Η κάλπη κόβει τις άδειες

Εντάξει, δεν μπορεί σε τίποτα να διαφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ από τη Δεξιά; Βγαίνανε οι υπουργοί του και οι δημοσιογράφοι της «Αυγής» και της «Εφ.Συν» και υπερασπίζονταν την απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης για τις άδειες στον Κουφοντίνα λέγοντας, και σωστά, ότι είναι σύννομες. Τι άλλαξε, λοιπόν, και κόπηκαν οι άδειες αφού ο κρατούμενος δεν παραβίασε τους κανόνες εξόδου; Μήπως επειδή διέπραξε το κατά την Δεξιά μέγιστο έγκλημα, το οποίο βέβαια δεν προβλέπεται από κανένα ποινικό νόμο, ότι «περπάτησε προκλητικά» στους δρόμους και τα μέρη που σύχναζαν τα θύματα των πράξεων για τις οποίες έχει καταδικαστεί;

Ή παραβίασαν το νόμο οι Συριζαίοι δίνοντας του άδειες οπότε πρέπει να τους ασκηθεί δίωξη από τον εισαγγελέα ή του στερούν παράνομα τις άδειες για να μην έχουν κι αυτό το μέτωπο ανοιχτό με τη Ν.Δ. σε προεκλογική περίοδο. Είναι κι αυτό αριστερό;

Μπ. Ροϊλός

 

Σκίτσο του Δημήτρη Γεωργοπάλη

Βαλτός ευρωλιγούρης

Μεγάλη δραστηριότητα εμφανίζει τελευταία ο για χρόνια αθέατος Σωτήρης Βαλντέν, απορροφημένος στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή της οποίας ήταν για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα στέλεχος. Αριστερός κι αυτός με την επίσημη σφραγίδα της Κομισιόν, δεν χάνει ευκαιρία να επικαλείται τους ομόλογούς του στη ευρωπαϊκή γραφειοκρατία για να υποστηρίξει τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ. «Όλοι» γράφει στην Εφ.Συν., «πλην της Μόσχας, του Όρμπαν και κάποιων ακροδεξιών, μα κυριολεκτικά όλοι, στηρίζουν με ενθουσιασμό τη συμφωνία, έχουν ηρωποιήσει Τσίπρα και Ζάεφ, εγκωμιάζουν το πολιτικό θάρρος και το ηγετικό τους πνεύμα»! Προφανώς, εννοεί τον Μακρόν, τη Μέρκελ, τον Σουλτς, τον Γιούνκερ και άλλους μεγάλους φιλέλληνες! Πιο ευρωλιγούρης, που θα έλεγε και ο Ζουράρις των σύμμαχων ΑΝΕΛΛ, δεν γίνεται!

Άννα Μοσχονά

 

Ομόπλευροι απατεώνες

Παίζουν άσχημα με τον κοσμάκη. Και θα το τρενάρουν σε όλη τη μακριά προεκλογική περίοδο που μπορεί και να κρατήσει πέντε μήνες. Όλοι θα δίνουν υποσχέσεις ότι τελικά δεν θα ισχύσει η μείωση του αφορολόγητου στα 5.600 ευρώ ετήσιο εισόδημα (που σημαίνει ότι θα φορολογούνται κι όσοι έχουν μηνιαίο εισόδημα κάτω από 500 ευρώ), αλλά κανείς δεν το εγγυάται. Κι επειδή αυτό είναι ένα μέτρο που θα φτωχύνει ακόμα πιο πολύ 1.500.000 φορολογούμενους που ανήκουν στις κατώτατες κλίμακες, δηλαδή τους πάμφτωχους και τους ζώντες οριακά, η εκμετάλλευση είναι μεγάλη. Εννοείται ότι είναι ένα μέτρο, από τα πιο επαχθή, που έχει υπογράψει και ψηφίσει ομόφωνα ο ΣΥΡΙΖΑ (κι ας φώναζε προεκλογικά ο Παπαδημούλης ότι το όριο θα είναι στα 12.000 ευρώ!), αλλά είναι και εντελώς μέσα στη νεοφιλελεύθερη λογική της Ν.Δ. Οπότε, αλληλοκατηγορούνται, για να κοροϊδέψουν την κοινωνία, ενώ βρίσκονται στην ίδια πλευρά!

Λουκία Μαραγκού

 

Το κόστος της προστασίας

Τους στείλανε στρατεύματα για να τους φυλάνε από τους Ρώσους, τώρα τους στέλνουν κι ένα λογαριασμό. Πολωνοί, Λετονοί και Λιθουανοί θα αγοράζουν αμερικάνικο υγροποιημένο αέριο που κοστίζει πολύ περισσότερο από το αέριο το οποίο προμηθεύονται η Γερμανία και πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες από τη Ρωσία. Έχει και η «προστασία» το κόστος της.

Αντώνης Λυπημένος

 

Μεγάλη κατάντιαν!

Κρίμα οι αγώνες, κρίμα οι ήρωες, κρίμα οι πνευματικοί άνθρωποι που άφησαν έργο, κρίμα τα διεθνή ρεύματα αλληλεγγύης, κρίμα ο τίτλος «Το Νησί της Αφροδίτης»! Η πολιτική και οικονομική κάστα που μονοπωλεί την εξουσία στην Κύπρο, την έριξε τόσο χαμηλά μέσα σε τόσο λίγα χρόνια, γυρίζοντας την σε καθεστώς εθελούσιας αποικίας, που ακόμα κι ένα ιδιαζόντως ειδεχθές ρατσιστικό έγκλημα αντί να προκαλεί καθολικό εμετό, φέρνει μόνο στην επιφάνεια τις συνθήκες σκλαβιάς και κακομεταχείρισης των φτωχών μεταναστριών στα σπίτια των εύπορων Κυπρίων.

Ρούλης Παπανικολάου

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!