της Λόλας Σκαλτσά

 

Η γνωστή, διαχρονική και πάντα κλασική φράση «Δεν είναι αυτό που νομίζεις» είναι, τελικά, το σήμα κατατεθέν τούτης της κυβέρνησης. Αυτό, άλλωστε, είπε και ο πρωθυπουργός φέτος στη ΔΕΘ, αναφέροντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι πια αυτό που ξέραμε. Πες μας κάτι που δεν ξέρουμε… σύντροφε.

Αν δει κανείς τα πράγματα από απόσταση και αν, φυσικά, δεν είναι κάτοικος αυτής της ρημαδοχώρας, τότε ό,τι συντελείται είναι μια δραματική φάρσα!

Από πού να το πρωτοπιάσεις το θέμα. Από το περίφημο Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης μέχρι τη φετινή ΔΕΘ ένα μνημόνιο δρόμος. Ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, επιτροπεία απεριορίστου χρόνου, μαφιόζοι και λαθρέμποροι που μοστράρουν για επενδυτές και καναλάρχες, ανεργία, ανακολουθίες κατά συρροή, υποθήκευση της ζωής μας. Ταφόπλακα σε όσα καταχτήθηκαν με αγώνες, σε όσα ονειρευτήκαμε. Και όλα αυτά στο όνομα της Αριστεράς. Καπηλεία και απάτη!

Την «Αριστερά» που υμνεί τον Α. Παπανδρέου, που ξεπλένει φασίστες, που πλειστηριάζει σπίτια και καυχιέται για το «επίτευγμα», που καταστρέφει το περιβάλλον συνειδητά και με αλαζονεία, που ψηφίζει Προεδρικά Διατάγματα προς όφελος των εργολάβων, που όχι μόνο δεν τολμάει να αλλάξει τίποτα από το κατεστημένο χρόνων -από ΜΜΕ έως Εκκλησία-, αλλά συντάσσεται και μαζί τους, που κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να είναι ακριβώς απέναντι από όλα όσα πρεσβεύει η πραγματική Αριστερά.

Πού την είχαν κρυμμένη όλη αυτή την υπεροψία; Να βρίσκεται η χώρα στον πάτο του βαρελιού και ο κ. Τσίπρας να θεωρεί πως η κυβέρνησή του είναι «large» (βλ. συνέντευξη ΔΕΘ).

Η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, η προστασία της πρώτης κατοικίας, η διαφάνεια, η Παιδεία, η πάλη κατά του σκοταδισμού, τα εργασιακά, η Δικαιοσύνη, οι Σκουριές, οι κρατικοποιήσεις, η διευθέτηση του χρέους είναι κάποια από κείνα τα προτάγματα που έκανε κάποτε σημαία του ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν χρειάστηκε πολύ για να τα θάψει, ούτε δυο χρόνια. Καλύτεροι ήταν οι άλλοι;

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!