Εμβόλια και μπάτσοι

 

1.018 εμβολιαστικά κέντρα για τα εμβόλια που θα έρθουν… ούτε 1.017, ούτε 1.019. Αναρωτιέμαι: Δεν έβαλε κανένας μυαλό από την προηγούμενη επικοινωνιακή φούσκα με το εμβόλιο που ερχόταν Νοέμβρη; Αναρωτιέμαι: Δεν αντιλαμβάνονται ότι ρίχνουν νερό στο μύλο του «ψέκα»; Αναρωτιέμαι: Μήπως μέχρι να έρθουν τα εμβόλια, να στήσουν 1.018, ας είναι και 500, κέντρα εξέτασης λοιμώξεων στην κοινότητα; Αναρωτιέμαι: Μήπως να προσλάβουν ταχέως 1.018 μονίμους γιατρούς που θα αντιστοιχούσαν στις πάγιες ανάγκες του συστήματος υγείας προ πανδημίας και θα έδιναν μια τεράστια ανάσα στο σύστημα; Μήπως 10.180 νοσηλευτές και προσωπικό στις δομές υγείας που και πάλι τις τρύπες προ πανδημίας θα κάλυπταν; (Δεν θα αναρωτηθώ αν θα προσλάβουν 1.018 μπάτσους, γιατί είναι το μόνο που γνωρίζουν να κάνουν).

Δημήτρης Μακρέας (fb)

Σκίτσο του ζωγράφου Τάσου Παυλόπουλου

Ξέρετε ότι…

  • Η απώλεια της βιοποικιλότητας είναι εξίσου καταστροφική με την κλιματική αλλαγή;

  • Το 27,3% της χερσαίας έκτασης της Ελλάδας είναι ενταγμένο στο Δίκτυο NATURA 2000;

  • Σε ορισμένες περιοχές της Ελλάδας υπάρχει άμεσος κίνδυνος για τη βιοποικιλότητα και τα φυσικά οικοσυστήματα από την εγκατάσταση ΑΣΠΗΕ;

  • Προκειμένου να καλυφθεί ο στόχος που έχει τεθεί για το 2030 όσον αφορά την παραγωγή αιολικής ενέργειας, αρκεί να εγκατασταθεί μόλις το 25,8% των ΑΣΠΗΕ που έχουν ήδη αδειοδοτηθεί εκτός των περιοχών NATURA 2000, χωρίς την εγκατάσταση ούτε μιας πρόσθετης ανεμογεννήτριας εντός προστατευόμενης περιοχής NATURA;

Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία

 

 

Αποχαιρέτα τη Δημοκρατία που χάνεις…

Σε ένα γαλλικό βίντεο η νεαρή που συλλαμβάνεται δεν είναι εγκληματίας. Είναι δημοσιογράφος που κάλυπτε διαδήλωση στο Παρίσι, κατά του νόμου «καθολικής ασφάλειας» ο οποίος θα ψηφιστεί στο κοινοβούλιο και προβλέπει την απαγόρευση σε πολίτες και δημοσιογράφους να δημοσιοποιούν βίντεο και φωτογραφίες αστυνομικών εν ώρα «δράσης». Με τον ίδιο νόμο γενικεύεται η βιντεοεπιτήρηση των πολιτών με κάμερες, drones και κινητές κάμερες.

Την ίδια ώρα προωθείται αναθεώρηση του νόμου του 1881, για την ελευθερία του Τύπου. Με συνοπτικές διαδικασίες και με αφορμή την τρομοκρατική απειλή, θα ξεκαθαρίζεται ποιος είναι δημοσιογράφος και ποιος όχι. Ποιος θα προστατεύεται από το νόμο για την ελευθερία του τύπου και ποιος όχι. Με λίγα λόγια το κράτος θα αποφασίζει κι όχι οι δημοσιογραφικές ενώσεις, ποιος είναι δημοσιογράφος και ποιος όχι.

Maria Denaxa (fb)

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!