Ο Μπουτάρης «αγνοεί» τα… δώρα της πολυεθνικής στους απολυμένους

 

Τι και αν το κίνημα των απολυμένων απεργών της Coca-Cola είναι από τα πιο ενεργά, και το μποϊκοτάζ του έχει επηρεάσει ακόμα και ανθρώπους που βρίσκονται… στον κόσμο τους; Ο Γιάννης Μπουτάρης δεν νιώθει από τέτοια. Φωταγωγήθηκε τελικά την Τρίτη το δέντρο-χορηγία της πολυεθνικής εταιρίας Coca-Cola 3E από το δήμαρχο Θεσσαλονίκης, παρουσία εννιά ανθρώπων εκ των οποίων οι δύο, σύμφωνα με δημοσιεύματα, ήταν άντρες της φύλαξής του.

Παραπλανητικά, το δελτίο Τύπου του Δήμου έλεγε πως το δέντρο θα φωταγωγούνταν τη Δευτέρα. Η Διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης επέλεξε να φωταγωγήσει τελικά το δέντρο στα κρυφά, το απόγευμα της Τρίτης. Φυσικά, όλα αυτά έγιναν υπό το φόβο των διαμαρτυριών και των αποδοκιμασιών από τους απολυμένους της πολυεθνικής, που βρίσκονταν από νωρίς τη Δευτέρα έξω από το Δημαρχείο, ώστε να σπάσουν την ψεύτικη «γιορτινή» ατμόσφαιρα και την κραυγαλέα πρωτοβουλία.

Η Coca-Cola 3 Έψιλον, το τελευταίο διάστημα πραγματοποιεί μια μεγάλη επικοινωνιακή καμπάνια προσπαθώντας να αντιστρέψει το κλίμα που δημιούργησε το μεγάλο κίνημα των απολυμένων της επιχείρησης με αιχμή το μποϊκοτάζ των προϊόντων της. Σε σχετική μάλιστα ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία των εργαζομένων στα εμφιαλωμένα ποτά – ΠΟΕΕΠ καταγγέλλει την προκλητική στάση του δημάρχου Γ. Μπουτάρη, που «όχι μόνο γνωρίζει τις κινητοποιήσεις του σωματείου εργαζομένων της Coca-Cola για τις παράνομες απολύσεις της εταιρίας, αλλά παίρνει και θέση υπέρ της εταιρίας. Μέσα από το θεσμικό του ρόλο εκφράζει τις ευχαριστίες του προς την Coca-Cola για ασήμαντες χορηγίες προς το δήμο. Έτσι “ξεπλένει” το όνομα της πολυεθνικής από την “αμαρτία” του κλεισίματος του εργοστασίου της Θεσσαλονίκης και την κάλυψη της αγοράς με εισαγωγή προϊόντων από διπλανές χώρες», προσθέτει.

«Δεν εξετάζουμε τα κίνητρα του κ. Μπουτάρη, αλλά αν θέλει να παίξει το ρόλο του κλητήρα της Coca-Cola τον καλούμε να διαλέξει: Ή δήμαρχος ή κλητήρας», καταλήγει η ανακοίνωση.

 

Πηγή: alterthess.gr

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!