Οι κάτοικοι του Ωρωπού συνεχίζουν να αγωνίζονται ενάντια στη «ληστεία» των διοδίων

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν την Πέμπτη στο υπουργείο Μεταφορών αρκετοί κάτοικοι του Ωρωπού για το θέμα των αυξήσεων στο αντίτιμο των διοδίων, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του δήμου Ωρωπού και της Συντονιστικής Επιτροπής Φορέων & Κατοίκων της ΒΑ. Αττικής. Κρατούσαν πανό που έγραφαν «κανένας συμβιβασμός, έξω τα διόδια από τον Ωρωπό» και φώναζαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης και των ληστρικών της πρακτικών.
Ο δήμαρχος Ωρωπού Γιάννης Οικονομάκος δήλωσε: «Συνεχίζουμε τις διαμαρτυρίες μας γιατί θεωρούμε καθρεφτάκια για ιθαγενείς αυτά που έχουμε πάρει μέχρι τώρα. Συνεχίζεται μια μεγάλη αδικία μοναδική στην Ελλάδα, και πιθανώς στον κόσμο, και θα πρέπει ο υπουργός να μας ακούσει και να καταλάβει ολοκληρωτικά το θέμα του δήμου Ωρωπού. Θα πρέπει να πάρει πίσω τις αυξήσεις και να ξεκινήσουμε από το μηδέν μια συζήτηση για να αρθεί αυτή η αδικία. Έχουμε οκτώ διόδια σε έναν δήμο, κυκλοφορούμε μέσα στον δήμο και πληρώνουμε διόδια. Πρέπει να ενσκήψει και να δώσει λύση».
Με τα πολλά, ο υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης αναγκάστηκε να δεχθεί στο γραφείο του αντιπροσωπεία των κατοίκων, με επικεφαλής τον δήμαρχο και βουλευτές της περιοχής, οι οποίοι του μετέφεραν την οργή των κατοίκων και την απελπιστική τους καθημερινότητα, μια και ο παράδρομος της Εθνικής Οδού δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος της κίνησης τόσων οχημάτων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Μεταφορών τούς αντιμετώπισε με ειρωνική διάθεση, και αδιαφορώντας για το σύνολο των αιτημάτων τους αποφάνθηκε απλά ότι «για τους κάτοικους του Ωρωπού η διέλευση από τους συγκεκριμένους σταθμούς διοδίων θα γίνεται σύμφωνα με την παλαιά τιμή, δηλαδή 2,10 ευρώ, αντί 3,35 ευρώ που ισχύει για τους υπόλοιπους οδηγούς», και διέκοψε τη συνάντησή του με τους… παρείσακτους, σαν να μην απευθυνόταν σε εκλεγμένους αντιπροσώπους της τοπικής κοινωνίας. Κυκλοφόρησε μάλιστα ανάμεσα στους συγκεντρωμένους το σχόλιο ότι η αντιμετώπιση και συμπεριφορά του Χρυσοχοΐδη ήταν χειρότερη και από τη συμπεριφορά του Βορίδη.
Οι κάτοικοι, ωστόσο, παραμένουν στις δικές τους επάλξεις: «Σκοπός μας να δώσουμε ειρηνικά ένα μαζικό και ηχηρό μήνυμα ενάντια στο καθεστώς των διοδίων, που περικλείουν σαν φυλάκια την περιοχή μας και απαιτούν τρεις μισθούς κάθε χρόνο. Δεν πάει άλλο! Να καταργηθούν, για να μπορούμε να μετακινούμαστε ελεύθερα και με αξιοπρέπεια στον δήμο μας».

Ζ.Ρ.

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!