Το Ίδρυμα Μελετών Χερσονήσου του Αίμου – ΙΜΧΑ υπάγεται στο υπουργείο Πολιτισμού και λαμβάνει επιχορηγήσεις από το υπουργείο Οικονομικών και Εξωτερικών. Πέραν των κρατικών επιχορηγήσεων, τα δίδακτρα της Σχολής Βαλκανικών και Σλαβικών Γλωσσών που διατηρεί στο επταώροφο κτίριό του, αλλά κυρίως η δουλειά και η συνέπεια των καθηγητών και καθηγητριών του εξασφαλίζουν τη λειτουργία και τη βιωσιμότητα του Ιδρύματος και των δομών του.

Παρ’ όλα αυτά, εδώ και χρόνια το ΙΜΧΑ δεν πληρώνει τους εργαζομένους του. Έπειτα από τις μακρόχρονες αλλά μάταιες προσπάθειες των καθηγητριών για καταβολή των οφειλομένων, προχώρησαν μαζικά σε καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας, καθώς αναμένουν και τη εκδίκαση της υπόθεσής τους, ζητώντας άμεσα την καταβολή των δεδουλευμένων τους που αφορούν τόσο σε μισθούς όσο και σε δώρα και επιδόματα.

Οι οφειλές ανέρχονται σε χιλιάδες ευρώ, ενώ υπάρχουν μάλιστα περιπτώσεις που καθηγήτριες έχουν λαμβάνειν μισθούς του 2010. Δεν κάθισαν με σταυρωμένα τα χέρια. Ξεκίνησαν αγώνα για τη διεκδίκηση αυτών που δικαιωματικά τους ανήκουν, δηλαδή την καταβολή του συνόλου των δεδουλευμένων τους. Φορείς και συνδικάτα της Θεσσαλονίκης καλούν όλους να δείξουν την αλληλεγγύη τους και να παραστούν την Τρίτη, 17 Φεβρουαρίου, και ώρα 9π.μ. στο Δικαστικό Μέγαρο όπου και εκδικάζεται η υπόθεσή τους.

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!