Την Τετάρτη στον Άρειο Πάγο η υπόθεση του τελευταίου από τους συλληφθέντες μέλη της ΑΤΙΚ

 

Tην προσεχή Τετάρτη κρίνεται οριστικά στον Άρειο Πάγο η τύχη της υπόθεσης του Pektaş Deniz που εξακολουθεί να παραμένει στις φυλακές Κορυδαλλού. Θυμίζουμε ότι ήταν τέσσερις αρχικά οι Τούρκοι αγωνιστές που συνελήφθησαν στα μέσα Απριλίου στην Ελλάδα, μετά από μια συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών δυνάμεων που εκτυλίχτηκε ταυτόχρονα σε τέσσερις χώρες. Οι υπόλοιποι τρεις αφέθηκαν ελεύθεροι, περιμένοντας απάντηση στο αίτημά τους για χορήγηση πολιτικού ασύλου στη χώρα μας.

Οι τέσσερις Τούρκοι αγωνιστές, όπως και εκείνοι που συνελήφθησαν ταυτόχρονα σε Τουρκία, Γερμανία, Γαλλία και Ελβετία, δραστηριοποιούνται στο πλαίσιο της ΑΤΙΚ (Συνομοσπονδία Τούρκων Εργατών στην Ευρώπη), οργάνωσης γνωστής για τους πολιτικούς, συνδικαλιστικούς και δημοκρατικούς της αγώνες. Οι τούρκικες Αρχές, όμως, προσπαθούν να τους συνδέσουν με την «τρομοκρατία», με τη μοναδική κατηγορία ότι είναι μέλη κομμουνιστικής οργάνωσης, κάτι που θεωρείται παράνομο στην Τουρκία.

Η αθώωση των άλλων τριών αγωνιστών ήταν πολύ σημαντική, αφού σε αντίθετη περίπτωση θα τους περίμεναν οι τουρκικές φυλακές, στις οποίες όλοι τους έχουν εκτίσει και στο παρελθόν πολυετείς ποινές. Επίσης, πολύ σημαντική ήταν η ακύρωση γερμανικού ευρωεντάλματος στην περίπτωση ενός από αυτούς, του Gültekin Erol, απόφαση που ανοίγει νέους δρόμους στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων πολιτικά διωκόμενων. Ο Pektaş Deniz, όμως, κινδυνεύει ακόμα να εκδοθεί στη Γαλλία μετά από σχετικό ευρωένταλμα, για αυτό και η Επιτροπή Υποστήριξης που έχει συγκροτηθεί καλεί σε μαζική παρουσία την Τετάρτη 1/7/15 στις 10:30 το πρωί στον Άρειο Πάγο (1ος όροφος, Λεωφόρος Αλεξάνδρας).

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!