Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Φθιώτιδας: Να παραιτηθούν οι «4»!

Σε μια χρονική στιγμή που ο κόσμος της εργασίας, οι αγρότες, οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, οι νέοι, οι μετανάστες, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, πλήττονται βάναυσα απ’ το πρόγραμμα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, της ΕΕ και του ΔΝΤ. Σε μια χρονική στιγμή που ο ιδιότυπος μηχανισμός ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ και μεγάλης μερίδας των ΜΜΕ επιτίθενται στην κοινωνία, στις δημοκρατικές κατακτήσεις, στους αγώνες της. Σε μια χρονική στιγμή που η κρίση δείχνει τα κοφτερά δόντια της σε κάθε νοικοκυριό.
Σαν ΣΥΡΙΖΑ Φθιώτιδας, πιστεύουμε ότι η κρίση δημιουργεί την ανάγκη μιας μεγάλης ριζοσπαστικής Αριστεράς, πιο μαχητικής, που θα είναι η ψυχή των αντιστάσεων στη νεοφιλελεύθερη επίθεση. Σε οποιαδήποτε κίνηση, προσωπική ή συλλογική ου αδυνατίζει αυτή μας την αντίσταση έχουμε κάθε λόγο να πούμε σ’ αυτούς:
«Τέρμα τ’ αστεία» «Φτάνει πια!»
– Επειδή η ιδιοκτησιακή αντίληψη της βουλευτικής έδρας είναι αντίθετη με τα οράματά μας.
– Επειδή οι βουλευτικές έδρες δεν ανήκουν στους βουλευτές αλλά στη συλλογικότητα, εν προκειμένω στον ΣΥΡΙΖΑ, που τους εξέλεξε.
– Επειδή ο βουλευτής, αλλά και κάθε «αξιωματούχος» στο χώρο της ριζοσπαστικής Αριστεράς λογοδοτεί στη συλλογικότητά του.
– Επειδή η επιλογή τους να ανεξαρτητοποιηθούν βλάπτει το κίνημα και τον ΣΥΡΙΖΑ.
– Επειδή η ιδέα του ΣΥΡΙΖΑ είναι μια αναγκαιότητα της κοινωνίας και της ριζοσπαστικής Αριστεράς τον 21ο αιώνα.
– Επειδή ο λαός του ΣΥΡΙΖΑ έχει κοινές ιδέες, ελπίδες, οράματα και μιαν άλλη πολιτική ηθική.
– Επειδή οι 4 σύντροφοι και όλοι μας γνωρίζαμε ποιος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, ποιο είναι το πρόγραμμά του και τι είναι αυτή η συμμαχία.

Ζητάμε
Την παραίτηση απ’ τις βουλευτικές τους έδρες των 4 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, Φ. Κουβέλη, Θ. Λεβέντη, Ν. Τσούκαλη και Γρηγ. Ψαριανού που ανεξαρτητοποιήθηκαν. Οι βουλευτικές έδρες ανήκουν στον αγώνα των χιλιάδων μελών και οπαδών του ΣΥΡΙΖΑ του νομού μας και όλης της χώρας. Οι βουλευτικές έδρες είναι περιουσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Ζητάμε
Απ’ τους συντρόφους βουλευτές που επέλεξαν να είναι ανεξάρτητοι, να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να διδάξουν με τη στάση τους, κάτι που και στο παρελθόν ο ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του έκαναν με τις επιλογές τους.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!