Πάρτι ΑΣΚΙ – Συμπόσιο στο Γκαίτε – Συνάντηση πεζογράφων

Πάρτι
Τα Αρχεία Σύγχρονης Κοινωνικής Ιστορίας, τα γνωστά μας ως ΑΣΚΙ, ενηλικιώθηκαν, αφού φέτος κλείνουν αισίως τα δεκαοκτώ τους χρόνια.
Ώρα να «αυτονομηθούν» και να αποκτήσουν πλήρη ανεξαρτησία, πολιτική και οικονομική και άλλη. Σ’ αυτήν την κατεύθυνση κινείται η «γιορτή» που προγραμματίζουν για τη Δευτέρα το βράδυ στο Bartesera (Κολοκοτρώνη 25) από τις 9.00 μ.μ. Καλούν, λοιπόν, όλους τους φίλους και τις φίλες τους να συζητήσουν, να πιούν, να γιορτάσουν και να στηρίξουν τη μακρά πορεία με… την ψήφο τους, δηλαδή τον οβολό τους, για να συνεννοούμεθα.

Συμπόσιο
Ποια είναι η εικόνα που έχουν οι Έλληνες για τους Γερμανούς και αντίστροφα; Μέσα από ποιες ιστορικές και κοινωνικές διαδικασίες αλληλεπίδρασης διαμορφώθηκαν και πώς εξελίχθηκαν οι σχέσεις των δύο λαών κατά τη διάρκεια του 19ου και του 20ού αιώνα; Αυτός είναι ο πυρήνας των ερωτημάτων που θα συζητηθεί στο συμπόσιο Κατανοώντας την Ελλάδα. Γερμανο-ελληνικές πολιτιστικές μεταφορές στον 20ό αιώνα, που διοργανώνεται την Τρίτη με τη συμμετοχή των καθηγητών Hagen Fleischer, Chryssoula Kambas, Μαριλίζας Μητσού και Γιώργου Ξηροπαΐδη, στο Ινστιτούτο Γκαίτε (Ομήρου 14-16), στις 7.30 μ.μ.

Συνάντηση πεζογράφων
Αφιερωμένη στον Θανάση Βαλτινό και τη Ρέα Γαλανάκη είναι η ετήσια 3η Συνάντηση πεζογράφων, που πραγματοποιεί την προσεχή Παρασκευή και το Σάββατο στην Πάτρα ο ντόπιος Σύνδεσμος Φιλολόγων σε συνεργασία με τα λογοτεχνικά περιοδικά Διαπολιτισμός και Διαβάζω.
Παράλληλα με τις συζητήσεις την πρώτη μέρα θα προβληθεί η ταινία του Χρήστου Σιοπαχά Η κάθοδος των εννέα, ενώ το Σάββατο θα γίνουν συζητήσεις για τη γυναίκα και την πολιτική στο μυθιστόρημα. Η συνάντηση θα λάβει χώρα στο ξενοδοχείο Βυζαντινό (Ρήγα Φεραίου 106 και Ασκληπιού).

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!