Η Έφη Αχτσιόγλου υποδέχθηκε όλο χαρά τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο υπουργείο Εργασίας τη Δευτέρα. Ο πρωθυπουργός μάς ενημέρωσε ότι «όλα πάνε καλά» και ότι παρά την ασφυκτική δημοσιονομική πίεση που ασκείται στη χώρα, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κατάφερε να μειώσει την ανεργία.

Η επικοινωνιακή πολιτική της κυβέρνησης των τελευταίων ημερών συνεχίστηκε ακάθεκτη. Η τακτική του «πες-πες κάτι θα μείνει» εφαρμόζεται κατά γράμμα στην προσπάθεια να οικοδομηθεί ένα πολιτικό κεφάλαιο, το οποίο θα μπορέσει να εξαργυρώσει στις επόμενες εκλογές, με απώτερο στόχο ο ΣΥΡΙΖΑ να συνεχίσει να παίζει έναν υπολογίσιμο ρόλο στα πολιτικά πράγματα της Ελλάδας. Έτσι, η παραμόρφωση της ελληνικής πραγματικότητας συνεχίζεται, καθώς γίνεται λόγος ακόμη και για μείωση της ανεργίας που ισοδυναμεί με ρεκόρ 16ετίας. Μόνο που δεν αναφέρθηκε ότι οι πλειοψηφία των θέσεων εργασίας αφορούν μερική απασχόληση, για να μην μιλήσουμε για τις εργασιακές συνθήκες και τους μισθούς πείνας.

Ούτε λόγος, επίσης, για τις αμέτρητες περιπτώσεις «εγκλωβισμένων» εργαζόμενων που παραμένουν απλήρωτοι και συνεχίζουν να δουλεύουν υπό τον φόβο της ανεργίας. Ενώ δεν είναι αμελητέες οι θέσεις εργασίας οι οποίες έχουν χαθεί και το τελευταίο δίχρονο της κεντροαριστερής διαχείρισης Τσίπρα. Από την άλλη, οι αριθμοί της Eurostat συνεχίζουν να δείχνουν τη χώρα μας ως πρωταθλήτρια στην ανεργία. Πού να μην υπήρχε, δηλαδή, και το… θαύμα της τουριστικής ανάπτυξης. Του έτερου παραμυθιού της κυβέρνησης που παίζει σε όλους τους τόνους τους τελευταίους μήνες.

Η κοροϊδία θα συνεχιστεί για όσο καιρό ακόμα ο Τσίπρας μπορεί να εξυπηρετήσει τους σχεδιασμούς του κουαρτέτου. Θα ακούσουμε πολλά ακόμα που θα μας κάνουν να αναρωτιόμαστε «σε ποια χώρα ζούμε». Ωστόσο, μέσα στην φαινομενικά αδρανή κοινωνική αντίδραση, τα ψέματα αυτά βρίσκουν κάποιο πρόσφορο έδαφος για να γίνει η ανοικοδόμηση ενός κεντροαριστερού οικοδομήματος με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ και πολλά ψήγματα ΠΑΣΟΚ όπως φαίνεται.

 

Γ. Πατ.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!