Η υπουργός Άμυνας της Γερμανίας ζητάει να έχει η Ένωση τη δυνατότητα «πυρηνικού πλήγματος κατά της Ρωσίας»!! 

Αλήθεια, η Γερμανία δεν έμαθε τίποτα από το Βερντέν, το Στάλιγκραντ, το Κουρσκ, τη Νορμανδία; Έμαθε! Αλλά έμαθε περισσότερα από την πτώση της ΕΣΣΔ. Και… ξαναπονήρεψε.

Υπάρχουν κάποιοι που λένε ότι όλα αυτά είναι «history» με την έννοια που δίνουν στη λέξη οι Αμερικάνοι, δηλαδή παρελθόν ανάξιο πλέον λόγου, κάτι που δεν μας απασχολεί.

Αλλά, αν αυτή η προσέγγιση των Αμερικανών έχει κάποια λαϊκή απόχρωση (ενός άλλωστε πολύ νεαρού έθνους) στην εν πολλαίς αμαρτίες γηράσασα Γηραιά Ήπειρο για τη μεν Εξουσία η Ιστορία περνάει τη διαρκή Ιερά Εξέταση του μεταμοντερνισμού, της πολιτικής ορθότητας και του πολυπολιτισμού, για δε τους (εξ όλων αυτών χειραγωγούμενους) λαούς τη δοκιμασία της λήθης – της απομάκρυνσης δηλαδή από την αλήθεια.

Στην Ευρωπαϊκή Ένωση (κατά κόσμον Γερμανία) απεφάνθησαν κατ’ αυτάς ότι η πρόσφατη ενεργειακή κρίση που δημιούργησε ο «ανταγωνισμός» και η «ελεύθερη αγορά», θα εκτονωθεί από τον «ανταγωνισμό» και την ελεύθερη αγορά!! Ο τρώσας και ιάσεται;ασφαλώς όχι! Ουδεμία ίαση (από όσα μας κάνουν) απασχολεί τους χρυσοκάνθαρους! Αντιθέτως, μας βλάπτουν όλο και περισσότερο προκειμένου να κερδίζουν όλο και περισσότερα! Κοντόθωρο; Βλακώδες; Γιατί όχι; Ποιος ισχυρίσθηκε ποτέ ότι ο καπιταλισμός είναι τζίνιους και οι καπιταλιστές ξεφτέρια;

…………..

Είναι όμως οι καπιταλιστές οι γερασμένοι στην αμαρτία, αρκετά έμπειροι ώστε να γνωρίζουν ότι τη δικτατορία τους μπορεί να στηρίζει καλύτερα απ’ όλα η διάδοση της αποβλάκωσης.

 Έχω την εντύπωση –μπορεί να κάνω και λάθος– ότι στην εποχή της πληροφορίας και της τεχνολογίας οι περισσότεροι πολίτες (δραματικά οι περισσότεροι) βολοδέρνουν σε ένα πέλαγος χωρίς τα τέσσερα σημεία του ορίζοντα να τους είναι αντιληπτά – οπαδοί όλο και πιο πολλοί της Τυραννίας που τους ελέγχει και τους εκμεταλλεύεται.

Επί τη επετείω λοιπόν. Τότε τα πράγματα ήταν πιο ευδιάκριτα. Οι Γερμανοί έστειλαν τα τανκς. Γύρω στα 50 χρόνια αργότερα, στη Γιουγκοσλαβία φερ’ ειπείν, πρώτα έστελναν τις μερσεντές και τα τανκς ύστερα (από σκίτσο του υπογράφοντος εκείνης της εποχής).

………….

Σήμερα ο φασισμός (που υπάρχει πάντα ως εφεδρεία βέβαια) δεν χρειάζεται (παρά μόνο ενίοτε ως σκιάχτρο). Σύστημα και «αντισύστημα» κάνουν πλέον μια χαρά τη δουλειά!

 Και η Αριστερά;

«History» που λένε και οι Αμερικάνοι. Απορροφήθηκε και συνετρίβη.

…………..

Ο φασισμός στην πολιτική ήταν ένα «ακραίο φαινόμενο» που ξέφυγε, ένα τζίνι που βγήκε απ’ το μπουκάλι. Ηττήθηκε με κόστος το αίμα των λαών. Αυτή ακριβώς η ήττα του φασισμού (και ταυτοχρόνως νίκη των λαών) αναιρέθηκε από τις ίδιες τις αστικές δημοκρατίες (με την αναθεώρηση των αποτελεσμάτων του Β’ Π.Π.) – με αποτέλεσμα

 τον ίδιον τους τον εκφυλισμό.

 *** 

Όμως η Ιστορία που δεν είναι «history» αλλά διδάσκει ότι δηλαδή: ο άνθρωπος χρειάζεται ψωμί για να ζήσει, αλλά δεν ζει μόνον για το ψωμί…

 ΣΤΑΘΗΣ Σ.
27•X•2021

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!