Παραιτήθηκε από τη θέση του ειδικού γραμματέα του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) ο Απόστολος Καψάλης και με επιστολή του, μεταξύ άλλων, τονίζει:

“Το μοναδικό κίνητρο για την ανάληψη και την άσκηση μέχρι τώρα των καθηκόντων μου, ήταν η δυνατότητα και η ελευθερία που μου δόθηκαν, προκειμένου να προωθήσω ιδέες και ρυθμίσεις που, μέσα σε ένα συνολικότερο πλαίσιο, θα έθεταν ένα ανυπέρβλητο εμπόδιο στην αποδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων που συντελείται εδώ και τουλάχιστον πέντε χρόνια μνημονιακής πολιτικής. Το σημερινό ασφυκτικό πλαίσιο δεν επιτρέπει να υλοποιηθεί ένα τέτοιο πολιτικό σχέδιο. Αυτή είναι και η βασική αιτία της αποχώρησής μου”.

Νέος ειδικός γραμματέας του ΣΕΠΕ ορίστηκε ο δικηγόρος Γιάννης Σούκος.

 

 

Δείτε ολόκληρη την επιστολή παραίτησης του Απόστολου Καψάλη:

Αθήνα, 31/07/2015

Ύστερα από έξι μήνες επίπονης, αλλά και εξαιρετικά ενδιαφέρουσας προσπάθειας, που είχε ως στόχο να εκκινήσει στοιχειώδεις, πλην ιδιαίτερα σημαντικές για τους εργαζόμενους, διαδικασίες επαναφοράς της ελάχιστης έστω νομιμότητας στους χώρους δουλειάς, ήρθε η στιγμή να αποχωρήσω από τη θέση του Ειδικού Γραμματέα του ΣΕΠΕ.

Οφείλω να ευχαριστήσω τον τέως υπουργό Εργασίας Πάνο Σκουρλέτη για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό μου από την πρώτη στιγμή, για την άριστη συνεργασία που είχαμε και για την αμέριστη στήριξή του σε αυτές τις προσπάθειες.

Οφείλω, επίσης, να ευχαριστήσω από καρδιάς το σύνολο των στελεχών του ΣΕΠΕ με τα οποία μοιραστήκαμε κοινές αγωνίες και προβληματισμούς και να τα συγχαρώ δημόσια για την αυταπάρνηση και την ανιδιοτέλεια με την οποία ασκούν το λειτούργημά τους μέσα σε εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες.

Μολονότι με τον νέο υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο μας συνδέει ειλικρινής φιλία και μια κοινή αντίληψη για πολλά ζητήματα που σχετίζονται με τις εργασιακές σχέσεις, το εύρος των εργατικών δικαιωμάτων και την προστασία τους, γενικότεροι πολιτικοί λόγοι δεν μου επιτρέπουν την συνέχιση της άσκησης των καθηκόντων μου.

Το μοναδικό κίνητρο για την ανάληψη και την άσκηση μέχρι τώρα των καθηκόντων μου, ήταν η δυνατότητα και η ελευθερία που μου δόθηκαν, προκειμένου να προωθήσω ιδέες και ρυθμίσεις που, μέσα σε ένα συνολικότερο πλαίσιο, θα έθεταν ένα ανυπέρβλητο εμπόδιο στην αποδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων που συντελείται εδώ και τουλάχιστον πέντε χρόνια μνημονιακής πολιτικής. Το σημερινό ασφυκτικό πλαίσιο δεν επιτρέπει να υλοποιηθεί ένα τέτοιο πολιτικό σχέδιο. Αυτή είναι και η βασική αιτία της αποχώρησής μου.

Απόστολος Καψάλης

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!