Κι έτσι, έφτασε η ώρα, οι πολίτες που τρέχουν εδώ και χρόνια για την προστασία του περιβάλλοντος της Κρήτης, να βρεθούν και δικαστικά απέναντι σε πρώην «συντρόφους», που σήμερα έγιναν υπουργοί και είδαν το φως της ανάπτυξης.

Η χθεσινή δίκη στο ΣτΕ για το επενδυτικό σχέδιο των 5 ξενοδοχείων και του γκολφ στο Κάβο Σίδερο, το «Βατοπαίδι της Κρήτης» όπως το έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ το 2008, έχει εκτός από την προφανή περιβαλλοντική και τεράστια συμβολική αξία.

Η απόφαση είναι άγνωστη ακόμα και αναμένεται να εκδοθεί τους προσεχείς μήνες.

Όποια κι αν είναι η ετυμηγορία του δικαστηρίου όμως, σε κοινωνικό επίπεδο η… «αριστερή» κυβέρνηση παίρνει ένα σαφές μήνυμα. Πως οι άνθρωποι που παλεύουν για τον τόπο τους δε δελεάστηκαν ούτε από εξουσίες, ούτε από καρέκλες. Αυτοί θα είναι και τώρα εκεί και θα παλεύουν με κάθε τρόπο. Ακόμα και αν στο νέο Προεδρικό Διάταγμα που δίνει άδεια για γκολφ στο πιο άνυδρο μέρος της Κρήτης βλέπουν τις υπογραφές του (Κρητικού) Σταθάκη, του (κινηματικού) Σκουρλέτη, του (καθηγητή) Μπαλτά και του (οικολόγου) Τσιρώνη.

Είναι όλοι ακριβώς στις θέσεις τους. Από τη μια οι πολίτες και οι φορείς που αντιστέκονται στην καταστροφή του τοπίου και από την άλλη οι αναπτυξιολάγνοι δήμαρχοι και οι ιδιοκτήτες των κουρείων της Σητείας που (νομίζουν πως) περιμένουν περισσότερους πελάτες αν φτιαχτούν ακόμα πέντε ξενοδοχεία.

Οι μόνοι που άλλαξαν θέσεις είναι οι παλιοί σύντροφοι που τώρα βάζουν τις υπογραφές τους στο «καταστροφικό έργο», όπως το στιγμάτιζε προεκλογικά ο Τσίπρας.

Εμείς όμως θα είμαστε και πάλι απέναντι. Γιατί, πώς να το κάνουμε, δεν έγινε πιο φιλικό το γκολφ για τον τόπο μας επειδή έγινε υπουργός ο Τσιρώνης. Δεν έγινε μικρότερη η ζημιά στις Σκουριές ή στο Ελληνικό επειδή ανέλαβε τις τύχες μας ο Σκουρλέτης. Τόσο απλά.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!