Ατιμώρητη τελικά η βίαιη επίθεση των μελών της μηχανοκίνητης ομάδας το 2010, που αποδείχτηκε περίτρανα στο δικαστήριο

 

Εκδικάστηκε, μετά από επτά χρόνια και πολλές αναβολές, την Πέμπτη 25 Μαΐου η υπόθεση των αστυνομικών της ομάδας Δέλτα. Θυμίζουμε ότι πρόκειται για τους 8 αστυνομικούς που κατηγορούνταν ότι έπεσαν με τις μοτοσικλέτες τους πάνω στο μπλοκ της ομάδας «Δικαίωμα» στην οδό 3ης Σεπτεμβρίου κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης για την γενική απεργία της 15ης Δεκεμβρίου 2010.

Οι διαδηλωτές κινήθηκαν δικαστικά και τελικά 8 αστυνομικοί κατηγορήθηκαν για απόπειρα πρόκλησης επικίνδυνων σωματικών βλαβών. Η υπόθεση εκδικάστηκε τελικά μόλις προχθές, σε μια ενδιαφέρουσα διαδικασία που κράτησε περίπου 8 ώρες. Μηνυτές και μάρτυρες κατηγορίας θύμισαν την υπόθεση και εξήγησαν τον άκρως επικίνδυνο τρόπο με τον οποίο κινήθηκαν εναντίον τους τα μέλη της ομάδας Δέλτα. Οι κατηγορούμενοι, από την άλλη, με παντελώς αστήρικτους ισχυρισμούς, προσπάθησαν να παρουσιάσουν ανάποδα τα γεγονότα, κάνοντας λόγο για επιθέσεις που δέχτηκαν από τους διαδηλωτές και υποτιθέμενους τραυματισμούς τους.

Η υπερασπιστική γραμμή τους, όμως, κατέρρευσε και τελικά περιορίστηκε κυρίως στον ισχυρισμό ότι οι όποιες βίαιες ενέργειες δεν θα μπορούσαν να αποδοθούν στα συγκεκριμένα άτομα που κάθονταν στο εδώλιο, μιας και στην επιχείρηση συμμετείχαν ακόμα δυο ομάδες Δέλτα και Δίας, ενώ όλοι οι επιβαίνοντες φορούσαν κράνη με συνέπεια να καθίσταται αδύνατη η αναγνώρισή τους. Έτσι, ενώ η έδρα αναγνώρισε την επικίνδυνη πρακτική των μηχανοκίνητων αυτών ομάδων, τελικά κήρυξε τους κατηγορούμενους αθώους λόγω αμφιβολιών, δηλώνοντας δυσκολία να αποδώσει τις έκνομες ενέργειες σε συγκεκριμένα άτομα.

Θυμίζουμε ότι εκκρεμεί η ολοκλήρωση μιας ακόμα παράλληλης υπόθεσης, αυτής του διαδηλωτή Γιώργου Μ. που συνελήφθη εκείνη τη μέρα κατά τη διάρκεια του ίδιου περιστατικού. Σε πρώτο βαθμό, στις 10 Οκτωβρίου του 2016, το δικαστήριο κατέληξε σε μια πρωτοφανή και προκλητική απόφαση, καταδίκης του σε τρία χρόνια χωρίς καν αναστολή για κατηγορίες που εμφανώς κατέπεσαν κατά τη διαδικασία. Η υπόθεση αυτή θα κριθεί τους επόμενους μήνες στο Εφετείο και η δικαίωση του διαδηλωτή είναι πολύ σημαντική υπόθεση.

 

Ο Δρόμος θα σας ενημερώσει μόλις υπάρξουν νεότερα για το Εφετείο. Εάν θέλετε να συνεισφέρετε οικονομικά για τα έξοδα αυτών των δύο υποθέσεων που κρατούν αρκετά χρόνια, μπορείτε να καταθέσετε μέχρι τις 5 Ιουνίου ένα οποιοδήποτε ποσό στον λογαριασμό της Εθνικής Τράπεζας 11651264522 (IBAN: GR7501101160000011651264522  –  BIC: ETHNGRAA – Δικαιούχος: Παπαϊωάννου Γεώργιος), αναγράφοντας οπωσδήποτε τη λέξη ΔΙΚΗ.

 

Στη φωτογραφία, διαδηλωτές υποδεικνύουν στους αστυνομικούς να μην περάσουν μέσα από τη διαδήλωση, δευτερόλεπτα πριν από την επικίνδυνη εφόρμηση των τελευταίων.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!