Συμψηφισμός εγκλημάτων

To έχουν κάνει πατέντα. Για κάθε εξοντωτικό μέτρο που ψηφίζουν και εφαρμόζουν επικαλούνται τις πολιτικές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. «Εσείς, τι μιλάτε;» Συμψηφισμός σε όλα. Άρα, no problem. Και τα δημοσιογραφικά τους φερέφωνα στο ίδιο μοτίβο. Συχνά πυκνά στην Αυγή, την Εποχή και την Εφημερίδα των Συντακτών, τα ίδια σχόλια, οι ίδιες δικαιολογίες, οι ίδιοι συμψηφισμοί. «Καταγγέλλει η Ν.Δ. την κυβέρνηση για τις συνεχείς απουσίες υπουργών στις ερωτήσεις βουλευτών, τις κατεπείγουσες διαδικασίες κ.ά. Βέβαια, θα έχουν ένα δίκιο, επειδή η σημερινή κυβέρνηση έχει ξεπεράσει και την προηγούμενη σε κατεπείγοντα και σε πράξεις νομοθετικού περιεχομένου», γράφει ο συντάκτης της Εφ.Συν. και μετά κλείνει με τον καθιερωμένο συμψηφισμό, «ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως αυτές τις μεθόδους δεν τις θεσμοθέτησε πανηγυρικά η κυβέρνηση Σαμαρά μπλα, μπλα, μπλα…» Έτσι απλά, όλα ωραία…
Λ.Χ.

 

Τηλεθεατές σε εκπομπές

Στις λίγες εκπομπές στην TV που δίνουν τη δυνατότητα να παρέμβει κανείς μέσω τηλεφώνου, το τι ακούνε οι πολιτικοί δεν λέγεται. Πρόσφατα δύο ηλικιωμένοι κατέθεσαν ωραία επιχειρήματα:
α) Γιατί να γίνουν εκλογές; Δεν τις θέλω. Πείτε, σας παρακαλώ, τι να ψηφίσω από όλα τα κόμματα; Έτσι και γίνουν εκλογές δεν έχω ποιο κόμμα να ψηφίσω.
β) Κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, μη λέτε ότι δεν κυβερνούσατε εσείς μέχρι τώρα. Έχετε απορροφήσει το μισό ΠΑΣΟΚ που κυβερνούσε μέχρι πρότινος ή το ξεχάσατε;
Πρόταση να δίνεται περισσότερος χρόνος να λέει τη γνώμη του ο κόσμος. Πιο ενδιαφέροντα ακούμε από τους «ανώνυμους» παρά από τους επαγγελματίες…
Ρ.Π.

 

Ανεκτικότητα Του Γιάννη Αντωνόπουλου
Ανεκτικότητα
Του Γιάννη Αντωνόπουλου

Ο κοτοπουλάς φιλάνθρωπος

Βγήκε για να μοιράσει 100 χιλιάδες κοτόπουλα στα κράτη που θεωρεί φτωχά ο Μπιλ Γκέιτς, ο πλουσιότερος άνθρωπος-φιλάνθρωπος του κόσμου, όπως έκανε κάποτε ο Ιμπν Σαούντ με τα ρολόγια που χάριζε στους ιθαγενείς! Αλλά δεν προσφέρονται όλοι που έχουν συμπεριληφθεί στη λίστα του πρόθυμοι να κακαρίσουν ευχαριστημένοι. Ο Bολιβιανός υπουργός Ανάπτυξης, Σεζάρ Κοκαρίκο(!) απέρριψε την προσφορά του ως προσβλητική, γνωστοποιώντας του ότι η Βολιβία έχει κοντά 200 εκατομμύρια κοτόπουλα και εξάγει κάθε χρόνο γύρω στα 36 εκ.. Οπότε, του λέει, αλλού τα κακαρίσματα κ. Γκέιτς!
Τ.Μ.

 

Το υπόδειγμα Τσίπρας
«Το μοντέλο με το οποίο αναπτύσσεται η Ελληνική Nαυτιλία μπορεί να αποτελέσει θετικό παράδειγμα στην εκπόνηση του νέου αναπτυξιακού υποδείγματος», δήλωσε ο πρωθυπουργός Α. Τσίπρας στα «Ποσειδώνια».
Σημειώνουμε ότι τα κέρδη των εφοπλιστών την περίοδο 2002-2013 εκτιμούνται σε 140 δισ. € με μηδενική φορολόγηση χάρη σε 59 σκανδαλώδεις φοροαπαλλαγές. Αυτό είναι το μοντέλο της «δίκαιας ανάπτυξης» κατά ΣΥΡΙΖΑ. Πλήρης φορολογική ασυλία των εφοπλιστών – φορολογική επιδρομή στα χαμηλά εισοδήματα.
Και όλα αυτά από τον άνθρωπο που εκλέχτηκε δηλώνοντας ότι «…ο ΣΥΡΙΖΑ συνεπής στις διακηρύξεις του περί ισονομίας, θα πρέπει να μπει -επιτέλους- φορολόγηση ή καλύτερα διακοπή ακόμα και… μονομερώς της προκλητικής και με το νόμο κατοχυρωμένης φοροαποφυγής των Ελλήνων εφοπλιστών».
Π.Δ.

 

Κράτος κλέφτης – Κυβέρνηση απατεώνων

Σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση του υπ. Οικονομικών ο ΕΝΦΙΑ για τις φετινές δηλώσεις θα υπολογιστεί σύμφωνα με τις πλασματικές αντικειμενικές αξίες των ακινήτων, επιβαρύνοντας σημαντικά τους πολίτες, πέρα από το ήδη βαρύ τίμημα του αυξημένου φόρου εισοδήματος. Ακόμα και οι σχετικές αποφάσεις του ΣτΕ, περί αναδρομικής μείωσης των αξιών των ακινήτων στο επίπεδο των πραγματικών αξιών, και άρα την υποχρέωση επιστροφής φόρων που άδικα καταβλήθηκαν, πετάγονται στα σκουπίδια για να κλείσει η «διαπραγμάτευση» κατά τις υποδείξεις-απαιτήσεις  των δανειστών.
Την ίδια στιγμή οι πλειστηριασμοί ακινήτων που ξεκίνησαν με ορμή οι τράπεζες γίνονται με βάση τις σημαντικά μειωμένες εμπορικές αξίες των ακινήτων. Άλλο ένα δείγμα της «ισονομίας» της αλά «πρώτη φορά κ.λπ.».
Σ.Π.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!