Αύξηση στα δημοτικά τέλη του Δήμου Ωραιοκάστρου αλλά και απόρριψη της πρότασης για μείωση των τελών σε όλες τις ευπαθείς ομάδες

 

Τη Δευτέρα 16/11/2015, η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου με επικεφαλής τον δήμαρχο κ. Γαβότση ενέκρινε την οριζόντια επιβολή νέου δημοτικού τέλους 0,30 ευρώ/τ.μ. σε όλα τα ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα του Δήμου Ωραιοκάστρου (οικίες, επαγγελματικούς χώρους, αποθήκες κ.λπ.) χωρίς καμία διάκριση, δηλαδή «επί εχόντων και μη εχόντων». Το χαράτσι αυτό έρχεται να προστεθεί στο ήδη καταβαλλόμενο δημοτικό τέλος των λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος, με την αιτιολογία ότι έτσι θα επιλυθεί το πρόβλημα της σχολικής στέγης που ταλανίζει τον Δήμο Ωραιοκάστρου.

Η απαράδεκτη αυτή τακτική της διοικούσας παράταξης «Πολιτεία με Όραμα» να φορτώσει στις πλάτες των χειμαζόμενων συνδημοτών έναν ακόμη φόρο, αποτελεί μια καθαρά αντιλαϊκή επίθεση στο βαλάντιο των δοκιμαζόμενων κοινωνικών στρωμάτων. Γι’ αυτό και η Διοίκηση πρέπει να το ανακαλέσει άμεσα, αναλογιζόμενη τις προεκλογικές της δεσμεύσεις και εξαγγελίες για μείωση των δημοτικών τελών.

Η δημοτική μας παράταξη «Αλληλεγγύη-Ανατροπή» θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να ανατραπεί αυτή η επικίνδυνη ισοπεδωτική λογική και προτρέπει τη δημοτική Αρχή να αγωνίζεται και να διεκδικεί και όχι να φορτώνει τα βάρη στους δημότες.

Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ότι αυτή η τακτική πιθανόν να αποτελέσει την απαρχή και για άλλα νέα χαράτσια, όπως για παράδειγμα στην επίλυση του προβλήματος της ύδρευσης της Μυγδονίας, του αποχετευτικού Καλλιθέας και Μυγδονίας, της καθαριότητας, της ενδοδημοτικής συγκοινωνίας, της οδοποιίας κ.λπ.

Επιπλέον, απαράδεκτη και απάνθρωπη κρίνεται και η πρακτική των διακρίσεων της Διοίκησης του Δήμου Ωραιοκάστρου που απέρριψε την πρόταση της δημοτικής μας παράταξης για μείωση των δημοτικών τελών (όπως ορθά έπραξε για τα ΑμΕΑ, τους πολύτεκνους και τις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις που δεν ωφελούνται ανταποδοτικά) στους μακροχρόνια άνεργους συμπολίτες μας, σε όσους έχουν υπαχθεί στο νόμο περί ανθρωπιστικής κρίσης, στις μονογονεϊκές οικογένειες, σε όσους έχουν υπαχθεί στη ρύθμιση των 100 δόσεων και στο νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.

Δυστυχώς, η πλειοψηφία της Διοίκησης του Δήμου Ωραιοκάστρου αντί να στηρίζει και να ενισχύει τις κοινωνικές δομές πρόνοιας και να ελαφρύνει τους δημότες από τα πάμπολλα βάρη που τους έχουν κυριολεκτικά γονατίσει, προθέτει στις πλάτες τους και ένα νέο δυσβάστακτο φορτίο.

 

Γρηγόρης Εδιρνέλης,
δημοτικός σύμβουλος Δήμου Ωραιοκάστρου
και επικεφαλής της δημοτικής κίνησης «Αλληλεγγύη-Ανατροπή»

Σχόλια

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθειά μας!