Επιμέλεια: Γιώργος Κυριακού 

Η εισαγγελία Τιράνων σκοπεύει να ζητήσει 20 χρόνια κάθειρξη για τον αστυνομικό που είχε δολοφονήσει πριν 6 μήνες τον Κλόντια Ράσα [βλ. φύλλο 523]. Η οικογένεια του Κατσίφα περιμένει ακόμα, εδώ και 2 χρόνια και 8 μήνες, το αντίστοιχο πόρισμα.

Όλοι οι ηγέτες δηλώνουν ανήσυχοι για τους σχεδιασμούς που προωθούν αλλαγές συνόρων. ΟΚ. Αλλά τι ακριβώς συνέβαινε από το 1991 ως το 1999; Η πολλή σταθερότητα διέλυσε τη Γιουγκοσλαβία κ. Τζίμα…

«Οι πόρτες του παρελθόντος πρέπει να είναι κλειστές όταν ανοίξουν τα παραθύρια του μέλλοντος» δήλωσε ο… ποιητής Ζόραν Ζάεφ, προτείνοντας σε Σέρβους και Κοσοβάρους να ακολουθήσουν το παράδειγμα των Πρεσπών. Πρωτοπόρα η αριστερά (στο ΝΑΤΟ).

30 ξένες προσωπικότητες θα τιμηθούν από τη Β.«Μ», μεταξύ των οποίων ο κ. Νίκος Κοτζιάς (κομμουνιστής με βούλα ΚΟΥΤΒ). Επίσης, οι σύντροφοι Ρομάνο Πρόντι (ανανεωτική αριστερά), Χαβιέ Σολάνα (αντιπολεμικό κίνημα), Κοντολίζα Ράις (μαύρη και γυναίκα), Μάθιου Νίμιτς (διακεκριμένος αντιεθνικιστής) κ.ά. Μάλλον το τερμάτισαν.

Ο Αγκρόν Σέχαϊ, υποψήφιος πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος της Αλβανίας, δήλωσε «υπερήφανος» που, μια εβδομάδα πριν τις εσωκομματικές εκλογές, τον προσκάλεσε σε συνάντηση η Αμερικανίδα πρέσβης Γιούρι Κιμ. Για την αποπομπή Μπερίσα παρότρυνε «να μην φτάσουμε στα άκρα». Χιζ μάστερς βόις.

Αστραπιαίο ταξίδι του Ράμα στην Άγκυρα και συνάντηση με τον Ερντογάν. Συζήτησε και με τον Τσαντούρκ Αλαγκιόζ, βιομήχανο παρασκευής κινεζικών εμβολίων, για εργοστάσιο στην Αλβανία, για πανεπιστήμιο ιατρικής δίπλα στο τουρκικό νοσοκομείο στο Φίερ, για τεχνολογικό πάρκο κ.ά. Paper κανονικό.

«Η Ε.Ε. έχει παραβεί τις υποσχέσεις της και, επιδεικνύοντας πολιτικό κυνισμό, δημιουργεί διαχωρισμό μεταξύ των βαλκανικών εθνών», δήλωσε ο αντιιμπεριαλιστής Έντι Ράμα.

Αστραπιαίο ταξίδι και του Ζόραν Ζάεφ στην Τουρκία, λίγο πριν τις εξετάσεις στην Ε.Ε. Ευχαρίστησε τον Ερντογάν για τα εμβόλια, όπως και για τη βοήθεια του οργανισμού ΤΙΚΑ, ο οποίος προωθεί τον ερντογανικό σαλαφισμό. «Έχουμε εξαιρετικές και βαθιές ιστορικές σχέσεις», σχολίασε ο Σουλτάνος…

Την παρέμβαση του Έλληνα πρωθυπουργού ζητούν εκατοντάδες ελληνικές επιχειρήσεις προκειμένου να μην πωληθεί η ALPHA BANK. Η ίδια η τράπεζα αιτιολογεί την απόφασή της λέγοντας ότι θα έχει περισσότερα κέρδη στη Ρουμανία. Ποιος ακριβώς είπαμε δεν έχει πατρίδα;

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!