Το χώμα που πατώ

Γιάννης Σακελλαράκης: «Οι ανασκαφές αποκαλύπτουν την ψυχή του λαού μας. Τα αρχαία ιερά το πέρασμα του ιστορικού χρόνου. Τίποτα δεν έγινε τυχαία. Οι αρχαίοι ημών πρόγονοι ήξεραν πώς να εναρμονίζονται με τη φύση. Δεν είναι προς πώληση όσα μας κληροδότησαν. Είναι εξίσου σημαντικά με τη γη και τη θάλασσα που μας περιβάλλουν. Αξιοποίηση τους δεν σημαίνει πώληση, αλλά ενίσχυση όσων προσπαθούν να τα διατηρήσουν, να τα υπερασπιστούν, να τα αναδείξουν. Ενοικίαση ή πώληση είναι δείγμα αρχαιοκαπηλείας. Έγινα αρχαιολόγος πεδίου διότι με ενδιέφερε να ανακαλύψω το χώμα που πατώ και να βάλω εμπόδια στους Έλγιν του Μέλλοντος.»
– Τυχεροί όσοι τον γνωρίσαμε. Ένας μεγάλος αρχαιολόγος, ένας σπουδαίος Άνθρωπος.
«Αξίζει και να πεθάνει κανείς για να υπερασπιστεί τον τόπο του, τα ιερά και τα όσια αυτού από τους ολετήρες της φονικής αγοράς».
– Τον ευχαριστώ για τις λιγοστές συζητήσεις που κάναμε. Έμπνευση, σχολείο, φάρος, πυξίδα ζωής. Λαμόγια της δεξιάς θα πληρώσετε για όλα.
Jason Bageris

Παιδιά στα λασπόνερα

Επειδή δεν μιλάνε γι αυτή την αθλιότητα δεν σημαίνει
ότι δεν υπάρχει. Επειδή τα μπουκωμένα με ευρώ
μέσα έχουν διαγράψει τους δυστυχισμένους
δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν.
Και μη μιλάτε για ημέρα παιδιού
παγκόσμιοι υποκριτές ,γιατί μέσα σε αυτά τα λασπόνερα
ζουν και πολλά παιδιά.
Χθεσινή εικόνα στο κολαστήριο που λέγεται Μόρια 2.

Matina Katsiveli

Μόνο βία

Υπουργέ κύριε Χρυσοχοΐδη, αν είχατε τη στοιχειώδη ανθρώπινη ευαισθησία, θα είχατε αντιληφθεί τον συμβολισμό με την ανθοδέσμη που «κακοποίησε» ο Ράμπο σας.
Κύριε Χρυσοχοΐδη, τα λουλούδια αυτά είναι ο Αλέξης, είναι τα παιδιά του κόσμου, είναι τα παιδιά μας, που υπέστησαν ή που υφίστανται καθημερινά την παράλογη βία των κανιβάλων σας. Στον συγκεκριμένο αστυνομικό σας, προφανώς δεν δόθηκε η ευκαιρία να υπακούσει στις εντολές σας και έτσι αρκέστηκε στο να «ράνει με άνθη»… Λουλούδια, παιδιά, ανθρώπους, που εσείς ποδοπατείτε κάτω από τη μπότα σας. Και αμέσως μετά διατάσσετε ΕΔΕ… ΕΔΕ που δεσμευτήκατε δημόσια ότι θα γίνει και στην περίπτωση του αδικοχαμένου Βασίλειου Μάγγου. Θυμάστε, κύριε Χρυσοχοΐδη; Έχουν περάσει 5 μήνες και το μόνο που έγινε, είναι μια προκαταρτική ανάκριση, που έφερε την οικογένειά μου σε δύσκολη θέση: Να βρεθούμε δηλαδή απολογούμενοι στον χώρο βασανισμού του παιδιού μας. Κανένα αποτέλεσμα μέχρι στιγμής, σκοτάδι, ως συνήθως. Είμαστε ανενημέρωτοι και το μόνο που βλέπουμε γύρω μας, είναι να επαναλαμβάνεται και να κλιμακώνεται η αυθαίρετη αστυνομική βία…
Γιάννης Μάγγου

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!