Αθέτησαν τις υποσχέσεις, δικάζουν και τους πολίτες.

Με μια θεαματική «κωλοτούμπα» ο υπουργός Υγείας Α. Λοβέρδος, προσπαθεί να εξαπατήσει τους πολίτες και τους φορείς της Ιεράπετρας, οι οποίοι βρέθηκαν επί μήνες στους δρόμους διεκδικώντας τη διοικητική αυτοτέλεια και την εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου τους, κόντρα στο πνεύμα των συνενώσεων που προωθεί το υπουργείο με την περίφημη «μελέτη Λιαρόπουλου».

Κατανόηση και δεσμεύσεις
Οι κάτοικοι της περιοχής είχαν λάβει (στις 10/6) τη διαβεβαίωση από το υπουργείο Υγείας, πως το νοσοκομείο θα παραμείνει αυτοδιοίκητο και πως δεν θα υπάρξουν συνενώσεις κλινικών, καθώς έγινε κατανοητό το ιδιαίτερο πρόβλημα του γεωγραφικού αποκλεισμού της Ιεράπετρας ακόμα και από τις άλλες πόλεις του Λασιθίου. Μάλιστα, η δέσμευση για τη διοικητική αυτοτέλεια ανελήφθη από τον υφυπουργό Υγείας κ. Τιμοσίδη σε σύσκεψη στο γραφείο του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλη Καρχιμάκη ενώπιον του δημάρχου Ιεράπετρας και του μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας, Ευγένιου. Με αυτή τη δέσμευση ανεστάλη η πολυήμερη κινητοποίηση και κατάληψη του δημαρχείου της πόλης από δεκάδες κατοίκους της περιοχής.

Κωλοτούμπα και διώξεις…
Ο «πονηρός» κ. Λοβέρδος περίμενε μόνο είκοσι μέρες και την 1η Ιουλίου πήγε στην άλλη άκρη του νησιού (για να μην τον φτάσουν άραγε;) και από τα Χανιά ανακοίνωσε τον νέο υγειονομικό χάρτη της Κρήτης. Οι Γεραπετρίτες είδαν τις δεσμεύσεις να πηγαίνουν περίπατο και άκουσαν τον υπουργό να προαναγγέλλει ενιαία διοίκηση για τα νοσοκομεία της Ιεράπετρας, της Σητείας και της Νεάπολης. Και όχι μόνον αυτό, αλλά τη Δευτέρα (11/7) οδηγούνται στο Πλημμελειοδικείο Ιεράπετρας συνολικά 14 άτομα, που συμμετείχαν στην κατάληψη του Δημαρχείου, με την κατηγορία της διατάραξης κοινωνική ειρήνης και παρεμπόδισης λειτουργίας των υπηρεσιών.

Μάριος Διονέλλης

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!