Την απαγόρευση των Γκρίζων Λύκων, ζητούν με επιστολή τους προς τον εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής επιτροπή, Ζοζέπ Μπορέλ, 33 ευρωβουλευτές από διάφορες χώρες. Η επιστολή, που συντάχθηκε μετά από πρωτοβουλία του Κύπριου ευρωβουλευτή Κώστα Μαυρίδη, καλεί την επιτροπή να απαγορεύσει τη δράση της οργάνωσης, που την καταγγέλλει για εξτρεμιστική δράση, σε όλη την Ε.Ε. και τα κράτη-μέλη της. Παρά το γεγονός πως η επιστολή συνυπογράφεται απ’ όλες τις «πολιτικές οικογένειες» (πλην των ακροδεξιών), κατάπληξη προκαλεί το γεγονός της εκκωφαντικής απουσίας τόσο των ευρωβουλευτών του ΑΚΕΛ, Νιαζί Κιζιλγιουρέκ και Γεώργιου Γεωργίου, οι οποίοι δήλωσαν πλημμελώς ενημερωμένοι για την πρωτοβουλία, όσο και αρκετών ευρωβουλευτών από την Ελλάδα.

Πρωτοβουλίες όπως αυτή, αποτελούν στιγμές όπου θα μπορούσαν σύσσωμοι οι εκπρόσωποι της Ελλάδας και της Κύπρου, να ξεπεράσουν κομματικές διαφωνίες και να υπερασπιστούν τα ζωτικά συμφέροντα του Ελληνισμού, απέναντι στην επιθετικότητα της Τουρκίας. Η ακραία επιθετική πολιτική του Ερντογάν, η αντιπαράθεση Τουρκίας-Γαλλίας, αλλά και η αντιθέσεις εντός Ε.Ε. για τη στάση απέναντι στην Τουρκία, δίνουν την ευκαιρία σε Ελλάδα και Κύπρο, να πάρουν πρωτοβουλίες που θα απομονώνουν πολιτικά και θεσμικά το νέο-οθωμανικό καθεστώς και θα εξαναγκάζουν τους «συμμάχους» στην Ε.Ε. να πάρουν θέση.

Αυτή η ευκαιρία δεν έχει αξιοποιηθεί προς το παρόν για μια σειρά επιθετικές κινήσεις της Τουρκίας (μεταναστευτικό, Αμμόχωστος, ΑΟΖ κ.α.) και έτσι παράγονται αρνητικά αποτελέσματα στην «ουδέτερη» Ε.Ε. Έστω και αργά, αυτή η στάση πρέπει να αλλάξει.

Δ.Γκ.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!