Σε εξέλιξη βρίσκεται ο πολυήμερος απεργιακός αγώνας των εργαζομένων της Coca-Cola 3Ε Θεσσαλονίκης, που αντιδρούν στις απολύσεις και στη διαρκή αποψίλωση των δραστηριοτήτων του εργοστασίου με αποτέλεσμα το κλείσιμό του.

Έχοντας πλησιάσει τις 50 μέρες απεργίας με αίτημα την επαναλειτουργία του εργοστασίου της Θεσσαλονίκης, αντιμετώπισαν τις αλλεπάλληλες προσφυγές της εργοδοσίας στη δικαιοσύνη, την κατάθεση αγωγής, την προσπάθεια εκφοβισμού με εξώδικα. Τώρα, φαίνεται ότι η εργοδοσία προχωρά σε… αναβάθμιση των μεθόδων.
Όπως καταγγέλλει το σωματείο, η επιχείρηση προχώρησε «μέσω του επικεφαλής της εταιρίας ιδιωτικής ασφάλειας (security), σε μήνυση εναντίον απολυμένων απεργών μελών του σωματείου μας με ψευδείς και ανυπόστατες κατηγορίες». Αποτέλεσμα αυτών των μεθοδεύσεων ήταν να συλληφθούν δύο απολυμένοι απεργοί την Τετάρτη την ώρα που «κοιμούνταν στο σπίτι τους, εξαιτίας της καταγγελίας του υπευθύνου ασφαλείας της πολυεθνικής Coca Cola ότι δέχθηκε επίθεση από εργαζόμενους αργά το απόγευμα».
Το σωματείο εκτιμά ότι οι πρακτικές εκφοβισμού κλιμακώνονται, και σε καταγγελία του αναφέρει: «Καταγγέλλουμε την πρακτική της εταιρίας Coca Cola, η οποία εξαναγκάζει τους εργαζόμενους της ιδιωτικής ασφάλειας να αναλάβουν ρόλο ψευδομάρτυρα για λογαριασμό του προϊσταμένου τους […] Δηλώνουμε ότι ο αγώνας μας θα συνεχισθεί ώσπου να μπει σε λειτουργία το εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης […]
Κανένας διωκόμενος δικαστικά συνάδελφός μας δεν είναι μόνος, η ποινικοποίηση του εργατικού κοινωνικού μας αγώνα δε θα περάσει […] Συνεχίζουμε να κρατάμε ψηλά τη σημαία του δίκαιου αγώνα μας, που είναι ταυτόχρονα και αγώνας προς όφελος της ελληνικής οικονομίας και της τοπικής κοινωνίας».

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!