Διεύρυνση της «Επιτροπής 2021»

Με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη και ανάρτηση που έγινε από την κ. Αγγελοπούλου η «Επιτροπή 2021» διευρύνεται με 12 νέα μέλη. Ανάμεσα στα ονόματα ξεχωρίζουμε αυτά του Νίκου Αλιβιζάτου, συνταγματολόγου, του Διονύση Σαββόπουλου, συνθέτη-τραγουδοποιού, του Κωνσταντίνου Τσουκαλά, ομότιμου καθηγητή Κοινωνιολογίας.
Ο μεν Νιόνιος θα εξηγήσει τα περί «Εδώ είναι Βαλκάνια, δεν είναι παίξε γέλασε» και την «Ωδή στον Καραϊσκάκη» μαζί με το «Κωλοέλληνες». Ο δε Κ. Τσουκαλάς θα υποστηρίξει πάλι το βασικό του έργο «Εξάρτηση και αναπαραγωγή: ο κοινωνικός ρόλος των εκπαιδευτικών μηχανισμών στην Ελλάδα».
Είπαμε, διαπρέπει η διανόηση στην Ελλάδα…
Μ.Α.

Σκίτσο του Δημήτρη Γεωργοπάλη

Συνένοχοι Τσίπρας-Μητσοτάκης

Άλλη μια μεγάλη βρωμοδουλειά του Τσίπρα και του Παππά, που την έφερε πολύ εύκολα και πρόθυμα σε οριστικό πέρας ο Μητσοτάκης! Θυμάστε όλη τη βαβούρα με τον Ψυχάρη που ο ΣΥΡΙΖΑ τον διέσυρε και τον έσυρε στα δικαστήρια για το Mega; Όλο το κόλπο ήταν να απαλλαγούν από τα χρέη που όλα φορτώθηκαν στον αποδιοπομπαίο τράγο, οι συνέταιροι στο κανάλι, Βαρδινογιάννης και Μπόμπολας! Σε πρώτη φάση. Και σε δεύτερη, να δώσουνε χωρίς τα 350 εκατομμύρια χρέη, το κανάλι πάμφθηνα με όλο το πλούσιο αρχείο του στον Μαρινάκη! Έτσι χάθηκε κάπου στη βαβούρα το χρέος, χάθηκαν και οι μισθοί και οι αποζημιώσεις των εκατοντάδων υπαλλήλων, φεσώθηκαν και οι τράπεζες που ο ελληνικός λαός στηρίζει με τα δικά του λεφτά! Από τα πιο πετυχημένα κόλπα της συγκυβέρνησης Τσίπρα-Μητσοτάκη!
Ηρακλής Μανέτας

Ξεφτισμένη δικαιοσύνη

Ο νέος πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, Αθανάσιος Ράντος που επιλέχτηκε από τον Μητσοτάκη, είναι αυτός που το 2002 ως Εισηγητής του ΣτΕ εισηγήθηκε σε βάρος των θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας, « εμμένοντας ουσιαστικά στην υπεράσπιση της απόλυτης εφαρμογής της ετεροδικίας (κρατικής ασυλίας) ακόμη και για ειδεχθέστατα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας όπως η σφαγή του Διστόμου, σε πλήρη αντίθεση με την ιστορική απόφαση 11/2001 της Ολομελείας του Αρείου Πάγου και πλήθος άλλων σχετικών αποφάσεων διεθνώς. Ας ελπίσουμε ότι δεν μας περιμένουν νέα δεινά. Ας ελπίσουμε, επίσης, ότι η Ελληνική Δημοκρατία θα αναλάβει, επιτέλους, τις ευθύνες της απέναντι στα θύματα της γερμανικής ναζιστικής κτηνωδίας και τον ελληνικό λαό στο σύνολό του, που μάτωσε όσο κανείς άλλος, αλλά δεν υποτάχθηκε στο φασισμό!» δήλωσε ο Αριστομένης Συγγελάκης του Εθνικού Συμβουλίου για τις Γερμανικές Οφειλές. «Το ΑΕΔ έλαβε το 2002 αρνητική για τα θύματα απόφαση με οριακή πλειοψηφία (6-5) και μετά από οργιώδες παρασκήνιο με ωμή παρέμβαση της τότε κυβέρνησης…»
Σιγά μην κλάψουν για τα θύματα του ναζισμού ή το κουρέλιασμα της δικαιοσύνης, οι ξενόδουλοι!
Νικολέτα Οικονόμου

Οι «βασικοί μέτοχοι» του ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ τσινάνε…

Η ορμητική διεύθυνση του ΣΥΡΙΖΑ υπό τον Τσίπρα τον έχει φέρει σε σύγκρουση όχι μόνο εν γένει με την «κουζίνα του κόμματος» –όπως ο ίδιος την αποκαλεί–, αλλά πρόσφατα έχει απέναντί του και τους «βασικούς μετόχους», Βούτση και Σκουρλέτη, που αντιδρούν στον εκτοπισμό πολλών από την ραγδαία πασοκοποίηση. Στο νέο «κόμμα» για παράδειγμα, Ξενογιαννακοπούλου και Ραγκούσης θα έχουν ίσως πιο σημαντικές θέσεις από πολλούς στην «επετηρίδα». Στην Κ.Ε. που έγινε την περασμένη εβδομάδα έπεσαν μερικές «ψιλές» και ακούστηκαν φωνές όταν ο Πολάκης την έπεσε στον Βούτση και υπήρξαν καρφιά ενάντια στον Σκουρλέτη. Κι ο Τσακαλώτος που τα άκουσε για την «ταξική μεροληψία» στο κείμενο απολογισμού, έριξε ορισμένες «ντουφεκιές». Η ονομασία του κόμματος αναβλήθηκε γι’ αυτήν την βδομάδα. Οι «ζυμώσεις» συνεχίζονται…
Ν.Τ.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!