► Ο Βούλγαρος υποψήφιος πρόεδρος Μπόγιαν Ρασάτε, που αυτοπροσδιορίζεται ως εθνικοσοσιαλιστής(!), πραγματοποίησε μαζί με άλλους επίθεση, με μαχαίρι, ενάντια σε κέντρο LBGT. Μπήκε στην πολιτική το 1991 με το Βουλγαρικό Εθνικό Ριζοσπαστικό Κόμμα και από το 2000 έως το 2010 ήταν ηγέτης της Βουλγαρικής Εθνικής Ένωσης «Edelweiss»…

► Ο Ρασάτε τα βάζει γενικά με τους ομοφυλόφιλους, τους μετανάστες κ.λπ., και είναι υπέρμαχος της «πορείας Κρίστο Λούκοφ» εις μνήμην ενός φιλοναζί υπουργού Πολέμου επί κατοχής. «Θα πάρουμε πίσω τον έλεγχο της οικονομίας μας, που εκποίησαν οι φιλελεύθεροι ψυχοπαθείς στους ξένους», δηλώνει. Κάποιον μας θυμίζει…

► Οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές στη «Β.Μ.». Ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ δήλωσε ότι θα παραιτηθεί από όλα τα αξιώματα που κατέχει, καθώς το κόμμα του κατεδαφίστηκε πολιτικά στις δημοτικές εκλογές. Τραβάτε με κι ας κλαίω, λέγεται η ιστορία μετά.

► Πριν συλλυπηθούμε, να θυμηθούμε ότι το δημοψήφισμα στη διπλανή μας χώρα ήταν αρνητικό για την επικύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών, παρ’ όλη την (αρνητική) αποχή. Να θυμηθούμε επίσης ότι οριακά πέρασε η συμφωνία στη Βουλή της πΓΔΜ, με 8 ψήφους βουλευτών του αντιπολιτευόμενου κόμματος VMRO-DPMNE. Αν μιλήσουμε και για τα χρήματα που έπεσαν εκείνη την περίοδο «για τη δημοκρατία και την ειρήνη στα Βαλκάνια», θα μας κόψει ο αρχισυντάκτης λόγω υπέρβασης του προβλεπόμενου αριθμού λέξεων.

► «Θεωρώ τον εαυτό μου τον μεγαλύτερο πατριώτη, γιατί η μακεδονική γλώσσα και η μακεδονική ταυτότητα δεν αναγνωρίστηκαν ποτέ πριν και καθιερώθηκαν σε διεθνές επίπεδο. Σήμερα», είπε ο Ζάεφ, «είμαστε Μακεδόνες με μακεδονική γλώσσα… Ξεκινήσαμε συνεργασία δισεκατομμυρίων ευρώ και ο κίνδυνος είναι τεράστιος». Κι εμείς αυτά εξιστορούμε ότι έγιναν, Ζόραν, αλλά δεν μας πιστεύουν στην Ελλάδα.

► Παρά τις συστάσεις του Υπουργείου Εσωτερικών, νεοεκλεγέντες δημοτικοί σύμβουλοι στους Δήμους Στιπ και Αεροντρόμ δήλωσαν ότι «αγωνιζόμαστε για ολοένα και πιο μαζική χρήση της συνταγματικής ονομασίας που εγκρίθηκε με το δημοψήφισμα του 1991». Μεγάλη επιτυχία οι Πρέσπες! Μας θύμισαν τη Μακεδονία του Αιγαίου.

► Παρ’ όλες τις αντιρωσικές κορώνες, η κυβέρνηση της νεοεκλεγείσας Μολδαβής προέδρου Σαντού αναγκάστηκε να κλείσει συμφωνία με τη ρωσική Gazprom, ύστερα από τις απειλές της εταιρίας ότι θα κλείσει τις στρόφιγγες αν δεν αποπληρωθεί το χρέος. Η λήξη της κρίσης αυτής έδειξε ότι η νέα κυβέρνηση είναι «εύθραυστη», λένε οι κακές γλώσσες στη Μολδαβία.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!