Επιλέγει και παρουσιάζει η Τασία Σταματοπούλου.

Έτσι, απλά, «Κανάλι», χωρίς άλλες πληροφορίες.

Αναρτήσεις για την πολιτική και κοινωνική επικαιρότητα, χιούμορ. Αν, όμως, επισκεφθείς το «πατάρι» του Καναλιού μαθαίνεις πολλά για τον/τους διαχειριστές.
Γεγονότα με ντοκουμέντα από τη δεκαετία ’70-’80, ονειρεμένες διακοπές για… οργισμένα νιάτα, διαδηλώσεις, αποτυπώματα μιας εποχής με πολλά όνειρα και τη χαρά της ζωής (ίσως λόγω νιάτων….). Πολλά βίντεο και φωτογραφίες διά του λόγου το αληθές.
Συχνά-πυκνά οι αναρτήσεις έχουν… οικογενειακό-φιλικό-συντροφικό περιεχόμενο σαν ένα ημερολόγιο για πολύτιμες στιγμές του σήμερα που τις φυλάει ως κόρη οθφαλμού.

Finito la musica, passato la fiesta
Επιστροφή στο σπίτι, μετά από τις διακοπές. Πάλι καλά που και φέτος καταφέραμε να κλέψουμε λίγες μέρες. Ας ελπίσουμε ότι και του χρόνου θα έχουμε αυτήν την πολυτέλεια και δεν θα έχουν απαγορευτεί οι διακοπές με κανένα έκτακτο νόμο που θα μας συμμορφώνει με κάποιο μνημόνιο.
Φέτος, όλες τις διακοπές τις περάσαμε στην Κέρκυρα.
Την ομορφιά της Κέρκυρας την ανακάλυψα μεγάλος, κάπου εκεί, λίγο πριν από τα τριάντα. Μετά την Κρήτη και τα άλλα νησιά του Αιγαίου. Πρέπει να έχεις κάπως ωριμάσει για να καταλαβαίνεις την ποιότητα. Ήδη γοητευμένος με πολλά μέρη της Ελλάδας, ένα ξημέρωμα έμεινα άφωνος από τα χρώματα και τα σχήματα όταν το πλοίο περνούσε δίπλα από το παλιό φρούριο και προσέγγιζε το λιμάνι. Η παλαιά πόλη με τα μουντά πολύχρωμα σπίτια ανάμεσα στο παλιό και στο νέο φρούριο είναι εικόνα από άλλη εποχή.

Τη γιαγιά και τα μάτια σας
Τηλεφώνησα στον φίλο μου τον Κώστα. Είχαμε πολλές μέρες να τα πούμε. Την τελευταία φορά που μιλήσαμε, μου είχε πει ότι πήγαινε κατά διαβόλου και η δική του δουλειά, αλλά και της γυναίκας του, αλλά το πάλευαν. Επιστήμονες και ελεύθεροι επαγγελματίες και οι δύο, δούλευαν 12 ώρες το λιγότερο την ημέρα ο καθένας τους και έβγαζαν αρκετά χρήματα ώστε να τους κατατάσσεις στους μικρομεσαίους ή ακόμη και στη μεσαία τάξη. Σήμερα μου είπε ότι πλέον δεν παλεύεται, το έχουν πάρει απόφαση και οι δύο και έχουν στρέψει αλλού το ενδιαφέρον τους : Στη γιαγιά. Μην κρυώσει η γιαγιά, να τρώει καλά η γιαγιά, να κρατιέται δυνατή η γιαγιά. Έχει γίνει το κέντρο προσοχής του σπιτιού.
Η σύνταξή της, έστω και πετσοκομμένη, είναι το μόνο σίγουρο εισόδημα της οικογένειας. Της έχουν δηλώσει σαφώς ότι αν κάνει κανένα αστείο και πεθάνει δεν υπάρχει περίπτωση να τη θάψουν. Θα τη βαλσαμώσουν…

Svennegreken-(Κάρολος Πολσεμάνογλου)
https://https://polsemannen.blogspot.com/

Τα πάντα ρει, δις εις τον αυτόν ποταμόν
ουκ αν εμβαίης!
Απασχόληση Πεταλωτής κενταύρων
Κλάδος: Μηχανική
Τόπος: ΣΕΙΡΙΟΣ / SIRIUS (Are you serious;): Milky way Galaxy: Νήσοι Φερόες
Για τον εαυτό του: Θολοκουλτουριάρης, Ελληνοσουηδός εκ καταγωγής. (Μη με μπερδεύετε με την Αλεξάνδρα Πασχαλίδου που είναι Σουηδή πολίτης ελληνικής καταγωγής). ΕυχαρισΘΘΘώ.
Ενδιαφέροντα: Πετάλωμα Κενταύρων, Πώληση αλλαντικών Θολοκουλτουρέ και Γκρινιάρικο ιστολογείν, Θολοκουλτούρα, Πολιτική, Λουκάνικα Θρησκεία, Φιλοσοφία Αμπελοφιλοσοφία, Κλωτσοσκούφι, Καλαθοσκούφι, ΑΕΚ Minnesota Vikings Malmö FF HV 71
Τεχνολογία Διάστημα και πολλά άλλα των οποίων ουκ έστι αριθμός.
Κάντε βουντού για να μπουν
οι μοβ πειρατές στο Riksdagen,
την Κυριακή 19/9
Φαντάζομαι ότι οι περισσότεροι επισκέπτες του ιστολογίου έχετε υπ’ όψιν σας την ύπαρξη του Σουηδικού Πειρατικού Κόμματος (Piratpartiet). Βέβαια, πέρα από τα ελεύθερη διαμοίραση αρχείων, που πιθανόν να θεωρείτε οι περισσότεροι ότι αποκλειστικά πρεσβεύει, έχει θέσεις για όλο το πλέγμα της ολοένα αυξανόμενης παρακολούθησης των απλών πολιτών από την τρέχουσα εξουσία σε διάφορες χώρες. Παραδείγματα τέτοιων προσπαθειών είναι ο νόμος FRA στη Σουηδία (παρακολούθηση όλων των επικοινωνιών που διασχίζουν τα σύνορα της χώρας) ή η Ευρωπαϊκή πρόταση για την καταχώρηση και αποθήκευση όλων των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων (κληθέντες αριθμοί, αποστολές ηλεκτρονικής αλληλογραφίας) όλων των πολιτών.
Φυσικά, αυτές οι πρωτοβουλίες γίνονται στο όνομα της καταπολέμησης της εγκληματικότητας ή της τρομοκρατίας. Όμως, στόχος είναι η χειραγώγηση του ποιμνίου, όπως ήταν και ο στόχος κάθε εξουσίας διαχρονικά.
…Όσο για τις ουτοπίες ξεχάστε τις. Υπάρχει λόγος που ονομάζονται ΟΥ-τοπίες. Life is a bitch, then you get married and then you die. (Τσάμικο δημώδες Απάτσικο από το Μιζούρι).
Αν γουστάρει κανείς και λίγο συνωμοσιολογία, θα μπορούσε να πει ότι σε ένα βαθμό το έγκλημα και η «τρομοκρατία» αφήνονται ανεξέλεγκτες για να γίνουν ευκολότερα αποδεκτά από τους αμνούς τα εξελιγμένα μέσα πλήρους παρακολούθησής τους.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!