Πάντως δεν πρέπει να έχουμε κανένα παράπονο ειδικά, μάλιστα, μετά τις πρόσφατες εκλογές ανοίγεται μπροστά μας μια τεράστια προοπτική ευημερίας και πολιτικού πολιτισμού. Το βασικότερο, όμως, είναι πως μέσα από αυτήν την εκλογική διαδικασία αναδείχθηκαν λαμπρά μυαλά –πολυμορφικά τολμώ να πω– που βάζουν τις βάσεις για ένα μεταμοντέρνο και εκσυγχρονισμένο μοντέλο πολιτικής έκφρασης και όχι μόνον.

Γιατί, σύντροφοι, ωραία τα πλάνα (Α και Β δεν έχει σημασία) αλλά το παν στη συγκεκριμένη συγκυρία, για το καλό της χώρας πάντα, είναι η καινοτομία, το διαφορετικό και το multi culti προϊόν.

Και για να εξηγηθώ: Ο κύριος Βελόπουλος αγαπήθηκε από το φιλοθέαμον κοινό – όπως παλαιότερα με μεγάλη επιτυχία και ο Άδωνις– διότι δεν είναι ένα απλό υποκείμενο· είναι φαινόμενο, πολλές ιδιότητες μαζί στη συσκευασία του ενός. Είναι ταυτόχρονα ο επιστήμονας, ο χριστιανός, ο ιατρικός επισκέπτης, ο πολιτικός, ο παρουσιαστής, μα πάνω απ’ όλα άνθρωπος! Μ’ αυτήν, την τελευταία ιδιότητά του τον στείλαμε στην Ευρωβουλή, για να διδάξει το λόγο του Χριστού, μια και είναι σε συνεχή επικοινωνία μαζί του. Τα πρώτα, δε, αποτελέσματα ήρθαν αμέσως: «Τείχος και ναρκοπέδιο στον Έβρο», προτείνει ο μέγιστος Βελόπουλος. Εάν δεν είναι αυτή χριστιανική λύση με ανθρωπιστικό έρεισμα, τότε τι είναι; Το ίδιο και οι δηλώσεις του περί «λίγου ναζισμού». Αγαπάμε και τους ναζί, αυτό είναι το βαθύ νόημα – μην ακούτε τις άστοχες αναλύσεις κακοηθέστατων αντιπάλων.

Κι ενώ ο αστέρας της τηλεόρασης προσπαθεί να κλέψει την παράσταση, από το πάνω έδρανο της Ευρωβουλής μας κλείνει πονηρά το μάτι ο αξιότιμος κ. Λάγος. Γιατί, πώς να το κάνουμε τώρα… ένας μπρουτάλ τύπος προσθέτει δυναμισμό, αναβαθμίζει την αισθητική και τονίζει με γλαφυρό τρόπο το συνδυασμό καλλιέργειας και λεπτότητας. Πώς είπαμε; του έχει απαγορευτεί η έξοδος από τη χώρα; Ασήμαντες λεπτομέρειες… Σσσσ… ησυχία, η χώρα κοιμάται!

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!