Mafia state 

Ο Ρώσος μεγιστάνας, όπως αποκαλούν τους μαφιόζους που θαυμάζουν οι γραφιάδες των αστικών ΜΜΕ, σύρθηκε στη φυλακή για κάτι δισεκατομμυριάκια που χάθηκαν κάπου στο Μονακό! Ο Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ που αγόρασε το νησί του Ωνάση και θα το κάνει Airbnb για λεφτάδες!

Και ο Λάτσης έχει αναλάβει, δεν ξέρω αν ανακατεύεται και ο Παπάς, να τα βρει με τους μαφιόζους του Λας Βέγκας για το καζίνο του Ελληνικού! Ναι, θα τους έχουμε κοντά μας για να βάλουνε κάποια τάξη στις εδώ μικρομαφίες. Αυτοί έχουν το knowhow!

Στο τέλος, όλες οι μαφίες του κόσμου, αμερικάνικες, ρώσικες και όποιες άλλες, εδώ θα βρουν αποκούμπι, χάρη στην ανοιχτοσύνη και γενναιοδωρία του ΣΥΡΙΖΑ. Βρε πόσο γρήγορα διανύσανε αυτοί οι αριστεροί την απόσταση από το «Προλετάριοι όλων των χωρών ενωθείτε» στο «Όλοι οι καλοί μαφιόζοι χωράνε»!

Το ξέρω, δεν είναι για καλαμπούρι, ζοφερό είναι το μέλλον κι εμείς τα έχουμε χαμένα. Αυτοί συμμαχήσανε με τους χειρότερους ακροδεξιούς, στρατηγό Σίσι, πρωθυπουργό Νετανιάχου, πρίγκιπα Σαλμάν και πρόεδρο Τραμπ, φέρνουνε και τους μαφιόζους που ελέγχουν παγκοσμίως το τζόγο (και όχι μόνο), κι έδεσε το πράγμα. Αυτή είναι η Νέα Ελλάδα του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων δημοκρατικών δυνάμεων.

Πάκης Λεοντίδης

Σκίτσο του John Antono

Μπράβο Γιάννη

Εδώ και πολλά χρόνια έρχονται γκρουπ Ισραηλινών τουριστών που στο πρόγραμμα τους έχουν οπωσδήποτε ένα κέντρο διασκέδασης. Όχι συρτάκια και τσολιάδες που παίζουν και χορεύουν ό,τι νάναι. Νταλάρα, Γλυκερία, Αλεξίου, Πάριο, Τερζή, τέτοια ονόματα προτιμάνε, κλασικά λαϊκά τραγούδια θέλουν να ακούσουνε, από Τσιτσάνη μέχρι Θεοδωράκη. Η λαϊκή μας μουσική παραμένει δημοφιλής στο Ισραήλ. Όποτε πιάνουμε λιμάνι εκεί, το διαπιστώνουμε. Αλλά κι αυτοί έχουνε αποκτήσει χούγια από τα μπουζούκια μας, όχι πάντα τα καλύτερα. Πριν από λίγα βράδια, στο κέντρο που εμφανίζονται μαζί η Γλυκερία κι ο Πάριος, πίσω από το γήπεδο του Παναθηναϊκού, διασκέδαζαν αρκετές μεγάλες παρέες Ισραηλινών που έριχναν αμέτρητα καλαθάκια λουλούδια στους τραγουδιστές, σαν να αναβίωναν τις παλιές καλές εποχές της Φαντασίας και των Δειλινών. Αλλά το παράκαναν κιόλας όταν μερικοί σηκώνονταν να χορέψουν ακόμα και σε τραγούδια ακουστικά! Μια-δυο φορές προσπάθησε ο Πάριος να τους εξηγήσει, αλλά αυτοί δεν καταλάβαιναν Χριστό. Οπότε κι ο πάντα ευγενής και διακριτικός Γιάννης, είδε κι απόειδε, έκοψε το τραγούδι που έλεγε, άλλαξε λίγο τον τόνο της φωνής του και τους είπε από μικροφώνου: καλοί μου φίλοι, μην γίνεστε τόσο αλαζονικοί, αυτά κάνετε και σαν κράτος εδώ κι εκεί και σας αντιπαθεί ο κόσμος. Δυο παρέες παρεξηγήθηκαν, τους έθιξε το κράτος και σηκώθηκαν κι έφυγαν. Οι άλλες παρέες, μάλλον συμφώνησαν με την παρατήρησή του και συνέχισαν με σεβασμό στους καλλιτέχνες την ωραία βραδιά τους…

Μάκης Κολιοπάνος

 

Συνωμοσία θανάτου 

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταφέρνει να αυξάνει το δημόσιο χρέος χωρίς καν να παίρνει νέα δάνεια! Φανταστείτε τι έχει να γίνει αν κάποια μέρα μάς βγάλουν στις αγορές, δηλαδή μας δανείσουν οι ιδιωτικές τράπεζες! Αλλά και στα εσωτερικά μας ακόμα χειρότερα. Από το 2013 στο 2018 αυξήθηκαν τα χρέη των πολιτών στο δημόσιο κατά 50 δισεκατομμύρια παρ’ όλο που τους έχουν ξεκοιλιάσει με κατασχέσεις και ρυθμίσεις! Ένας στους δύο φορολογούμενους αδυνατεί να είναι ταμιακώς εντάξει, ενώ σύμφωνα με τον Συνήγορο του Πολίτη, οι ηλεκτρονικές κατασχέσεις, ντου δηλαδή στους τραπεζικούς λογαριασμούς, έφτασαν το 2017 σε 1.700.000 από 650.000 το 2016! Και όλα αυτά τα τομάρια που φέρανε τη χώρα σ’ αυτή την τραγική κατάσταση, από τους πρώην υπουργούς, τους τραπεζίτες, τους επενδυτές, τους οικονομολόγους, τους σύμβουλους επιχειρήσεων και τους προσφεσόρους του εξωτερικού που προβάλλει κατά κόρον η Καθημερινή, λυσσομανάνε για να περικοπούν οι συντάξεις και να μην αυξηθούν οι μισθοί! Συνωμοσία θανάτου και η κοινωνία μπουκώνει με απελπισία και ριάλιτι!

Μπ. Ροϊλός

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!