Η φράση του τίτλου ανήκει στον Νίκο Παππά, υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής και αναφέρεται στην εισαγωγή οπτικών ινών στα εκπαιδευτικά προγράμματα.

Δεν τον πιστεύετε; Ο ίδιος ισχυρίζεται πως η χώρα οδηγείται «από τη διαπλοκή στην κανονικότητα». Εντάξει, υπάρχει μια απόσταση λόγων και έργων, αλλά οι Συριζαίοι δίνουν –κατά δήλωσή τους– μεγάλη μάχη για να βγει η κοινωνία όρθια και όχι να την σηκώνουν τέσσερις.

Δυο μεγάλοι έρωτες φουντώνουν. Ο ένας, με τον επιχειρηματικό κόσμο (σε αυτόν συμπεριλαμβάνονται και όσοι οι «λαϊκιστές» αποκαλούν υπόκοσμο). Ο άλλος, με την Κεντροαριστερά (που ένα βίτσιο ενδογαμικής σχέσης διαπερνά όλους τους χώρους της).

Δεν είναι οι μόνοι έρωτες που εκδηλώνονται. Υπάρχει και το ειδύλλιο με τον Μακρόν που ήρθε, έκλεισε συμφωνίες με την κουστωδία επιχειρηματιών που κουβάλησε, είπε ποιήματα στην Πνύκα και έφυγε. Ο Μαρινάκης, αφού έβαλε στο χέρι μεγάλο τμήμα των ΜΜΕ, ομίλησε στο Χάρβαρντ (…) και πρόλαβε να στείλει τον Καρεμπέ να δώσει μια φανέλα του Ολυμπιακού στον Μακρόν.

Στην ΔΕΘ, ο Τσίπρας θα συνεχίσει τους πανηγυρικούς των τελευταίων βδομάδων, πριν αρχίσει να ψηφίζει με ταχύρυθμες μεθόδους τα νέα προαπαιτούμενα της τρίτης αξιολόγησης.

Ο Κυριάκος καρατόμησε τον υιό Τραγάκη που είχε χρίσει υποψήφιο στην Β’ Πειραιά ο πατήρ του. Πάντως, η προεκλογική περίοδος έχει αρχίσει από το καλοκαίρι σε όλους τους καφενέδες της επικράτειας για τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Ο Κοτζιάς, αφού έδωσε η ελληνική κυβέρνηση μάχη ενάντια στον αντικομουνισμό της Εσθονίας, παίρνει κανονικά μέρος στις συναντήσεις που γίνονται εκεί για να μεθοδευτούν γυμνάσια και μέτρα ενάντια στην Ρωσία.

Ο απλός κόσμος –υπάρχει κι αυτός– τρέχει να αντιμετωπίσει όσο και όπως μπορεί τα προβλήματά του. ΕΦΚΑ, ΕΝΦΙΑ, δίδακτρα, δόσεις, ανεργία, άγχος, αρρώστιες και ταλαιπωρία. Πράγματι του φέρνουνε «το αύριο σήμερα». Το αύριο της φτωχοποίησης και της μιζέριας, στον εφιάλτη που σήμερα ζουν οι περισσότεροι.

Ο Συριζαίος θα αναφωνήσει: «Και γιατί δεν ξεσηκώνεται ο κόσμος αφού περνά τόσο άσχημα;» Προφανώς, γιατί δεν βλέπει από πουθενά φως, και όχι γιατί είναι και ευχαριστημένος με το χάλι που του προσφέρουν σήμερα…

Ας το αντιληφθεί όλος ο πολιτικός κόσμος: Δεν υπάρχει ρεύμα υπέρ των εφαρμοζόμενων πολιτικών, δεν υπάρχει ρεύμα προς κανένα κόμμα του συστήματος. Αυτή η ρωγμή δεν κλείνει, όσες μεταμφιέσεις κι αν γίνουν, όσα λόγια κι αν ειπωθούν.

Απαγορεύσεις συγκεντρώσεων, ψέκασμα διαδηλωτών, κλείσιμο της κυκλοφορίας και αποστείρωση τμημάτων των πόλεων για να περάσουν οι «επίσημοι», κατάληψη της Θεσσαλονίκης από κατασταλτικούς μηχανισμούς για την φιέστα της ΔΕΘ. Όλα δίνουν μια διαφορετική γεύση από το αίσθημα που είχαν νοιώσει οι πολίτες όταν είχαν απομακρυνθεί για λίγο τα κάγκελα στο Σύνταγμα. Οι καιροί αλλάζουν…

Καλό φθινόπωρο!

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!