Θα συνεχίσει τις κινητοποιήσεις το συντονιστικό σωματείων εργαζομένων των δήμων Τ

ο πρωί της 20ής Οκτωβρίου ξεκίνησε σαν ένα συνηθισμένο πρωινό Σαββάτου στη Μεσογείων. Σύντομα όμως η ρουτίνα διαταράχθηκε, όταν κατά τις 11 άρχισε κόσμος να καταφτάνει στην ΕΡΤ και να συγκεντρώνεται στην πύλη του Ραδιομεγάρου. Τα πρώτα πανό κρεμάστηκαν στα κάγκελα, ενώ το πλήθος ολοένα μεγάλωνε. Ήταν εργαζόμενοι από Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι οποίοι, μέσω του νέου συντονιστικού που έχουν συγκροτήσει, αποφάσισαν να μη μείνουν θεατές μπροστά στην καταστροφή που συντελείται στη χώρα και στις ζωές τους.
Τη συγκέντρωση οργάνωσε το συντονιστικό που συγκρότησαν τα σωματεία εργαζομένων των δήμων Βριλησσίων, Μαραθώνος, Αρτέμιδας, Κορωπίου, Μαρκόπουλου, Παιανίας, Παλλήνης, Ραφήνας-Πικερμίου, Σαρωνικού, Σπάτων και Χαλανδρίου. Οι άνθρωποι που πλήττονται από τις πολιτικές που ακολουθούνται, αποφάσισαν να στοχεύσουν την παραπληροφόρηση. Σύμφωνα με τον Νίκο Κρέτση, πρόεδρο του σωματείου εργαζομένων Αρτέμιδας, «Η κινητοποίησή μας έχει πολλούς στόχους. Να ενημερώσουμε τους πολίτες και κυρίως να διαμαρτυρηθούμε για την παραπληροφόρηση των μέσων μαζικής ενημέρωσης, ειδικά από την ΕΡΤ, η οποία δεν έχει τη δικαιολογία του κέρδους, κι όμως δρα σαν τους ιδιωτικούς σταθμούς.
Δεν αναφέρεται η τραγική κατάσταση των δήμων, η τρομερή περικοπή των πόρων τους κατά 60%, η εξαθλίωση που βιώνουν οι δημότες».
Αυτό ακριβώς εξέφρασαν οι διαμαρτυρόμενοι. «Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, όχι Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης», ανέφερε μεταξύ άλλων η ανακοίνωση που μοιραζόταν στους διερχόμενους οδηγούς, πολλοί από τους οποίους κόρναραν ως ένδειξη υποστήριξης. Ο Νίκος Μπινιώρης, πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στο Δήμο Παιανίας, το έθεσε παραστατικά: «Θέλουμε μια δημόσια τηλεόραση που να ανήκει στο λαό, που να είναι αποκαλυπτική. Όχι μια ΕΡΤ που οδηγεί τον κόσμο στον καναπέ του».
Με το που τέθηκε σε συζήτηση η πρόταση για τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, οι εργαζόμενοι στους Δήμους κυριολεκτικά ενθουσιάστηκαν, από όσο είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, καθώς όλοι τους είχαν την εντύπωση πως ήταν κάτι που έπρεπε να έχει γίνει από καιρό.
Τα επιχειρήματα γι’ αυτό, όπως τα αναφέρουν οι ίδιοι, είναι ότι «παλεύουμε για το σύνολο της κοινωνίας, ενάντια στην παραγωγική καταστροφή της χώρας. Για την άμεση αλλαγή του πολιτικού συστήματος, την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, το βάθεμα της δημοκρατίας. Όλοι μαζί μπορούμε να βρούμε τα σημεία που μας ενώνουν αφήνοντας πίσω τις διαφορές μας».
Ο Δημήτρης Κοτρώνης, γραμματέας του συλλόγου εργαζομένων Σπάτων, προχωράει ένα βήμα ακόμη: «Ο αγώνας αυτός πιστεύουμε ότι πρέπει να αγκαλιάζει ολόκληρη την κοινωνία. Το θέμα δεν είναι απλά ότι εμείς, οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ ζητούμε κάποια πράγματα. Αυτά που προβλέπονται για την τοπική αυτοδιοίκηση έχουν επιπτώσεις σε ολόκληρη την κοινωνία, σε όλους τους πολίτες».
Η συγκέντρωση κράτησε περίπου ένα δίωρο, μετά το οποίο οι εργαζόμενοι αποχώρησαν. Θα επιστρέψουν με νέες κινητοποιήσεις όμως. Όπως ανέφεραν με νόημα, «Υπάρχουν ιδέες. Πολλές ιδέες».

Ηλίας Σταθάτος

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!