Κακιές μητρυιές

Όπως διάβασα στον Ημεροδρόμο, το Νoμαρχιακό Τμήμα Μεσσηνίας της ΑΔΕΔΥ με ψήφισμα του καταγγέλλει την απόλυση πέντε εργαζομένων από το Άσυλο Ανιάτων «Η Στέγη της Εκκλησίας». Σε σχετική ανακοίνωσή του, αφήνοντας αιχμές για τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας, ο οποίος προεδρεύει στο συγκεκριμένο ίδρυμα, τονίζει ότι «οι απολύσεις δεν έγιναν τυχαία, μιας και οι 5 από τους 7 απολυμένους εργαζόμενους ήταν μέλη της Προσωρινής Διοίκησης του νεοϊδρυθέντος σωματείου στο συγκεκριμένο χώρο δουλειάς».
Είναι εντυπωσιακό πόσο μίσος έχουν αυτοί οι «πατέρες», πόσο κακές μητρυιές είναι με τους ανθρώπους του μόχθου, τους καθημερινούς, όταν δεν τους κάθονται, όταν δεν τους φιλούν το χέρι, όταν δεν τους λιβανίζουν και ιδίως όταν το μόνο που ζητούν είναι ένα στοιχειώδη σεβασμό στα δικαιώματά τους. Κι αυτός ο μισανθρωπισμός εκδηλώνεται πιο αλαζονικά, πιο εύκολα και με πιο μεγάλο θράσος όταν οι δεσποτάδες έχουν και την κάλυψη των πολιτικών που δίνουν το χείριστο παράδειγμα στην κοινωνία.
Αν υπήρχε θεός, στην κόλαση θα τον έστελνε σίγουρα, να καίεται στον αιώνα τον άπαντα!
Φρόσω Καλολαίμη

 

Πω, πω, γλώσσα, ο Βρούτσης!

Δεν είναι τα τεράστια χαμηλότοκα δάνεια που παίρνουν οι εφοπλιστές από τις κινέζικες τράπεζες, δεν είναι η σούπερ εξελιγμένη τεχνολογία των πελώριων κινέζικων ναυπηγείων ούτε είναι –στο πακέτο– η διασφάλιση μεταφοράς φορτίων από και προς την Κίνα που έκανε τους «πατριώτες» Έλληνες εφοπλιστές να ναυπηγούν τα καινούργια πλοία τους στην Κίνα και όχι στα ελληνικά ναυπηγεία, αλλά η κακή συμπεριφορά των Ελλήνων εργαζομένων που τους εξώθησε σ’ αυτή τη «θυσία»! Ασφαλώς κι ο Βρούτσης, που μιλάει έτσι για τους εργαζόμενους ενώ είναι –υποτίθεται– ο υπουργός που κύριο καθήκον του έχει να τους υπερασπίζεται, τα ξέρει όλα αυτά. Αλλά πώς να ελέγξει την απέχθειά του για τους εργαζόμενους και να συγκρατήσει το γλείψιμο υπέρ αυτών που δουλικά θέλει να υπηρετεί;
Ηλίας Πετμεζάς

Εύγε, Νίκο!

«Θεωρώ πως η πιο επικίνδυνη πεποίθηση είναι να πιστεύουμε ότι κάποιος άλλος εκτός από μας θα σώσει τον πλανήτη, ότι κάποιος άλλος θα σώσει εμάς και τα παιδιά μας. Είναι μεγάλη πλάνη το να μεταφέρουμε συνεχώς σε κάποιον άλλο την ευθύνη που αναλογεί σε εμάς τους ίδιους. Υπό αυτό το αξιακό πρίσμα, έρχομαι να υποστηρίξω τις κινήσεις ενάντια στην εξόρυξη υδρογονανθράκων στα νότια της Κρήτης και πολύ απλά μεταφέρω με τη δική μου φωνή αυτό για το οποίο προειδοποιούν και οι επιστήμονες… Η θέση μου είναι η θέση μέσα από τα μάτια ενός παιδιού που έζησε τη ζωή του μέσα στη θάλασσα και θέλει να παραδώσει τη θάλασσα αυτή ίδια ή και ακόμα καλύτερη στο δικό του παιδί και στα παιδιά όλου του κόσμου». Αυτή την ωραία τοποθέτηση έκανε σε ομιλία του στην Κρήτη την οποία αλίευσα από την ΕφΣυν ο δύο φορές Ολυμπιονίκης Νίκος Κακλαμανάκης. Αν είχαμε κι άλλους τέτοιους αθλητές, ηθοποιούς, συγγραφείς, τραγουδιστές, ζωγράφους κ.λπ., σίγουρα οι θάλασσες, αλλά και τα βουνά μας στην Ήπειρο θα κινδύνευαν λιγότερο!
Ελβίρα Σπάθη

 

Τι να πουν τα τσόφλια;

Η απόπειρα σχηματισμού κυβέρνησης στη Θουριγγία με στήριξη στην άκρα Δεξιά κατέρρευσε. Με τους χριστιανοδημοκράτες και τους φιλελεύθερους να εμφανίζονται ως «αντιφασίστες», υπαναχωρώντας στη συνεργασία με την ακροδεξιά-ρατσιστική AfD.
Τι να πουν στον γερμανικό λαό, που είδε να χάνεται το ένα δέκατο του πληθυσμού στα πεδία των μαχών, στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης και στους βομβαρδισμούς των πόλεων από τους συμμάχους;
Γιώργος Αλεξάτος

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!