Οριακή είναι η κατάσταση στον τομέα της Υγείας στην Κρήτη με τους εργαζόμενους σε διάφορες υπηρεσίες να συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους. Στα δύο μεγάλα νοσοκομεία του Ηρακλείου, ΠΑΓΝΗ και Βενιζέλειο, συνεχίζεται η επίσχεση εργασίας των ειδικευόμενων γιατρών ενώ σε κοινή συνέντευξη Τύπου οι εργαζόμενοι των δύο νοσοκομείων τόνισαν πως η κατάσταση έχει φθάσει πλέον στο απροχώρητο, όχι μόνο από τις απλήρωτες εφημερίες αλλά και από τις σημαντικές ελλείψεις προσωπικού που έχουν οδηγήσει σε οριακό σημείο τη λειτουργία των νοσηλευτικών ιδρυμάτων. Οι εργαζόμενοι ζητούν την άμεση υλοποίηση της δέσμευσης για προσλήψεις γιατρών και προσωπικού στα νοσοκομεία όλης της χώρας. Στο μεταξύ για δεύτερη εβδομάδα συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας οι ειδικευόμενοι γιατροί στο Νοσοκομείο Χανίων, διεκδικώντας καταβολή των απλήρωτων εφημεριών.

Σε επίσχεση εργασίας προχωρούν και οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ Κρήτης για δύο τριήμερα μέσα στον Μάιο, απέχοντας από επανεξετάσεις, εξιτήρια και διακομιδές διεκδικώντας καταβολή δεδουλευμένων και πρόσληψη έκτακτου προσωπικού στις τουριστικές περιοχές.

Τέλος, νέες κινητοποιήσεις ξεκίνησαν οι κάτοικοι της Ιεράπετρας για την κατάσταση του νοσοκομείου της περιοχής τους, μετά από ανοιχτή συνέλευση που πραγματοποίησε η τοπική Επιτροπή Αγώνα. Μεταξύ άλλων ζητούν άμεσες λύσεις για τη λειτουργία της Παθολογικής Κλινικής, που μένει κλειστή αρκετές ημέρες το μήνα λόγω έλλειψης προσωπικού ενώ προβλήματα παρουσιάζονται και στο Ακτινολογικό και το Μικροβιολογικό, τα οποία δεν μπορούν λόγω έλλειψης προσωπικού να λειτουργήσουν νυχτερινές ώρες.

 

Μ.Δ.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!