Φράκτη στη θάλασσα

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, αποφάσισαν να βάλουν 2,5 χλμ. πλωτό φράγμα ανοιχτά της Λέσβου, με σκοπό την ανάσχεση των προσφυγικών ροών, αξίας μισού εκατομμυρίου ευρώ.
Τώρα, αν σκεφτούμε ότι η Λέσβος βρίσκεται σε απόσταση 10 χλμ. από τις τουρκικές ακτές και περίπου 200 χλμ. από την ηπειρωτική Ελλάδα, έχει ακτογραμμή 459 χλμ. και 218 παραλίες, αντιλαμβανόμαστε ότι αυτοί οι άθλιοι αγοράζουν το «φράκτη» για να ξεγελάσουν τον κόσμο και, βέβαια, να καρπωθούν τις μίζες από τις σπάταλες και άχρηστες αγορές τους.
Μάνος Λυμπεράκης

Με 180 βουλευτές πρωταθλητής

Ψηφίστηκε χθες με 156 ψήφους στο ελληνικό κοινοβούλιο η τροπολογία του υπουργού Αθλητισμού σχετικά με την κατάργηση της ποινής του υποβιβασμού για περιπτώσεις αδικημάτων όπως αυτών του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης.
Η σχετική πρόταση Αυγενάκη ωστόσο δεν είναι και η μοναδική που θα εφαρμοστεί, αφού όπως είναι σε θέση να γνωρίζει αποκλειστικά το «Κουλούρι», στο εξής η ανάδειξη του πρωταθλητή της Super League θα περνάει και μέσα από τη Βουλή.
Συγκεκριμένα, η ομάδα που θα συγκεντρώσει τους περισσότερους βαθμούς στα γήπεδα, θα πρέπει στη συνέχεια να συγκεντρώσει και τα 3/5 των ψήφων των βουλευτών, διαφορετικά θα οδηγούμαστε σε εκλογές. Αν και πάλι δεν υπάρξει συναίνεση, τότε πρωταθλητής θα αναδεικνύεται όποιος επιχειρηματίας ιδιοκτήτης ομάδας πραγματοποιήσει τη μεγαλύτερη δωρεά.
«Κουλούρι»

Κινέζικος ορός

Έχει βουίξει παγκοσμίως το διαδίκτυο. Οι Κινέζοι για να αντιμετωπίσουν γρήγορα και δραστικά τον νέο ιό που απειλεί τη δημόσια υγεία μέσα κι έξω από την Κίνα εάν εξελιχθεί σε κανονική επιδημία, μεταξύ άλλων, έχτισαν και έθεσαν σε λειτουργία ένα υπερσύγχρονο και πλήρως εξοπλισμένο νοσοκομείο χιλίων κλινών στην επαρχία όπου εμφανίστηκαν τα περισσότερα κρούσματα, μέσα σε 17 μέρες! Μέρα με τη μέρα, μπορούσε κανείς να παρακολουθεί την φρενιτιώδη, αλλά εξαιρετικά οργανωμένη, εξέλιξη των εργασιών ανέγερσης των κτηρίων του νοσοκομείου. Εκεί που δεκάδες εκσκαφείς άρχισαν τα χωματουργικά έργα στις 23 Ιανουαρίου, σήμερα το καινούργιο νοσοκομείο δέχεται τους πρώτους ασθενείς!
Σάντρα Χρυσοβέργη

Κόβουν το ρεύμα στον Μακρόν

Το τελευταίο διάστημα στη Γαλλία, εργαζόμενοι ηλεκτρισμού του συνδικάτου CGT-Énergie έχουν γίνει γνωστοί ως οι «Ρομπέν των Δασών»: κόβουν την παροχή ρεύματος σε επιχειρήσεις, αστυνομικά τμήματα και κυβερνητικά κτίρια, ενώ επανασυνδέουν το ρεύμα σε φτωχά νοικοκυριά που δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν τις τιμές ρεύματος.
Το τελευταίο τους «χτύπημα» ήταν η διακοπή ηλεκτροδότησης στις 20 Ιανουαρίου στα γραφεία του συνδικάτου CFDT, της παλαιότερης και πιο συμβιβαστικής συνδικαλιστικής ένωσης στη Γαλλία. Από την αρχή των απεργιών διαρκείας ενάντια στην ασφαλιστική μεταρρύθμιση του Μακρόν, το CFDT αρνήθηκε να κηρύξει απεργία, βρισκόταν στο τραπέζι των συνομιλιών, ενώ ο πρόεδρός του Λοράν Μπερζέρ έχει στηρίξει δημόσια τη μεταρρύθμιση, ακόμα και τα τμήματά της που θίγουν τα δικαιώματα εργαζομένων που ανήκουν στο συνδικάτο CFDT. Απεργοί υπό την καθοδήγηση άλλων συνδικαλιστικών οργανώσεων κατέλαβαν τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου την κεντρική αίθουσα των γραφείων του CFDT, και έπειτα το ρεύμα στα γραφεία κόπηκε.
Left Voice – Infowar

Όπως Λένιν

«…Είχαμε ένα σχέδιο. Ξέραμε από την αρχή τη δομική του αντίφαση. Είχα γράψει ότι τα όρια της πολιτικής μας είναι δύο, το εσωτερικό και το εξωτερικό όριο. Από μεθοδολογική άποψη είχαμε την ίδια αντίφαση που είχε και ο Λένιν το ‘17. Ξεκίνησε να κάνει μια παγκόσμια επανάσταση και κατέληξε να γίνει επανάσταση μόνο στη χώρα του.»
Ναι, κι αυτό το είπε ο Δραγασάκης στον Σκάι! Εν ολίγοις, η αποτυχία του ΣΥΡΙΖΑ, τηρουμένων των αναλογιών, δεν είναι και τόσο φοβερή αν σκεφτεί κανείς ότι ο Λένιν κατάφερε να κάνει μόνο μια επαναστασούλα στη Ρωσία και δεν κατάφερε να κάνει την παγκόσμια επανάσταση!
Σοβαροφανής μωρία, λέγεται αυτό, κύριε τ. αντιπρόεδρε!
Όλγα Φαμελιάδου

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!