Σε διαδήλωση καταδίκης των τζιχαντιστών και της δυτικής υποκρισίας μετατράπηκε η κηδεία της 19χρονης Παλαιστίνιας Λαγιάν Νασέρ, που ήταν ένα από τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης στο κλαμπ Ρέινα της Κωνσταντινούπολης. Χιλιάδες συμπατριώτες της τη συνόδευσαν στο νεκροταφείο της γενέτειράς της Τίρα, που ανήκει στο ισραηλινό κράτος. Η Λαγιάν ανήκε στην παλαιστινιακή κοινότητα που αρνήθηκε να πάρει το δρόμο της προσφυγιάς και εγκλωβίστηκε στο ισραηλινό κράτος, με τα μέλη της (περίπου το 20% των κατοίκων του Ισραήλ) να μετατρέπονται σε πολίτες Β΄ κατηγορίας.

Γι’ αυτό το λόγο τα διεθνή ΜΜΕ είχαν το θράσος να την καταγράψουν ανάμεσα στα θύματα του μακελειού αρχικά ως… ισραηλινή, προκαλώντας την οργή των συμπατριωτών της: «Τη σκότωσαν για δεύτερη φορά», είπε συγγενής της. Εάν βέβαια είχε δολοφονηθεί από τον ισραηλινό στρατό κατοχής στη διάρκεια επεισοδίων (όπως έχει συμβεί σε δεκάδες συμπατριώτες της), τα ίδια ΜΜΕ θα έσπευδαν να την καταγράψουν ως Παλαιστίνια τρομοκράτισσα… Εξίσου μεγάλη οργή προκάλεσε όμως και η απόπειρα ακραίων ισλαμικών κύκλων να κατηγορήσουν τη νεκρή επειδή τόλμησε, αν και μουσουλμάνα, να εκδράμει με την παρέα της στην Κωνσταντινούπολη για την Πρωτοχρονιά! «Είμαστε περήφανοι για τη Λαγιάν και για τη γενιά της, για τη συνείδηση και για τον αποφασιστικό αγώνα των νέων ανθρώπων ενάντια στη στενομυαλιά», είπε χαρακτηριστικά ο Παλαιστίνιος δήμαρχος της Τίρα, προσθέτοντας: «Εμείς είμαστε το πραγματικό Ισλάμ, και δεν θα ανεχτούμε ένα κίβδηλο τζιχάντ».

Η Κοινή Λίστα (το τρίτο σε μέγεθος κοινοβουλευτικό κόμμα του Ισραήλ, που εκφράζει τους Παλαιστίνιους υπηκόους του ισραηλινού κράτους – και βρίσκεται υπό συνεχή δίωξη από τις κατοχικές αρχές) επίσης καταδίκασε την τζιχαντιστική επίθεση και κάλεσε σε παλλαϊκή συμμετοχή στην κηδεία της 19χρονης, τονίζοντας: «Πρέπει να καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για να καταπολεμήσουμε το τζιχαντιστικό φαινόμενο, το οποίο απειλεί τη ζωή και την ταυτότητα των αραβικών λαών στο σύνολό τους, και αμαυρώνει τους δίκαιους αγώνες τους». Αυτά συνέβησαν μετά τη δολοφονία της 19χρονης Παλαιστίνιας – και των υπόλοιπων θυμάτων των τζιχαντιστών που (ως συνήθως!) ήταν στη συντριπτική πλειοψηφία τους μουσουλμάνοι…

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!