Μια εξαφάνιση με πολλές προεκτάσεις για το νησί

 

Πολλές διαστάσεις της κοινωνικο-πολιτικής ζωής της Κρήτης φέρνει στο φως η υπόθεση της εξαφάνισης του 20χρονου φοιτητή Βαγγέλη Γιακουμάκη από το Ρέθυμνο. Ο φοιτητής της γαλακτοκομικής σχολής Ιωαννίνων αγνοείται από τις 6 Φεβρουαρίου, όταν εξαφανίστηκε από το χώρο της σχολής του, στα Ιωάννινα. Πέρα από αυτή καθαυτή την αστυνομική πτυχή της υπόθεσης, που ερευνάται εξονυχιστικά, ήδη έχουν προκύψει αρκετά «παράπλευρα» συμπεράσματα από τις μέχρι τώρα αποκαλύψεις.

Οι πληροφορίες για την παρέα των Κρητικών φοιτητών που είχαν βάλει στο στόχαστρο και στην ουσία βασάνιζαν τον 20χρονο συμπατριώτη τους δείχνουν μία από τις πιο ιδιότυπες περιπτώσεις bullying (εκφοβισμού). Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο αγνοούμενος 20χρονος ήταν παιδί ευαίσθητο, με ιδιαιτερότητες και δεν «κούμπωνε» με τον χαρακτήρα των σκληρών Κρητικών που διαπρέπουν και κυριαρχούν ειδικά όταν βρίσκονται εκτός του νησιού και γι’ αυτό είχε μπει στο στόχαστρο. Ακόμα και αν αποκαλυφθεί πως δεν σχετίζεται αυτό το γεγονός με την εξαφάνισή του, η υπόθεση ανοίγει πολλά μέτωπα για την κοινωνία της Κρήτης και του Ρεθύμνου.

Πολύ περισσότερο δε, μετά την αποκάλυψη ότι Κρητικός βουλευτής είχε επικοινωνήσει επανειλημμένα με τη διοίκηση της σχολής για να προστατέψει την παρέα των νταήδων Κρητικών από πιθανές κυρώσεις, γεγονός πάντως που δεν επιβεβαιώνεται από επίσημες μαρτυρίες.

Μετά από τρεις εβδομάδες αγωνίας αυτό που προέχει είναι να βρεθεί ζωντανός ο Βαγγέλης Γιακουμάκης, ωστόσο στην Κρήτη ήδη έχουν αρχίσει να συζητιούνται (με αφορμή αυτή την υπόθεση) και ευρύτερα θέματα συμπεριφορών και «προτύπων»…

 

Μ.Δ.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!