Το παιδί μίλησε

Είναι να μην το ανοίξει τελικά ο νέος Πρόεδρος της Γαλλίας. Ο Εμμανουέλ Μακρόν μίλησε και πρότεινε ΕΝΑΝ υπουργό Οικονομικών για όλη την Ευρωζώνη. Ε ναι, μην ταλαιπωρούμαστε σε κάθε χώρα με τα οικονομικά και τα νούμερα, μίζερα πράγματα, ας τα κανονίζει εκεί στις Βρυξέλλες κάποιος να ησυχάσουμε. Κατά τα άλλα, ευτυχώς που η δημοκρατία νίκησε τον λαϊκισμό… Πάντως, μέχρι κι ο Σόιμπλε αντέδρασε, λέγοντας ότι τέτοιες προτάσεις δεν είναι ρεαλιστικές αυτή τη στιγμή…

Γ.Π.

 

Απλά έχει λίγο ζέστη…

«Δε λέει κανείς ότι είμαστε στον παράδεισο». Με αυτήν τη φράση επισφράγισε την ομιλία του ο πρωθυπουργός στα εγκαίνια του Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης. Δεν γίνεται να τα θέλουμε όλα δικά μας, είπε εμμέσως ο Αλέξης. Μπορεί η πρωτοβάθμια περίθαλψη να εκπέμπει SOS στην Δυτική Θεσσαλονίκη, μπορεί στον Εύοσμο 18.500 μαθητές να στοιβάζονται στις ελάχιστες σχολικές αίθουσες και 11 κοντέινερ να αντικαθιστούν τα σχολικά κτήρια, αλλά η κυβέρνηση προσπαθεί και θα ανακουφίσει με την δημιουργία ΕΝΟΣ σχολείου και ΕΝΟΣ Κέντρου Υγείας. Παράδεισος είναι, Αλέξη, μην είσαι μετριόφρων.

Α.Τ.

 

Ιβάν κερνάει, Σαββίδης πίνει!

Ήρθαν προχθές στο φως της δημοσιότητας τα σχέδια του Σαββίδη για τη μαρίνα που δύναται να φτιάξει μπροστά στο Μακεδονία Παλλάς. Πλωτή πισίνα, ενυδρείο, μόνιμοι ψηλοί κυματοθραύστες, μέχρι και ελικοδρόμιο σχεδιάζει ο δαιμόνιος επιχειρηματίας. Ένα έκτρωμα περίπου 3.000 τ.μ., το οποίο θα κόβει στη μέση τη Νέα Παραλία και θα τη μετατρέπει από ελεύθερο χώρο για τους περιπατητές, σε ιδιωτικοποιημένη παραλία, λεία του Ιβάν. Ήδη ξεκίνησαν να επευφημούν το σχέδιο τόσο ο δήμαρχος, που θέλει να διατηρεί καλές σχέσεις με τον παράγοντα της πόλης, όσο και τοπικά ΜΜΕ. Οι πρώτες αντιδράσεις ήρθαν από τον αρχιτέκτονα της Νέας Παραλίας, Πρόδρομο Νικηφορίδη. Μπορεί να μαντέψει κανείς εύκολα τι θέση θα πάρει και τι ρόλο θα διαδραματίσει στην καταπάτηση της παραλίας ο νέος ΟΛΘ.

Ν.Γ.

 

Οφσάιντ η τροπολογία

Μιας και ο λόγος για τον Σαββίδη, να πούμε ότι η κυβέρνηση παίρνει το χρυσό βατόμουρο με τη γκάφα της να ξεχάσει να προσθέσει στην τροπολογία που χαρίζει τα πρόστιμα της ΣΕΚΑΠ ότι θα έχει αναδρομική ισχύ! Κάνα ταχύρρυθμο μάθημα εκεί στο Μαξίμου περί διαπλοκής δεν θα έβλαπτε. Αφού την κάνετε τη δουλειά, μάθετε να την κάνετε καλά τουλάχιστον. Τόσοι δάσκαλοι υπάρχουν.

Ν.Γ.

 

Πάντα δεξιά

Ένα από τα δυσάρεστα καλά που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση ήταν που μας απέδειξε πως δεν υπήρχε τίποτα να δώσει στην κοινωνία. Η κοινωνία είχε αποθέσει όλες τις ελπίδες σε μια Αριστερά, που -όπως αποδείχτηκε- ήταν μια προσωπική φαντασίωση του καθενός.

Άφησε τη διαχείριση των πόθων της σε μια κάστα από ανεξέλεγκτους αρχομανείς γραφειοκράτες. Άνθρωποι σκοτεινοί, πάντοτε κρυμμένοι πίσω από τους μηχανισμούς και τα αξιώματα, που μεθοδικά και συστηματικά είχαν επιδιώξεις για τον εαυτό τους, πίνοντας το αίμα των άλλων, οικειοποιούμενοι την υπεραξία των αγώνων.

Και καλά αυτοί. Αλλά και κάποιοι άλλοι που δεν είχαν δώσει τέτοια δείγματα. Αγωνίστηκαν όπως μπορούσαν. Ήταν πάντα δίπλα μας και πάντα παρόντες. Ποτέ δεν είχαν υπογράψει καμιά δήλωση μετανοίας. Και τώρα υπογράφουν φαρδιά-πλατιά μνημόνια. Πώς εξηγείται αυτό το φαινόμενο; Με έναν και απλό τρόπο. Η Εξουσία είναι πάντα δεξιά.

Περικλής Κοροβέσης

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!