Πάτος!

Άρης Πορτοσάλτε : «Σήμερα είναι και η δίκη του Ζακ Κωστόπουλου,
ενός τοξικοαυτού που μπήκε να ληστέψει…»
Ουδέν σχόλιο…

 

Υπάρχουν τόσο ευαίσθητοι;

«Είμαι ένας αποτυχημένος. Δυσφήμησα το γηροκομείο. Δεν τα κατάφερα. Απέτυχα. Πλέον δεν θα με εμπιστευτεί ποτέ ξανά κανείς. Με νίκησε ο κορωνοϊός», έγραψε στο σημείωμα που άφησε ο Δημήτρης Καμπανάρος, ο ιδιοκτήτης της Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων «Νέα Θάλπη» στον Άγιο Στέφανο, που έβαλε σήμερα τέλος στη ζωή του μέσα στο σπίτι του.
Ο Δημήτρης Καμπανάρος τόνιζε σε δημόσιες δηλώσεις του τη σημασία των τεστ. Ανέφερε ότι τα τεστ πρέπει να γίνονται στους οίκους ευγηρίας από τον ΕΟΔΥ κάθε εβδομάδα (στη χειρότερη περίπτωση δύο φορές τον μήνα), κάτι που δεν γινόταν.

Vaia Tzatzara

Σώστε τα θέατρα

Καμία θεατρική παραγωγή δεν μπορεί να είναι βιώσιμη με ποσοστά πληρότητας 30% ή ακόμη και 50%. Ζητούμε:  Επιδότηση του 40% των θέσεων των θεάτρων… Επιδότηση ποσού 5.000.000 € για τις θεατρικές επιχειρήσεις… Απαλλαγή των δημοτικών τελών… Πάγωμα των ασφαλιστικών και φορολογικών υποχρεώσεων κ.λπ.

Ένωση Θεατρικών Παραγωγών

Καλά νέα

Ο ηγέτης της ακροδεξιάς στη Σλοβακία, Μάριαν Κοτλέμπα, του οποίου το κόμμα κατέχει 14 έδρες στο κοινοβούλιο (8%), καταδικάστηκε τη Δευτέρα σε τέσσερα χρόνια και τέσσερις μήνες φυλάκιση για διάδοση μίσους, με την κατηγορία ότι διοργάνωσε μια δήθεν φιλανθρωπική εκδήλωση που το δικαστήριο αποφάνθηκε ότι είχε ναζιστική κεντρική ιδέα.
Ο Κοτλέμπα, βουλευτής και πρώην περιφερειακός κυβερνήτης, που ίδρυσε το ακροδεξιό κόμμα «Η Σλοβακία μας» (LSNS), είχε κατηγορηθεί ότι διένειμε επιταγές των 1.488 ευρώ σε φτωχές οικογένειες σε μια εκδήλωση που σηματοδοτούσε την επέτειο της ίδρυσης του σλοβακικού κράτους-μαριονέτα της ναζιστικής περιόδου.
Ο αριθμός 1488 είναι ένα σύμβολο για τους ρατσιστές της λευκής υπεροχής, που αναφέρεται σε ένα ρατσιστικό σύνθημα 14 λέξεων και το ναζιστικό χαιρετισμό «Heil Hitler», που ξεκινά με το όγδοο γράμμα της αλφαβήτου. Το δικαστήριο αποδέχθηκε το επιχείρημα των εισαγγελέων ότι οι ρατσιστικές αναφορές ήταν σκόπιμες.

Αθηναϊκό Πρακτορείο – Reuters

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!