Όταν η αλληλεγγύη, διαρκώς εξαπλώνεται

Βήμα το βήμα χτίζεται η αλληλεγγύη κι έχει τη μαγική ιδιότητα, όσο αναπτύσσεται, να απλώνει κλαδιά σε ολοένα και περισσότερα πεδία. Πόσο μάλλον στον τομέα της Παιδείας, που δέχεται συνεχή μνημονιακά χτυπήματα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η καβαλιώτικη συλλογικότητα «Φίλοι της Αννίκας Θαρροπούλου», και όχι μόνο, οι οποίοι ήδη από το Φεβρουάριο 2012 καταβάλλουν προσπάθεια να οργανώσουν ομάδες ανακούφισης παιδιών και ενηλίκων από τα πιεστικά προβλήματα της καθημερινότητας, όπως ανάγκες για προϊόντα και υπηρεσίες επιβίωσης, αγαθά πρώτης ανάγκης αλλά και αγαθά πολιτισμού ώστε, όπως δηλώνουν, να προστατεύσουν και να διασφαλίσουν την απαιτούμενη ποιότητα ζωής, που τη δικαιούνται όλοι.
Έτσι οργάνωσαν δομές αλληλεγγύης και χειραφέτησης σε συνεργασία με εθελοντές και άλλες συλλογικότητες. Αυτό το «αλληλέγγυο πλέγμα» από τις αρχές του μήνα έχει ξεκινήσει καμπάνια για την παροχή Υποτροφιών σε ανασφάλιστους μαθητές Γυμνασίων, γενικών Λυκείων και ΕΠΑΛ για καθημερινά σχολικά έξοδα. Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 1η Ιουλίου, στον θερινό κινηματογράφο Ζέφυρος, από το Εφηβικό Εργαστήρι της Θεατρικής Μηχανής, παράσταση με τίτλο Ο Ιππότης με τη Σκουριασμένη Πανοπλία, του Ρόμπερτ Φίσερ.
Η συμμετοχή του κόσμου ήταν εντυπωσιακή, με αποτέλεσμα να γεμίσει ο χώρος του κινηματογράφου, ενώ οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν. Ακόμη, καλούν «κάθε φορέα ή φυσικό πρόσωπο να πάρει μέρος προσφέροντας χρήματα για τις υποτροφίες». Λεπτομερέστερα, η υποτροφία για κάθε μαθητή ορίζεται 30 ευρώ/μήνα για 10 μήνες, από Σεπτέμβριο 2013 έως τον Ιούνιο του 2014.
Ακόμη, αυτή την περίοδο σε συνεργασία με ομάδα εθελοντών γονέων ανασφάλιστων παιδιών της Πρωτοβουλίας Ανέργων και Επισφαλώς Εργαζομένων «Δικαίωμα», οργανώνονται ποικίλες συμμετοχικές δραστηριότητες, όπως: εναλλακτικό γραφείο Εύρεσης Κοινωνικής Εργασίας στο πλαίσιο της λειτουργίας του «Τοπικού Συστήματος Ανταλλαγών» προϊόντων και υπηρεσιών (Τράπεζα Χρόνου), πρωτοβουλία δημιουργίας κοινωνικών Αστικών Λαχανόκηπων και λειτουργία «Συμμετοχικού μπαχτσέ» στ’ Αμισιανά, χαριστικό παζάρι για μαθητές με σχολικά είδη και συλλογή-διανομή σχολικών βοηθημάτων, προετοιμασία για νέο κύκλο κοινωνικών μαθημάτων στήριξης μαθητών και δημιουργικής απασχόλησής τους και τέλος, Κοινωνικό Δείπνο με μουσική κάθε Παρασκευή στις 8 μ.μ. από το «Συμμετοχικό Τραπέζι Αλληλεγγύης και Χειραφέτησης».

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!