Τρεις ανήλικοι Παλαιστίνιοι καταδικάστηκαν αυτές τις μέρες από το κατοχικό κράτος του Ισραήλ σε πολυετείς ποινές κάθειρξης. Ο Αχμάντ Μανάσρα, κατηγορούμενος για συμμετοχή σε επίθεση με μαχαίρι κατά ισραηλινών εποίκων, κρατούνταν σε «αναμορφωτήριο» χωρίς δίκη μέχρι να συμπληρώσει το 14ο έτος του, ώστε να του επιβληθεί η μέγιστη δυνατή ποινή (12 χρόνια). Με την ίδια κατηγορία καταδικάστηκαν σε 11 χρόνια κάθειρξης δύο ακόμη ανήλικοι, ο 15χρονος Αμπού Μαγιάλα και ο 16χρονος Μοχάμεντ Ταχά. Είναι πάγια πρακτική του Ισραήλ ο εγκλεισμός των ανήλικων Παλαιστίνιων χωρίς δίκη, με τη διαδικασία της «διοικητικής κράτησης» – μέχρι να συμπληρώσουν το 14ο έτος, οπότε δικάζονται ως ενήλικοι.

Αυτή τη στιγμή περίπου 400 παιδιά από την Παλαιστίνη είναι φυλακισμένα (μεταξύ τους 13 κορίτσια), ενώ τον τελευταίο χρόνο 57 παιδιά έχουν δολοφονηθεί εν ψυχρώ από τον κατοχικό στρατό και τους εποίκους. Εξάλλου στις αρχές του μήνα η λεγόμενη «Παλαιστινιακή Αρχή» συνέλαβε τρεις Παλαιστίνιους που είχαν πρόσφατα απελευθερωθεί από τις ισραηλινές φυλακές. Η ανακοίνωση της δοτής παλαιστινιακής διοίκησης ανέφερε ότι οι συλλήψεις έγιναν «σε συνεργασία με τις αρχές του Ισραήλ», επιβεβαιώνοντας για μια ακόμη φορά ότι ο ρόλος που της έχει ανατεθεί είναι η καταστολή της Παλαιστινιακής Αντίστασης.

Τέλος, ο ΟΗΕ ανακοίνωσε (και πέραν τούτου ουδέν…) ότι από τις αρχές του 2016 το κατοχικό κράτος, παραβιάζοντας κατάφωρα τις συμφωνίες που έχει υπογράψει, έχει κατεδαφίσει 1.386 σπίτια Παλαιστινίων ώστε να επεκτείνει τους παράνομους ισραηλινούς εποικισμούς. Μάλιστα η κυβέρνηση Νετανιάχου δεν περιορίζεται να γκρεμίζει σπίτια Παλαιστινίων: επιπλέον, χρεώνει τους ξεσπιτωμένους με δεκάδες χιλιάδες ευρώ για έξοδα κατεδάφισης! Και μετά απορεί η «διεθνής κοινότητα» για την έξαρση της βίας στα Κατεχόμενα…

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!