Μεταξύ 15 και 18 Απριλίου, ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας στη Γερμανία, την Ελλάδα και την Ελβετία συνέλαβαν 12 Τούρκους αγωνιστές που ανήκουν στην ΑΤΙΚ (Συνομοσπονδία Τούρκων Εργατών στην Ευρώπη). Η κατηγορία που τους αποδίδεται είναι ότι είναι μέλη του TKP/ML (Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας/Μαρξιστικό Λενινιστικό). Πρόκειται για οργάνωση την οποία το καθεστώς της Τουρκίας θεωρεί τρομοκρατική, όπως συμβαίνει, άλλωστε, με όλες τις κομμουνιστικές οργανώσεις στη συγκεκριμένη χώρα.

Από τους 12 συλληφθέντες, οι τέσσερις συνελήφθησαν στην Αθήνα, τρεις άντρες και μία γυναίκα. Κατηγορούνται για την πολιτική τους δράση στην Τουρκία, όπου όλοι τους σχεδόν έχουν εκτίσει βαριές ποινές φυλάκισης. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε παρόμοια επιχείρηση πριν από λίγα χρόνια, στην Ευρώπη, αρκετά από τα ίδια άτομα είχαν και τότε συλληφθεί με παρόμοιες κατηγορίες, που τελικά κατέπεσαν.

Ερωτηματικά εγείρονται για τις συλλήψεις που έγιναν σε ελληνικό έδαφος και για τις οποίες η κυβέρνηση οφείλει να ενημερώσει άμεσα. Οι συλληφθέντες (κάποιοι από τους οποίους, σύμφωνα με πληροφορίες, είχαν ήδη προχωρήσει στη διαδικασία αίτησης πολιτικού ασύλου) πρέπει να απελευθερωθούν άμεσα και να τους χορηγηθεί άσυλο, αφού είναι βέβαιο ότι η έκδοσή τους στην Τουρκία σημαίνει βασανιστήρια και φυλακίσεις εξαιτίας των πολιτικών τους πεποιθήσεων.

Γ.Π.

 

Σημείωση (27/4): Σύμφωνα με πληροφορίες που έγιναν γνωστές μετά τη δημοσίευση στο Δρόμο της πιο πάνω είδησης το Σάββατο, η μία από τους τέσσερις συλληφθέντες αφέθηκε ελεύθερη.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!