Δημοκρατία δεν είναι απλώς να λες αλήθειες στην εξουσία, να ζητάς, ευγενικά ή όχι, αλλαγές, μεγάλες και μικρές. Μερικές φορές πρέπει να το κάνεις μόνος σου.

Το 1% τώρα αρχίζει να καταλαβαίνει ότι ο λόγος που η κατάληψη της Γουόλ Στριτ δεν προβάλλει αιτήματα είναι επειδή δεν απευθυνόμαστε σε αυτούς. Απευθυνόμαστε στο 99% και ακούμε ο ένας τον άλλον. 4.167 άτομα έχουν συλληφθεί από τότε που ξεκίνησαν οι καταλήψεις. Eκατομμύρια άλλοι φανταζόμαστε από την αρχή τον κόσμο μέσα στον οποίο θέλουμε να ζήσουμε.
Ρεπουμπλικάνοι και Δημοκρατικοί πολιτικοί χρησιμοποιούν τις αστυνομικές δυνάμεις για να καταστείλουν ένα κίνημα το οποίο πρώτα αγνοήθηκε και μετά χλευάστηκε από τις δήθεν ειδήσεις. Δεν συμβαίνει μόνο στην Αμερική. Αυτή είναι μια ζωντανή δημοκρατική κίνηση σε παγκόσμια κλίμακα που αυξάνεται σε πραγματικό χρόνο. Το ότι αυτό το υπέροχο κίνημα αντιμετωπίζεται με κρατική βία υποδεικνύει και ποιοι είναι οι πραγματικοί παραβάτες. Επίσης,σημαίνει ότι είμαστε σε καλό δρόμο. Οι επιθέσεις τους οφείλονται στη συνειδητοποίηση ότι η δύναμή τους πεθαίνει, αν δεν είναι ήδη νεκρή.
Ο Μουμπάρακ είναι ο Μπερλουσκόνι είναι ο Μπλούμπεργκ είναι ο Κουάν είναι ο Γουόκερ είναι το σπρέι πιπεριού είναι η αναχρονιστική πολιτική· και δεν ζητάμε τίποτε από αυτούς, γιατί είναι οι ελεύθεροι άνθρωποι που κάνουν τις κυβερνήσεις, και όχι το αντίστροφο.
Δεν ξέρουμε πώς θα τελειώσει όλο αυτό, αλλά η αρχή είναι κοντά.

 

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!