«Γιορτές Τετραδίου» στην Καβάλα

Στις 4 και στις 23 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκαν στην Καβάλα δύο «γιορτές τετραδίου» από τους «Φίλους της Αννίκας Θαρροπούλου» στο στέκι Σήματα Καπνού. Οι γιορτές αυτές εντάσσονται σε μια προσπάθεια που έχει ξεκινήσει από τον Φεβρουάριο του 2012 για την οργάνωση ομάδων ανακούφισης παιδιών και ενηλίκων από πιεστικά προβλήματα της καθημερινότητας, όπως ανάγκες για προϊόντα και υπηρεσίες επιβίωσης, αγαθά πρώτης ανάγκης αλλά και αγαθά πολιτισμού για την προστασία και τη διασφάλιση της απαιτούμενης ποιότητας της ζωής μας, που τη δικαιούμαστε όλοι. Στην πόλη αναπτύσσεται και η καμπάνια Παιδεία για όλους στο πλαίσιο της οποίας προσφέρονται σχολικά είδη για μαθητές με οικονομικά προβλήματα από συνεργαζόμενα βιβλιοπωλεία, διοργανώνονται χαριστικά / ανταλλακτικά παζάρια σχολικών ειδών, ενώ την ίδια στιγμή οι διοργανωτές καλούν σε έναν ουσιαστικό και μεγάλο αγώνα για «παιδεία για όλους».
Στις δύο «γιορτές τετραδίου» καλέστηκαν μαθητές και γονείς, συμμετέχοντες και εθελοντές, για να παραλάβουν τετράδια από την καμπάνια Παιδεία για όλους, να δηλώσουν όσα άλλα σχολικά είδη χρειάζονται για να τους διανεμηθούν, και οι εθελοντές πρόσφεραν σχολικά είδη που προμηθεύτηκαν από βιβλιοπωλεία ή πρόσφεραν μεταχειρισμένα είδη σε άριστη κατάσταση. Προβλήθηκε η ταινία κινούμενων σχεδίων Azur για τους μικρότερους μαθητές και οι μεγαλύτεροι άκουσαν μουσική.
Εξάλλου, αυτή την περίοδο σε συνεργασία με ομάδα εθελοντών γονέων παιδιών της πρωτοβουλίας Ανέργων και Επισφαλώς Εργαζομένων «Δικαίωμα» οι «Φίλοι της Αννίκας Θαρροπούλου» οργανώνουν συμμετοχικές δραστηριότητες:
– Προετοιμασία για νέο κύκλο κοινωνικών μαθημάτων διδακτικής υποστήριξης μαθητών και δημιουργικής απασχόλησής τους στα Γράμματα και στις Τέχνες, έχοντας απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση για δηλώσεις συμμετοχής εκπαιδευτικών και μαθητών.
– Καμπάνια για τη συγκέντρωση και παροχή υποτροφιών σε μαθητές άνεργων γονιών Γυμνασίων, Γεν. Λυκείων και ΕΠΑΛ για καθημερινά σχολικά έξοδα. Καλούν μάλιστα κάθε φορέα ή φυσικό πρόσωπο να πάρει μέρος προσφέροντας χρήματα για τις υποτροφίες. Η υποτροφία για κάθε μαθητή ορίζεται σε 30 ευρώ/μήνα για 10 μήνες (Σεπτέμβριος 2013-Ιούνιος 2014).

Πληροφορίες για όλες τις δράσεις και συμμετοχικές δραστηριότητες:
– Φίλοι Αννίκας Θαρροπούλου: [email protected] και 6937062107
– Σήματα καπνού: [email protected] και 25111-03168

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!