 20:00 – Συνέλευση

«Η Ελλάδα μπορεί αλλιώς»

Τέσσερα χρόνια πριν, στις πλατείες, γεννήθηκε η ελπίδα για απαλλαγή από το καθεστώς των Μνημονίων και πραγματική Δημοκρατία. Σήμερα, παρά την αλλαγή κυβέρνησης, μοιάζει το καθεστώς αυτό να παρατείνεται και η ελπίδα να ματαιώνεται. Κι όμως, η ιστορική δυνατότητα να αλλάξει η χώρα υπήρξε και υπάρχει, δεν εξαντλήθηκε, δεν πρέπει να ακυρωθεί. Η κοινότητα του Resistance Festival οργανώνει τη συνέλευση ώστε να ανοίξουμε τη συζήτηση αλλά και να αναζητήσουμε τα επόμενα βήματά για «να πάμε αλλιώς». Ο λόγος, λοιπόν, στους ενεργούς και ανήσυχους ανθρώπους: Πάρε το λόγο!

Αφίσα Συνέλευση Κυριακής

 

Λίγο νωρίτερα, στις 19.30

Απόγνωση και ελπίδα στην γειτονιά μας.
Τι πραγματικά συμβαίνει στην Μέση Ανατολή

Μιλούν:

Ερτουρούλ Κιουρτσιού, επίτιμος πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών – HDP, Τουρκία
Μούνα Ματάρι, Λαϊκό Μέτωπο Τυνησία
Αποστόλης Φωτιάδης, δημοσιογράφος

Αφίσα Εκδήλωση Μέση Ανατολή

 

Η βραδιά του φεστιβάλ θα συνεχιστεί με πολύ μουσική.
Δείτε αναλυτικά το μουσικό πρόγραμμα:

 

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

Στις 22:00

Dub Inc
Γαλλία
Che Sudaka
Ισπανία

Συναυλίες Κυριακής

 

ΛΑΪΚΗ ΣΚΗΝΗ

Στις 22:30

Λαϊκή βραδιά με τη Φωτεινή Βελεσιώτου

Αφίσα Γλέντι Βελεσιώτου

 

Ακόμα:

Παιδότοπος
για τους μικρούς μας φίλους και όχι μόνο

Στις 19:00

Η ομάδα κουκλοθέατρου Ουτοπία παρουσιάζει την παράσταση:
«Η Άλικη στη Χώρα των Ψαριών»

Έργο του Γιάννη Ξανθούλη, με τη γνωστή μουσική του Μιχάλη Κατσαρού. Μια επίκαιρη παράσταση κουκλοθέατρου που με πολύ κέφι, τραγούδι και φαντασία και με το ιδιαίτερο χιούμορ και τις έξυπνες ατάκες του Γ. Ξανθούλη, σχολιάζει την εποχή μας και τις αξίες της. Πρωτότυπες κούκλες, πολλά τραγούδια, ζωντανή μουσική. Διάρκεια παράστασης 45 λεπτά. Στο χώρο των κεντρικών εκδηλώσεων του φεστιβάλ.

Στις 20:30

Μουσικά και ρυθμικά παιχνίδια

Παίζουμε με τον ρυθμό και τη μουσική, κάνουμε μια βόλτα σ’ έναν γνωστό πίνακα ζωγραφικής, γινόμαστε μπαλόνια και φουσκώνουμε όσο πιο πολύ μπορούμε, παίζουμε την γάτα και το ποντίκι και ζωγραφίζουμε ένα τραγούδι… με την Τίνα Παπανικολάου.

Παιδότοπος Resistance

 

Διεθνής έκθεση εικαστικών με θέμα «resist»

mellifera είναι μια αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία η οποία δραστηριοποιείται σε τρεις άξονες: περιβάλλον-κοινωνία-τέχνες Στα πλαίσια των δράσεων αυτών, η mellifera, συμμετέχει στο Resistance Festival 2015, που θα γίνει 19-20-21 Ιουνίου, στη Γεωπονική Σχολή, στην Ιερά Οδό. Διοργανώνει διεθνή έκθεση εικαστικών και φωτογραφίας με θέμα «resist», ένα mail art project στα πλαίσια των τεχνών και επιπλέον ανοίγει δυο ευκαιριακές θέσεις εργασίας σε έναν μακροχρόνια άνεργο και ένα άτομο με ειδικές ικανότητες, οι οποίοι θα εργαστούν για την ανακύκλωση αλουμινίου του φεστιβάλ. Στην έκθεση θα δείτε καλλιτέχνες από τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ισπανία, Ιταλία, Γερμανία, Νορβηγία, Αγγλία, Αυστρία, Πορτογαλία, Ολλανδία, Φινλανδία, Βραζιλία, Μαλαισία και την Ελλάδα, να εκθέτουν εικαστικά και φωτογραφικά, τις θέσεις τους για το θέμα.

 

Δείτε εδώ όλες τις πληροφορίες στον ιστότοπο του Resistance festival 2015

 

Δείτε εδώ τις πολιτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις όλου του τριήμερου

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!