Οι μεγάλοι καρχαρίες
Μπορεί οι άνεργοι να πολλαπλασιάζονται, μαγαζιά να κλείνουν και νοικοκυριά να στερούνται, όμως τούτη η κρίση τάισε όσο δεν λέγεται το τραπεζικό σύστημα.
Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία της Fed, της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ, οι μεγαλύτερες τράπεζες του κόσμου κατασπάραξαν δεκάδες τρισ. δολάρια με αφορμή την κρίση.
Μόνο οι 8 μεγαλύτερες τράπεζες ενθυλάκωσαν πάνω από 9,5 τρισ. δολάρια το προηγούμενο διάστημα από «πακέτα σωτηρίας».
Και σαν να μην έφτανε αυτό, η Wall Street Journal, αποκάλυψε πως δέκα μεγάλες αμερικανικές, γερμανικές, ελβετικές και βρετανικές τράπεζες, προσανατολίζονται στη δημιουργία δικής τους πλατφόρμας συναλλαγών, επιδιώκοντας να ελέγξουν το σύνολο της αγοράς συναλλάγματος και των παραγώγων.
Να πούμε πως ο ημερήσιος διεθνής τζίρος μόνο των αγορών συναλλάγματος φτάνει τα 4 τρισ. δολάρια, δηλαδή 20 φορές το παγκόσμιο ΑΕΠ. Μας δουλεύουν χοντρά.

Πανευρωπαϊκή επίθεση
Έχουν τρελαθεί τα διάφορα παπαγαλάκια της τρόικα, της κυβέρνησης και των έμμισθων ΜΜΕ, να προσπαθούν να μας πείσουν για την «ελληνική ιδιομορφία», για τα αναγκαία μέτρα, για το ότι πληρώνουμε τη χλιδή που ζήσαμε, για τον τεράστιο δημόσιο τομέα και άλλα τέτοια.
Στην Ισπανία, προχωρά το αίτημα που έθεσαν οι επιχειρηματίες, ώστε οι συλλογικές συμβάσεις να υπογράφονται στο εξής από μηδενική βάση, διαγράφοντας ό,τι έχει κατακτηθεί μέχρι σήμερα. Στη δε Ιταλία, η υπερίσχυση επιχειρησιακών συμβάσεων που προσπερνούν όσα προβλέπει η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας προχωρά ολοταχώς και ήδη εφαρμόστηκε στη Fiat. Στην Ισπανία οι εργατοπατέρες συμφώνησαν και τυπικά στα νέα αντιασφαλιστικά σχέδια της κυβέρνησης και στην Ιταλία, η σύμβαση που προβλέπει ευέλικτες σχέσεις εργασίας σε θέματα ωραρίου και αποδοχών, κυρώθηκε και από εκπροσώπους των εργαζομένων. Δεν είναι ώρα για πανευρωπαϊκό συντονισμό και αντεπίθεση των εργαζομένων;

Κύλησε ο τέντζερης…
Κατά τον αντιπρόεδρο της σοσιαλιστικής κυβέρνησης, το μόνο κόμμα στη χώρα που κάνει σοβαρή αντιπολίτευση είναι ο ΛΑΟΣ. Κατά Πάγκαλο, το ΚΚΕ ονειρεύεται τη συγχωρημένη Σοβιετική Ένωση και ο ΣΥΡΙΖΑ «είναι ένα συγκρότημα το οποίο συναναστρέφεται τρομοκρατικές ομάδες» και έτσι ο μόνος αξιόπιστος και ουσιαστικός συνομιλητής της κυβέρνησης απομένει ο ΛΑΟΣ.
«Οι μόνοι που κάνουν σοβαρή αντιπολίτευση. Λυπάμαι που το λέω. Η αντίθεσή μου με τον ΛΑΟΣ είναι τεράστια, πρέπει όμως να δούμε τα πράγματα όπως είναι…»
Και η επιβεβαίωση ήλθε με το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Καρατζαφέρη: «Από το 2011 δεν δικαιούμαστε ν’ αναμένουμε πολλά. Ο Θεός να μας χαρίζει Υγεία. Οι Κυβερνήσεις Ειρήνη. Οι άνθρωποι Αγάπη. Με πίστη και αλληλεγγύη θα ξεπεράσουμε ευκολότερα την κρίση. Χωρίς ακρότητες και περιττές εμπρηστικές παρεμβάσεις αλλά με σκληρή δουλειά.»
Όμοιος, ομοίω.

Παιδιά αναλώσιμα
Η βρετανική υπηρεσία Ελέγχου για το άσυλο, έδωσε πρόσφατα ορισμένα συγκλονιστικά στοιχεία για τα προσφυγόπουλα που φθάνουν στις χώρες της ΕΕ. Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία τους, το 60% των παιδιών που βρίσκουν αρχικά στέγη σε κέντρα υποδοχής μεταναστών των ευρωπαϊκών χωρών χάνεται οριστικά, καθώς πέφτει στα χέρια κυκλωμάτων που δρουν σ’ όλη την Ευρώπη.
Αντίστοιχη έκθεση της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Φύλαξης των Συνόρων (Frontex), αποκαλύπτει ότι περισσότεροι από 24.000 ανήλικοι έχουν ζητήσει πολιτικό άσυλο σε χώρες της ΕΕ μέσα στο χρονικό διάστημα των προηγούμενων 18 μηνών και τα περισσότερα παιδιά έπεσαν θύματα ενός απάνθρωπου και κερδοφόρου δούναι-λαβείν. Καταναγκαστική εργασία, πορνεία, αφαίρεση οργάνων υπό τον έλεγχο σύγχρονων δουλεμπόρων που δρουν οργανωμένα, είναι η συχνότερη κατάληξη των ανήλικων προσφύγων στην ΕΕ. Η ραγδαία αύξηση της ροής των ασυνόδευτων ανηλίκων από το Αφγανιστάν, ενισχύει σημαντικά τούτο το απάνθρωπο «εμπόριο».
Τι να σου κάνουν τα συρματοπλέγματα.

Επικίνδυνες αποστολές
Όταν τα αφεντικά πρόκειται να υπερασπίσουν τα συμφέροντά τους, δε λογαριάζουν τίποτα. Η επιχείρηση «Ανακύκλωση Βόλου Α.Ε.» βρίσκεται στην Α’ Βιομηχανική περιοχή του Βόλου και ασχολείται με την περισυλλογή και επεξεργασία scrap και αυτοκινήτων.
Εκεί είχε συμβεί πριν λίγες μέρες ένα εργατικό ατύχημα. Ένας 38χρονος αλλοδαπός είχε τραυματιστεί σοβαρά εξαιτίας έκρηξης που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της δουλειάς του, το ατύχημα είχε δηλωθεί στην Επιθεώρηση Εργασίας και δυο επιθεωρητές πήγαν για τα δέοντα. Όταν η παρουσία των επιθεωρητών έγινε αντιληπτή από τους εργαζόμενους, αυτοί έσπευσαν να εξαφανισθούν ενώ ο εκπρόσωπος της επιχείρησης και ένας άλλος τους όρμησαν. Στη συνέχεια, περιέλουσαν τον έναν από τους επιθεωρητές με πετρέλαιο και απειλούσαν να τον κάψουν φωνάζοντας «αν δε φύγεις θα γίνει κι άλλο ατύχημα».
Ιδιωτική πρωτοβουλία.

Λυπηρό…
Σε ανακοίνωση που υπογράφουν οι Aρχοντής Χαρίλαος, Αστερίου Δημήτρης, Αστερίου Ελένη, Βερναδάκης Αλέκος, Δεληβέρης Βασίλης, Κάνταρος Ηλίας, Κούμας Μίμης, Παπαδέδε Φλώρα, Παπαϊωακείμ Μίλτος αναφέρονται και τα ακόλουθα: «Εμείς που υπογράψαμε το αρχικό κάλεσμα της Πρωτοβουλίας για τη συγκρότηση μετώπου για τη σωτηρία του λαού και την αναγέννηση της χώρας θέλουμε να διευκρινίσουμε τα εξής. Κατά τη σύσκεψη στον κινηματογράφο Ααβόρα στις 17.10.2010 αλλά και στη συνέχεια διαπιστώσαμε ότι το κάλεσμα που υπογράψαμε χρησιμοποιείται για σκοπούς και στόχους που κατά την εκτίμησή μας βρίσκονται σε διαφορετική κατεύθυνση από τους αρχικούς, κινδυνεύοντας να μετατρέψουν την Πρωτοβουλία σε εθνικιστική και ρατσιστική σύναξη, γι’ αυτό και διαχωρίσαμε έκτοτε τη θέση μας. Επειδή δεν μπορούμε να έχουμε καμιά ευθύνη για ό,τι προκύψει από τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιείται το αρχικό κάλεσμα από την αποκαλούμενη Πρωτοβουλία για τη συγκρότηση μετώπου για τη σωτηρία του λαού και την αναγέννηση της χώρας – Σεισάχθεια και πώς ενδεχομένως θα χρησιμοποιηθεί στο μέλλον, δηλώνουμε ότι δεν έχουμε καμιά σχέση με αυτή την Πρωτοβουλία».
Επίσης ανάλογη –και σε πιο σκληρή γλώσσα- ανακοίνωση για το ίδιο θέμα εξέδωσαν και άλλα μέλη της πρωτοβουλίας, οι Δελβιζόπουλος Θ., Δρακόπουλος Μπ., Ματθαίου Γ., Σούμπλης Θ.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!